Overbelaste server, daarom nakijken scripts.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »
Bernardo

Bernardo

18/05/2006 21:33:00
Quote Anchor link
Sinds we een eigen server hebben voor ons spel, www.hetpaardenspel.nl en de CPU load 80% is.

Vroeg ik mij af wat jullie van de scripting vinden. Onze Dual Opteron 165 verwerkt 500 queries per seconde. Best veel dus.

:D Help dus welkom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php
class db {
  
 var
$link_id  = 0;
 var
$query_id = 0;
 var
$record   = array();
 var
$queries = array();
 var
$errdesc    = "";
 var
$errno   = 0;
 var
$show_error = 1;
 var
$phpversion = 1;
  
 var
$server   = "";
 var
$user     = "";
 var
$password = "";
 var
$database = "";

 var
$appname  = "Het Paardenspel";
  
function
db($server,$user,$password,$database,$phpversion=4) {
  $this->server=$server;
  $this->user=$user;
  $this->password=$password;
  $this->database=$database;
  $this->phpversion=$phpversion;
  $this->connect();
    $this->querys=array();
 }    
  
 function
connect() {
  $this->link_id=mysql_connect($this->server,$this->user,$this->password);
  if (!$this->link_id) $this->error("Link-ID == false, connect failed");
  if ($this->database!="") $this->select_db($this->database);
 }
 
 function
close() {
   return @mysql_close($this->link_id) or $this->error(DATABASE_CLASS_CLOSE);
  }
 
 function
getMicrotime()
   {

      list($usec, $sec) = explode( " ", microtime());
      return ((float) $usec + (float) $sec);
   }
 
 function
geterrdesc() {
  $this->error=mysql_error();
  return $this->error;
 }

 function
geterrno() {
  $this->errno=mysql_errno();
  return $this->errno;
 }

 function
select_db($database="") {
  if ($database!="") $this->database=$database;
  if(!@mysql_select_db($this->database, $this->link_id)) $this->error("cannot use database ".$this->database);
 }

 function
query($query_string,$limit=0,$offset=0) {
  if($limit!=0) $query_string.=" LIMIT $offset, $limit";
  $this->queries[]="$query_string";
    $this->querys[]=$sql;
    $startTime = $this->getMicrotime();
  $this->query_id = mysql_query($query_string,$this->link_id);
    $endTime = $this->getMicrotime();
    $this->queryTime+=$endTime-$startTime;
  if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
  return $this->query_id;
 }
  function
query1($query_string) {
  $this->queries[]="$query_string";
    $this->querys[]=$sql;
    $startTime = $this->getMicrotime();
  $this->query_id = mysql_query($query_string,$this->link_id);
    $endTime = $this->getMicrotime();
    $this->queryTime+=$endTime-$startTime;
  if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
  return $this->query_id;
 }
  
 function
unbuffered_query($query_string,$LOW_PRIORITY=0) {
  if($this->phpversion<406) return $this->query($query_string);
  else {
   if($LOW_PRIORITY==1) $query_string=substr($query_string,0,6)." LOW_PRIORITY".substr($query_string,6);
   $this->queries[]="unbuffered: $query_string";
   $this->query_id = mysql_unbuffered_query($query_string,$this->link_id);
   if (!$this->query_id) $this->error("Invalid SQL: ".$query_string);
   return $this->query_id;
  }
 }

 function
fetch_array($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  $this->record = mysql_fetch_array($this->query_id);
  return $this->record;
 }
 
 function
fetch_row($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  $this->record = mysql_fetch_row($this->query_id);
  return $this->record;
 }

 function
free_result($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  return @mysql_free_result($this->query_id);
 }

 function
query_first($query_string,$limit=0,$offset=0) {
  $this->query($query_string,$limit,$offset);
  $returnarray=$this->fetch_array($this->query_id);
  $this->free_result($this->query_id);
  return $returnarray;
 }

 function
num_rows($query_id=-1) {
  if ($query_id!=-1) $this->query_id=$query_id;
  return mysql_num_rows($this->query_id);
 }
 
 function
affected_rows() {
  return mysql_affected_rows($this->link_id);
 }
 
 function
insert_id() {
  return mysql_insert_id($this->link_id);
 }
 
  function
countQuerys(){  
   return count($this->querys);
  }
 
 function
queryTime($round=2){
  return round($this->queryTime,$round );
 }
 
 function
error($errormsg) {
  $this->errdesc=mysql_error();
  $this->errno=mysql_errno();
            
