Pagina tegelijkertijd bezoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/01/2016 18:14:55
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/01/2016 17:26:42:
@Thomas: Ook include() geeft foutmeldingen als het pas niet klopt.

Een E_WARNING ja, en alleen als het melden + weergeven van fouten aan staat.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 10:23:27
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 18:59:29
Quote Anchor link
De fout zicht echt in onderstaande pagina, want als ik via een gewoon formulier post wordt alles opgeslagen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);
$itemID= '17';

echo $itemID;
?>



<script type="text/javascript">var itemID= '<?php echo $itemID; ?>';</script>
<script>
$(document).ready(function(){
loadData(itemID);

function loadData(id) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 3000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});

</script>



Ik heb dit gebruikt om te testen (en dit werkte):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="post" action="shared/blocktime.php"><input type="text" name="itemID" size="55"><input type="submit" value="ok" /></form>


Hoe kan ik er achter komen waar de fout zit? Ik ben een leek in Jquery en weet niet hoe ik foutmeldingen kan weergeven...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 19:02:18
Quote Anchor link
Zie mijn tip eens die ik eerder in het topic gaf.

- Ariën - op 13/01/2016 16:50:45:
Zet anders eens op diverse plekken een alert() met een logische tekst op wat strategische plekken in je JavaScript. Dan heb je een idee hoe je script wordt doorlopen.

Opsich is een console.log('Debug tekst hier') ook een mogelijkheid. Deze berichten kan je dan in de Debug-console van je browser zien, en scheelt je een hoop alerts().
Gewijzigd op 13/01/2016 19:03:54 door - Ariën -
 
DavY -

DavY -

13/01/2016 19:03:41
Quote Anchor link
Ik gok erop dat de vraagsteller geen $_POST aan $itemID heeft gelinkt.

Edit: Als itemID pas doorgegeven wordt na het submitten, dan zou die function() niet nodig zijn.
Gewijzigd op 13/01/2016 19:11:55 door DavY -
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 19:16:31
Quote Anchor link
Hoe bedoel je Davy?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 19:17:19
Quote Anchor link
Dat submitten is alleen bedoeld als test voor het formulier. Maar een add-on zoals Poster is ook een stuk makkelijker om zelf GET, POST, PUT requests te doen.
Bedoel je dat, Davy?
Gewijzigd op 13/01/2016 19:17:42 door - Ariën -
 
DavY -

DavY -

13/01/2016 19:23:05
Quote Anchor link
@Arien

Oh okies, ik wist niet dat het formulier als test bedoelt was. Ik volg het allemaal even niet, omdat het verhaal nogal rammelt.. Als ik het goed begrijpt, voert TS zelf de item nummer in? of wordt dat ergens opgehaald? Uit database? Of vanuit het formulier dat men invult?
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 19:37:10
Quote Anchor link
Het itemID komt uit de database, maar heb ik voor het gemak even in een variabel gezet in test.php (in dit geval is het itemID 17).
Het formulier zit er normaal gesproken niet in, maar heb ik gebruikt om te testen (hieruit bleek dat de fout in test.php zit).
Dus dat levert het volgende bestand op:

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);
$itemID= '17';

echo $itemID;
?>



<script type="text/javascript">var itemID= '<?php echo $itemID; ?>';</script>
<script>
$(document).ready(function(){
loadData(itemID);

function loadData(id) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + itemID+ "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(username, time);
                }, 3000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});

</script>


Maar de pagina shared/blocktime.php krijgt geen $_POST['itemID'] binnen, waardoor de database niet kan worden ge-update.
De verbinding met de database klopt namelijk (want als ik via een formulier naar deze pagina postte kwam alles er netjes in te staan).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
error_reporting(E_ALL);
require("includes/globals.php");

$itemID = $_POST['itemID'];
$blocktime = time();
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET blocktime = '".$blocktime."' WHERE itemID ='".$itemID."'");

?>


Maar omdat ik een leek ben op het gebied van jQuery zie ik niet waar de fout in test.php zit, waardoor de $_POST['itemID'] niet aankomt in shared/blocktime.php....
 
DavY -

DavY -

13/01/2016 19:45:41
Quote Anchor link
Dat heeft te maken met dat je verkeerde parameter doorgeeft:

function loadData(id)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
data: "{'itemID':'" + itemID+ "'}",


Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
data: "{'itemID':'" + id + "'}",
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 19:52:12
Quote Anchor link
Davy, ik heb het op drie plekken aangepast, maar dan nog werkt het niet.
Of heb ik het verkeerd gedaan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
error_reporting(E_ALL);
$itemID= '17';

echo $itemID;
?>



<script type="text/javascript">var itemID= '<?php echo $itemID; ?>';</script>
<script>
$(document).ready(function(){
loadData(id);

function loadData(id) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + id + "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(id);
                }, 3000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});

</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 19:52:43
Quote Anchor link
Laad je jQuery eigenlijk wel in?
En wat zegt de debug-console van je browser?
Gewijzigd op 13/01/2016 19:53:42 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 19:57:08
Quote Anchor link
Als ik de broncode van test.php open in het browser staat het script er wel goed in met ID:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
17

<script type="text/javascript">var itemID= '17';</script>
<script>
$(document).ready(function(){
loadData(id);

function loadData(id) {
    $.ajax({
        url: "shared/blocktime.php",
        type: "POST",
        data: "{'itemID':'" + id + "'}",
        cache: false,
        success: function(html){
            $(".result").empty().html(html);
                setTimeout(function () {
                    loadData(id);
                }, 3000);
            },
        error:function (xhr, ajaxOptions, thrownError){
            $(".result").empty().html('Error:'+ xhr.status + ' '+ thrownError);
        }    
    });
}
});

</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 19:58:21
Quote Anchor link
Wat staat er in de debugconsle van je browser? Druk eens op Ctrl+Shift+J?
En laad je wel de .js-file van jQuery in? Zonder dat zullen de Jquery-functie namelijk nooit werken.
 
DavY -

DavY -

13/01/2016 19:58:47
Quote Anchor link
Verander even regel 12 naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
data: {itemID: id},


Edit: '+' vergeten weg te halen O_o

Edit 2: Voor het geval je gaat zeggen "het werkt niet":

Afbeelding
Gewijzigd op 13/01/2016 20:16:12 door DavY -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/01/2016 19:59:25
Quote Anchor link
Ah, de globale scope van JavaScript en de scope van $().ready() zijn mogelijk niet hetzelfde. Zet die var itemID declaratie eens binnen je $().ready() block...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 20:02:59
Quote Anchor link
Volgens mij moet die itemID var gewoon werken binnen de ready-function van jQuery.
Dit doe ik ook op mijn eigen website, wel met een extern .js bestand uiteraard waar ik die variabele in gebruik.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 20:27:48
Quote Anchor link
En laad je wel de .js-file van jQuery in? Zonder dat zullen de Jquery-functie namelijk nooit werken.

- Ik denk dat het hier aan ligt. Welke file moet ik linken?
 
DavY -

DavY -

13/01/2016 20:35:31
Quote Anchor link
Arien heeft dat je al gezegd in zijn post

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text/javascript" src="script.js"></script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 20:38:29
Quote Anchor link
jQuery kan je downloaden op www.jquery.com. Of desnoods als CDN inladen.
 
Daan Vee

Daan Vee

13/01/2016 20:44:57
Quote Anchor link
Vaag ik krijg het maar niet aan de praat.
Davy, zou jij je bestandjes eens willen sturen naar mij?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.