?p=

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »
- Pepijn  -

- Pepijn -

21/02/2012 19:14:26
Quote Anchor link
Hoe krijg ik links van ?p= de bestanden staan in pages/
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 00:38:57
 
Wouter J

Wouter J

21/02/2012 19:20:03
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/02/2012 19:34:16
Quote Anchor link
Wouter, je snapt er duidelijk niks van. Voor dit soort zaken hebben wij een glazen bol.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/02/2012 19:45:36
Quote Anchor link
En zie dit topic:
klik.

En beste Pepijn, als ik jouw post-historie zie, dan zijn je problemen zeer beperkt omschreven, en soms kant-noch-wal raken.

Zou je in het vervolg eens wat moeite willen doen om zo duidelijk mogelijk je probleem te omschrijven, en dan ook voorbeelden te geven.

Dat bespaart ons een hoop moeite, vraagtekens boven onze hoofden, en onnodig kritiek op jouw.
Gewijzigd op 21/02/2012 19:50:38 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

21/02/2012 19:49:35
Quote Anchor link
@Jeroen, ik begrijp het heel goed. Als pepijn net zoveel moeite had gedaan als de meeste mensen hier zou hij van mij zo een antwoord krijgen. Want eerlijk gezegd begrijp ik niet veel van zijn vraag...
En als je goed kijkt zie je dat er 2 linkjes tussen staan die direct antwoord geven op wat hij vraagt, als ik het goed begrepen heb.
Gewijzigd op 21/02/2012 19:51:18 door Wouter J
 
Jeroen VD

Jeroen VD

21/02/2012 19:55:24
Quote Anchor link
Zover had ik nog niet gekeken.... Maar mijn opmerking was meer sarcastisch bedoelt.
Gewijzigd op 21/02/2012 19:56:31 door Jeroen VD
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

21/02/2012 21:03:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'pages/'.$_GET['p'].'.php';

Je weet nu hoe het in elkaar zit. De rest eromheen kun j zelf denk ik wel.
Wat ik begrijp uit je vraag is;":
Als ik via ?p= mijn pagina's gebruik hoe kan ik dan zorgen dat de pagina's die include worden in de map pages staan dus.
?p=contact include pages/contact.php
De kans dat de vraag zoals ik hem begrijp fout is is groot. De vraag kan wel wat uitgebreider,!
 
Wouter J

Wouter J

21/02/2012 21:52:33
Quote Anchor link
@Bas, nooit zomaar iets include vanuit een variabele die een gebruiker kan aanpassen. Altijd eerst controleren of de waarde wel gelijk is aan iets wat jij denkt dat het is.

Voorbeeldje:
Je gebruikt de code zoals jij hierboven hebt, alleen dan een include i.p.v. een echo. Nu maakt de gebruiker dit van je url:
domain.com/page.php?p=../verboden/passwords.php

Nu kan de gebruiker gewoon in de map verboden/passwords.php komen, iets waar jij het nooit wilt.
 
Frank WD

Frank WD

21/02/2012 22:17:39
Quote Anchor link
@Wouter,

Dit stukje van jou heeft me even aan denken gezet.
Nu gebruik ik een dergelijk stukje code ook waarmee ik zeg maar krijg.
index.php?p=home hiermee krijg ik dus uit mijn mapje pages de pagina home.php na voren. Maar ik kan niet zeg maar uit mapje verboden iets uithalen. want index.php?p=passwoord.php zal niet lukken ivm hij in mapje verboden staat en niet in pages.

Nu heb jij over een soort van beveiliging inbouwen.
Heb je hier toevallig een linkje van zodat ik deze eens kan bekijken hoe en wat.
Want we staan bijna voor de deur tot nieuw lay-out waar we enige dingen willen veranderen kwa table en zo. Dan zouden we dit van jou eventueel bij mee kunnen nemen. Daarom zijn we nu al info aan verschaven over hoe en wat.
 