  $errormsg="<b>Database error in $this->appname:</b> $errormsg\n<br>";
  $errormsg.="<b>mysql error:</b> $this->errdesc\n<br>";
  $errormsg.="<b>mysql error number:</b> $this->errno\n<br>";
  $errormsg.="<b>Date:</b> ".date("d.m.Y @ H:i")."\n<br>";
  $errormsg.="<b>Script:</b> ".getenv("REQUEST_URI")."\n<br>";
  $errormsg.="<b>Referer:</b> ".getenv("HTTP_REFERER")."\n<br><br>";

  if($this->show_error) $errormsg = "$errormsg";
  else $errormsg = "\n<!-- $errormsg -->\n";
  die("</table><font face=\"Verdana\" size=2><b>SQL-DATABASE ERROR</b><br><br>".$errormsg."</font>");
 }
}

$db = new db($sqlhost,$sqluser,$sqlpassword,$sqldb,$phpversion);
?>


//De pagina waar config/functies enzo staan//

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
// functie voor paginatijd
function getMicrotime()
   {

      list($usec, $sec) = explode( " ", microtime());
      return ((float) $usec + (float) $sec);
   }

      
// Pagina laadtijd start
$startpage = getMicrotime();

// Start je zelf ergens anders je sessies/cookies? Maak van de volgende twee regels dan commentaar (# of //)
session_start();
ob_start();

// mysql
$sqlhost = "";
$sqluser = "";
$sqlpassword = "";
$sqldb = "";

// Error reporting zetten we uit, het is niet echt netjes je bezoekers errors voor te schotelen
#ERROR_REPORTING(0);

// Instellingen

$loginpage = "http://www.hetpaardenspel.nl/home.php"; // Pagina waar de gebruiker heen wordt gestuurd wanneer deze is ingelogd
$forgoturl = ""; // Volledige URL naar inlogsysteem, voor activeren van wachtwoord vergeten, / aan einde
$sitenaam = "Het Paardenspel"; // Naam van je site; deze word oa. gebruikt bij het verzenden van mail
$sitemail = "[email protected]"; // Afzender van verzonden mail

require "db_class.php";
require "class_headers.php";
require "class_query.php";
require "functions.php";
require "overig/ubb.php";
?>



//Een script die gewoon op de site gebruikt word.//

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include "../globals.php";
include "../safe02.php";
include "../htmltop.php";
?>

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="hoi">
<tr>
<td colspan="3" height="100" align="center" width="100%" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        include "../top.php";
      ?>

</td>
</tr>
<tr>
<td width="150" align="center" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        include "../menu01.php";
      ?>

</td>
<td align="center" width="100%" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
        $user_id
= $_SESSION['user_id'];
// spring les geven
if(isset($_POST[nee]))
{

  header("location:../overig/opleiding.php");
}

// Pagina alleen toegankelijk maken voor instructie
if($row[status] != 1)
{

 die("Wordt aan gewerkt!");
}

    $query = "SELECT * FROM instructie WHERE user='$user_id'";
    $result = $db->query($query) or die(mysql_error());
  $numhoefsmid = $db->num_rows($result);
    $f = $db->fetch_array($result);

  $tijd_ontslag = ($f[tijd] + 1209600);
  $tijd = time();
  if($tijd > $tijd_ontslag)
  {

