Opzet OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 12:43:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

sinds kort ben ik bezig met OOP, maar ik vind vooral de opzet moeilijk, heb de tut al gelezen.

Maar nu heb ik een opzet gemaakt voor een paar systemen dat ik ga gebruiken in mijn website maar willen jullie even kijken of mijn opzet goed is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Inlog systeem    
    Authentic (let niet op die naam)
        username
        password
        email
        ip
        date
        
            - Setters
            - Getters
                
                Registreren
            - checkUsername
                Check of de gebruikersnaam niet in gebruik is, return FALSE or TRUE
            - checkMail
                Checkt of het mail-adres niet in gebruik is, return FALSE or TRUE
            - similarPassword
                Checkt of de 2 wachtwoorden gelijk aan elkaar zijn, return FALSE or TRUE
            - saveAccount
                saved het account in de database, als alle checks zijn uitgevoerd en allemaal TRUE geven.
                
                Inloggen
            - checkUsernamePasswordcomb
                Checkt of de combinatie username/password goed is

Security
    safetyValue
    
        value
        
            - setValue
            - dbSecurityCheck
                - Tegen mysqlinjectie d.m.v. mysql_real_escape_string()
            - htmlSecurityCheck
                - Tegen XSS d.m.v htmlspecialchars();
    
    Ban-systeem
        
        ip
        time
        
            -setIP
            -setTime
            -addIP
            -checkIP
            -deleteIP
            
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Wessels
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 02:52:05
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 19:33:00
Quote Anchor link
<KNIP>
Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


Daarom heb ik er <KNIP> bijgezet,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Wessels
 
Manaus

Manaus

10/08/2008 19:48:00
Quote Anchor link
ik zou er nog een class bij doen dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class gebruiker{
 //hierin haal je gwn de info van de gebruiker op
 //hierin pas je info aan

}
class authentic{
// hierin verwerk je alles en als de gebruiker ingelogd is maak je gebruiker aan met andere class
->omdat je waarschijnlijk ook profielen enzo zal moeten weergeven..
// hier sla je maak je een functie die een $var met class gebruiker kan opslaan
}
?>

Ben niet zeker, want ben ook nog maar begonnen.
Hopelijk kun je hier wat mee ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Manaus
 
--

--

10/08/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Bannen op IP? Niet aan te raden.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Waarop wel dan?
 
Mark van Veen

Mark van Veen

10/08/2008 21:08:00
Quote Anchor link
Ik snap niet echt waarom je een class hebt voor die beveileging. Ook snap ik niet wat je nou met dat ban-systeem wilt, wil je al die ip/tijden in een array laden ofzo?

Verder heb ik nog wat suggesties voor de user class. Ten eerste zou ik er voor zorgen dat er ook opgeslagen kan worden als de gebruiker al bestaat, zodat je de mogelijkheid hebt dingen aan te passen. De functie similarPassword vind ik persoonlijk een beetje 'over-the-top'. En sla je trouwens het ip adress op van de gebruikers?

Geloof dat dat het voor zo ver wel was :P
Succes
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2008 21:12:00
Quote Anchor link
Ik mis de objecten een beetje; Waar is het Gebruiker-object dat 1 gebruiker representeert? Waar is het Sessie-object wat een ingelogde sessie representeert? Waar is het Ban-object wat een enkele ban representeert en waar is het bijbehorende BanMapper object wat de opslag en het zoeken van de Ban-objecten beheert?

Ik zou de tutorial nog een keertje doorlezen, want je hebt het idee nog niet helemaal te pakken.
 
Peter Wessels

Peter Wessels

10/08/2008 21:33:00
Quote Anchor link
Dan snap ik helemaal niets meer van, ik heb nou zoveel tutorials doorgelezen. Misschien wil jij een voorbeeld geven, van mijn classes?
 
Jelmer -

Jelmer -

10/08/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Je hebt gebruikers in je applicatie. Een gebruiker wordt voortaan in je applicatie gerepresenteerd door een instantie van de klasse User. Een gebruiker kan zijn wachtwoord wijzigen, z'n naam wijzigen etc. User heeft dus methods als setPassword, setName, en natuurlijk getName en getPassword.

Om je gebruikers op te slaan heb je een opslag-systeem nodig. Okee, je hebt een database, maar dat weet je User-klasse lekker niet. Daarvoor hebben we een klasse UserStorage. UserStorage kan gebruikers opslaan en ophalen, en heeft dus methods als getUserByID(int $id) en put(User $user) waarmee hij instanties van de User-klasse opslaat en terughaalt. Ook heeft hij een method getUserByNameAndPassword($name, $password) waarmee je een gebruiker kan ophalen met de combinatie van gebruikersnaam & wachtwoord. Klopt de combinatie niet, dan is er geen gebruiker die voldoet aan de voorwaarden, en geeft de method dus 'false' terug.

Nu zou je nog een klasse kunnen maken die een sessie representeert, maar PHP doet al een aardig trucje wat betreft sessies. De instantie van de ingelogde User in $_SESSION stoppen zal voorlopig wel voldoen.

Security is een klasse, het is een verzamelnaam, niets concreets zoals bijvoorbeeld User of Session wel is. Zolang je er 'een' voor kan denken, is het bijna altijd geschikt om een klasse van te maken. "Een Security" klinkt niet, gaat niets worden :)

De beveiliging tegen SQL Injection zou ik afvangen door prepared statements te gebruiken of beveiliging in je al dan niet zelfgemaakte database-klasse te stoppen. Het hoort nergens anders thuis aangezien de beveiligingsmaatregelen afhangen van de opslagmethode die je gebruikt. XSS beveiliging zou ik ook niet in een algemene klasse doen maar ergens in de buurt van je HTML, je presentatie, regelen aangezien het specifiek daar nodig is.

De ban-klasse kan je daarna nog doen, wanneer je de inlogprocedure gaat vangen in een klasse. Maar daar heb je eerst die gebruikers-klasse voor nodig, dus ik zou daarmee beginnen.

Kijk ook wat rond in deze categorie van het forum, er staan hier al een heleboel voorbeelden van hoe je gemakkelijk kan beginnen. Autheticatie is al wat lastiger, als je wilt beginnen met OOP omdat je het wilt begrijpen als hoofdzakelijk doel, dan raad ik je aan om te beginnen met iets simpels als een gastenboek. Klinkt simpel en cliché, maar volgens mij vind je daar heel goed de basis en niets meer dan de uitgeklede basis in terug.
 
--

--

10/08/2008 22:14:00
Quote Anchor link
Peter schreef op 10.08.2008 20:17:
Waarop wel dan?
Gebruiker?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.