Jens erd

Jens erd

21/02/2012 22:44:01
Quote Anchor link
Wouter J op 21/02/2012 21:52:33:
Voorbeeldje:
Je gebruikt de code zoals jij hierboven hebt, alleen dan een include i.p.v. een echo. Nu maakt de gebruiker dit van je url:
domain.com/page.php?p=../verboden/passwords.php


Test het voortaan even voordat je het op het internet gooit, dit werkt namelijk simpelweg niet. Php leest het letterlijk: vul jij '../verboden/' in dan gaat hij zoeken naar de map '../', die bestaat niet en dus krijg je een Warning. In dit geval is het belangrijk dat de gebruiker de pagina's in een andere map heeft staan en daarmee Include File Injection uitsluit.

Desalniettemin is het toch handig dat je de boel dichttimmert, vult een gebruiker namelijk file.txt%00 in dan krijgt hij in dit geval toegang tot file.txt (mits magic_quotes_gpc op off staat). controleren of de variabele alleen uit tekst bestaat zou een stap in de goede richting zijn.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

22/02/2012 07:17:37
Quote Anchor link
Wouter "Je weet nu hoe het in elkaar zit. De rest eromheen kun je zelf denk ik wel."!
Hiermee geef ik aan dat dit niet juist is maar ik geef aan hoe hij dit zou kunnen gebruiken. Ook ziet hij nu hoe de bestanden uit een andere dir worden gelezen. Dus kan hij zelf neem ik aan wel maken dat niet elk bestand include wordt. :) Maar je hebt wel gelijk hoor had het er iets beter bij moeten zetten.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/02/2012 09:56:25
Quote Anchor link
Bas van de S op 21/02/2012 21:03:54:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'pages/'.$_GET['p'].'.php';


Wat ik toch altijd aanraad:
Zet de mogelijkheden in een switch, eventueel in een array

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
switch ($_GET['p']) {
  'kalender':
  'gastenboek':
  'forum':
    echo 'pages/'.$_GET['p'].'.php';
    break;
  default:
  
    echo 'pages/home.php';
    break;
}

?>
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

22/02/2012 17:18:11
Quote Anchor link
Zo doe ik het ook maar ik heb hem gewoon laten zien hoe hij kan zorgen dat het uit een bepaalde map kan lezen. Het dat is zijn vraag :) Hij kan natuurlijk ook gewoon
?p=/pages/PAGINA doen.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/02/2012 17:21:00
Quote Anchor link
Kris, waarom zo omslachtig? Je kan ook gewoon een array maken van de pages folder en dan kijken of je $_GET['p'] waarde in die array zit.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

22/02/2012 19:07:41
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf dit script om broncode te laten zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$file
= $_GET['file'];
$files = scandir("");
$filtered = array(".", "..", "index.php", "source.php");
foreach ($files as $key => $value)
{

    if (in_array($value, $filtered))
    {

        unset($files[$key]);
    }
}

if (in_array($file, $files))
{

    highlight_file($file);
}

else
{
    echo "File not found";
}

?>

Als je dat aanpast krijg je dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$file
= $_GET['p'];
//het hele pad zoals /home/gebruiker/public_html
$files = scandir("");
// hier kan je bestanden inzetten die niet geinclude mogen worden, je moet zeker.  en .. erin laten
$filtered = array(".", "..", "index.php", "source.php");
// de bestanden uit $filtered verwijderen
foreach ($files as $key => $value)
{

    if (in_array($value, $filtered))
    {

        unset($files[$key]);
    }
}

if (in_array($file, $files))
{

    include $file;
}

else
{
    echo "Niet gevonden";
}

?>
Gewijzigd op 22/02/2012 19:10:25 door Koen Vlaswinkel
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

22/02/2012 19:17:30
Quote Anchor link
@koen,

Jij snapt wat ik bedoel met mijn eerste reactie ;-)

Toevoeging op 22/02/2012 19:18:38:

Btw: Pepijn leest zelf dit topic niet meer ? -.-
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

22/02/2012 19:19:30
Quote Anchor link
@pepijn ik heb dit script ook pas vandaag gemaakt hoor, want ik.had het even nodig. Graag gedaan hoor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.