      $query1 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
      $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
        $query2 = "DELETE FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
      $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
        echo "<center>De baas was ontevreden met jou werk, hij heeft je daarom ontslagen!</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
  }

    $tijd_pen = rand(22982400,25401600);
    $tijd_pensioen = ($f[tijd] + $tijd_pen);
    if($tijd > $tijd_pensioen)
    {

      $query1 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
      $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
        $query2 = "DELETE FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
      $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
    echo "<center>Je bent afgekeurd door de arbeidsinspectie!</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
    }

?>

<form method="POST" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$_SERVER[REQUEST_URI]"; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
  if($numhoefsmid == 0){
     echo "Pagina alleen voor instructie.";
     die();
    }

    if(isset($_POST[ja]))
{
}

else
{
?>

<center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
}
if(isset($_POST[ontslag]))
{

?>

<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1">
<tr>
<th colspan=2>
Je kreeg nog een leuk afscheidsfeest, weet je zeker dat je weg wil?
</th>
</tr>
<tr>
<td>
<input type="submit" name="ja" value=" Ja, feest was een flop! ">
</td>
<td>
<input type="submit" name="nee" value=" Nee, het feestje was te leuk! ">
</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php  

}
if(isset($_POST[ja]))
{

  $query3 = "DELETE FROM instructie WHERE user='$user_id' LIMIT 1";
    $result3 = $db->query($query3) or die(mysql_error());

    $meldingg = array
    (
      "Je baas vond het jammer dat je wegging!<br>",
      "Met veel tranen heb jij je collega's verlaten!<br>"
      
    );
    $random_melding = array_rand($meldingg,1);
    $melding1 = $meldingg[$random_melding];
    echo "<center>".$melding1."</center>";
    include_once "../overig/opleiding.php";
    exit();
}


if(isset($_GET[actie]) AND isset($_GET[id]) AND is_numeric($_GET[id])){
  $query88 = "SELECT * FROM les_dress WHERE id='$_GET[id]'";
    $result88 = $db->query($query88) or die(mysql_error());
  $numbekappen = $db->num_rows($result88);
  if($numbekappen == 1){
    
    $random = rand(1,3);
    $rang = rand(2,4);
    
  $tijd = time();

    $rij = $db->fetch_array($result88);
  $user = $rij[user];
  $paard = $rij[paard];
    
    $query8 = "SELECT * FROM paarden WHERE paard_id='$paard'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $paard_naam = addslashes($row[paard_naam]);
    $rij_dress = $row[rij_dress];
    
    $query8 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$user'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $eigenaar = addslashes($row[naam]);
        
    $query8 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$user_id'";
    $result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
  $row = $db->fetch_array($result8);
  $hoefsmid = addslashes($row[naam]);
    
    $kosten = rand(12,16);
    $loon = $kosten;
    
    $randdd = rand(8,10);
    $tot = $randdd + $rij_dress;
  if($tot > 100){
    $tot = 100;
  }

    $tijd= time();
    $query1 = "UPDATE instructie SET tot=tot+'1',tijd='$tijd' WHERE user='$user_id'";
    $result1 = $db->query($query1) or die(mysql_error());
    $query2 = "UPDATE gebruikers SET geld=geld+'$kosten',rang=rang+'1' WHERE id='$user_id'";
    $result2 = $db->query($query2) or die(mysql_error());
    $query3 = "UPDATE gebruikers SET geld=geld-'$kosten',rang=rang+'$rang' WHERE id='$user'";
    $result3 = $db->query($query3) or die(mysql_error());
  // les geven zelf
    $query4 = "UPDATE paarden SET rij_dress='$tot',laatste_rij='$tijd',hoeven=hoeven-'0.5',verzorgings_punten=verzorgings_punten-'1' WHERE paard_id='$paard'";
    $result4 = $db->query($query4) or die(mysql_error());
    $query5 = "INSERT INTO afschriften (af_id,id,waarde,datum,van,naar,reden) values ('','$user','$kosten','$tijd','$eigenaar','$hoefsmid','Kosten rijles')";
    $result5 = $db->query($query5) or die(mysql_error());
    $query6 = "INSERT INTO berichten (id,van,naar,onderwerp,bericht,datum) VALUES ('','$hoefsmid','$eigenaar','Privé les','De dressuur les met [b] $paard_naam [/b] is succesvol verlopen. De kosten waren € $kosten. Deze zijn automatisch van uw rekening afgeschreven.','$tijd')";
    $result6 = $db->query($query6) or die(mysql_error());
    $query7 = "DELETE FROM les_dress WHERE id='$_GET[id]'";
    $result7 = $db->query($query7) or die(mysql_error());
    echo "Les succesvol gegeven.<p>";
    }
}

?>

<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1" width="99%">
<tr><th colspan="2">Les geven</th></tr>
<tr><th>Gebruiker:</th><th>Les geven:</th></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
  $query
= "SELECT * FROM les_dress WHERE instructie='$user_id'";
    $result = $db->query($query) or die(mysql_error());
    $n = $db->num_rows($result);
    if($n == 0)
    {

     echo "<tr><td colspan=3>Geen mensen willen instructie krijgen!</td></tr>";
     }

     else
     {
    while($row=$db->fetch_array($result)){
?>

<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query8
= "SELECT * FROM gebruikers WHERE id='$row[user]'";
$result8 = $db->query($query8) or die(mysql_error());
$lesser = $db->fetch_array($result8);
$eigenaar = $lesser[naam];
?>

<a href='../profiel/profiel_bekijken.php?naam=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "".urlencode($eigenaar).""; ?>
&pp=../baantjes/les_geven2.php'>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "$eigenaar"; ?>
</a>
</td>
<td>
<a href="?actie=les_geven&id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row[id]; ?>
"><b>Les geven</b></a>
</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
}
}

?>


</table>
<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if(isset($_POST[pauze]))
{

  $sqll = "SELECT * FROM instructie WHERE user='$user_id'";
  $query = $db->query($sqll);
  $f1 = $db->fetch_array($query);
  if($f1[pauze] == 'Ja')
  {

    $sql2 ="UPDATE instructie SET pauze='Nee' WHERE user='$user_id'";
    $db->query($sql2);
    echo "<center>Je bent weer aan het werk!</center>";
  }

  else
  {
    $sql2 ="UPDATE instructie SET pauze='Ja' WHERE user='$user_id'";
    $db->query($sql2);
    echo "<center>Je bent nu aan het pauzeren!</center>";
  }
}

?>

<p>
<table border="1" bordercolor="#000000" cellpadding="2" cellspacing="1">
<tr>
<th>
Opties
</th>
</tr>
<tr>
<td>
<input type="submit" name="ontslag" value=" Ik neem ontslag!* ">
</td>
</tr>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    if($f[pauze] == 'Ja')
    {

    ?>

<input type="submit" name="pauze" value=" Ik ga weer aan het werk! ">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    }
    else
    {
    ?>

<input type="submit" name="pauze" value=" Ik neem pauze! ">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
    ?>

</td>
</tr>
<tr>
<td>
* = Je krijgt geen geld terug indien je ontslag neemt!
</td>
</tr>
</table>

</center>
</td>
<td width="150" align="center" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
          include "../menu22.php";
        ?>

</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include "../htmlbottom.php";
include "../close.php";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 19:56:06
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

18/05/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Het is een te lange lap om nu nog helemaal door te nemen, maar het kan inderdaad wel efficienter.

De query's zijn daar een groot voorbeeld van. Zie op een paar plekken dat je alles ophaald van een record, maar vervolgens maar de helft gebruikt van al die opgehaalde data.
 
Bernardo

Bernardo

18/05/2006 23:20:00
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp loont het om in plaats van * gewoon er hard neer te zetten: naam, bla, bla ??
 
Eris -

Eris -

18/05/2006 23:25:00
Quote Anchor link
Ja. 99% van de gevallen wel
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/05/2006 23:27:00
Quote Anchor link
Jup, verder zie ik vaak 3 losse query's die ook gewoon in één keer uitgevoerd kunnen worden. Dus daar valt best wel wat in te halen denk ik.
 
Zelf Weten

Zelf Weten

19/05/2006 03:04:00
Quote Anchor link
Zet ff je post tussen de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
tags. Daarnaast iets anders. Ik zou GEEN <iframe> gebruiken op je site. Dat is zo irritant. Gewoon includen.

Leuk spel wel. Jammer dat ik alleen niet zo'n paarden-freak ben :P
 

19/05/2006 07:40:00
Quote Anchor link
Maar de rest van de scripting is wel efficiënt genoeg, de mysql moet en kan inderdaad beter.

Je hoeft per tabel maar 1 query uit te voeren, dus niet twee, drie (vier?) aparte.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2006 09:35:00
Quote Anchor link
Kijk ook even naar Jan zijn testresultaten:
http://www.jankoehoorn.nl/?pag=4

De verschillenen tussen * en veldnamen is redelijk groot! Ook het verschil tussen fetch_array(), en fetch_assoc() is groot genoeg om rekening mee te houden.

Wat Michiel bedoelde waren de tags.

Michiel, leer de [ignore][/ignore] tags kennen.

Edit:
Ook heb je soms variabelen tussen dubbele quotes staan. Haal je veriabelen buiten de quotes, en gebruik overal single quotes, behalve in je query's daar is dubbele quotes net wat makkelijker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Bernardo

Bernardo

19/05/2006 14:39:00
Quote Anchor link
oké, bedankt voor de tips! :D

En, we gebruiken geen IFRAMES meer. Helemaal geen frames. Onze website is opgebouwd met tabellen.
En, voor 1 tabel 1 query is niet haalbaar. Je hebt namelijk verschillende WHERE's nodig. De ene keer voor gebruiker A de andere keer voor gebruiker B.

En dat van SELECT gaan we zeker doen.

Verder staat er in onze DB_class nog heel veel wat we niet gebruiken. Sinds een paar dagen wel free_result. Die heb ik geplaatst bij de arrays
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/05/2006 15:02:00
Quote Anchor link
Bernardo:
En, voor 1 tabel 1 query is niet haalbaar. Je hebt namelijk verschillende WHERE's nodig. De ene keer voor gebruiker A de andere keer voor gebruiker B.


Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is, SQL kan meer dan je denkt.

Klein voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
    CASE gebruiker.rang
        WHEN > 3
    THEN
        admin.menu
    ELSE
        lid.menu
    END
    AS menu
FROM gebruiker, admin, lid
WHERE gebruiker.id = 2

Wat dit doet:
Als de rang van gebruiker met id 2 groter dan 3 is selecteerd hij het de kolom menu uit tabel admin, en anders de kolom menu uit tabel lid.
 
Bernardo

Bernardo

19/05/2006 19:19:00
Quote Anchor link
nou, wij hebben de admins,leden,etc (dus alle gebruikers) in dezelfde tabel.

Maar ik snap je voorbeeld wel. Maar zijn er nog specieke functies die gebruikt kunnen worden? Om de performance te boosten?? Of ander technieken..
 
Bernardo

Bernardo

22/05/2006 11:00:00
Quote Anchor link
Current MySQL Processes [?]
ID Username Database Command Time
323729 hetpaard_paard hetpaard_paardenspel Sleep 4

Ik zie dat er soms een heleboel sleeping Threads zijn.

Betekend dit dat we onze mysql connectie niet goed aflsluiten? Of is dit normaal?

En zou het helpen om in queries waar hij maar 1 rij hoeft te hebben, LIMIT 1 te zetten? Want als ie dan een rij gevonden heeft die aan de WHERE clause voldoet, dan stopt ie toch met verder zoeken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bernardo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.