Parameters los snijden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »
Menno

menno

16/09/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Beste PHPHulp,

Ik heb in mijn tabel een veld met de naam parameters
In die tabel bevindt zich de volgende voorbeeld data :

tafel=rood
stoel=groen
tafelpoot=hout
melk=lekker
php=leuk

Nu is dit dus de hele data in 1 veld 'parameters'
Nu wil ik deze los snijden
Ik wil dus kunnen zeggen bijvoorbeeld echo $parameters['tafel'];
En dan krijg je rood te zien.

Ik heb geen flauw idee hoe ik dit aan kan pakken.
Kan jij me te hulp schieten?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 11:38:56
 
Douwe

Douwe

16/09/2008 14:29:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$sString
= "tafel=rood
stoel=groen
tafelpoot=hout
melk=lekker
php=leuk"
;

$aRegels = explode("\n", $sString);

$aOutput = array();

foreach($aRegels AS $sRegel)
{

  $aRegel = explode("=", $sRegel);
  $aOutput[$aRegel[0]] = $aRegel[1];
}

print_r($aOutput);
?>

Something like that.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Menno

menno

08/11/2008 16:39:00
Quote Anchor link
Nog bedankt voor de hulp, hij werkt 'bijna' perfect :D

Ik loop tegen het probleem aan dat als iemand in een parameter het = teken gebruikt, hij die parameter in 2e snijdt.

Voorbeeld :

tafel=rood
stoel=groen
tafelpoot=hout
melk=lekker
php=7x3=21

Als hij deze parameters zou los snijden, wordt parameter php geen 7x3=21 , maar hij wordt 7x3 en die =21 verdwijnt gewoon.

Ik heb geprobeerd het = teken om te zetten naar ASCI (&#61;) maar dat werkt helaas ook niet.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan aanpakken?
Alvast bedankt.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/11/2008 16:49:00
Quote Anchor link
Datamodel aanpassen en normaliseren?
 
Menno

menno

08/11/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Ik heb het idee van Joomla, zij gebruiken het ook.
Het lijkt mij ook ontzettend handig.

Dus ik neem aan dat het dan wel goed is.
 
GaMer B

GaMer B

08/11/2008 16:59:00
Quote Anchor link
En als je '$aRegel = explode("=", $sRegel);' verandert in '$aRegel = explode("=", $sRegel, 2);'
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo op slaan dan:
tafel = rood
stoel = groen
tafelpoot = hout
melk = lekker
php = 7x3=21

En dan exploden op ' = '
 
Lode

Lode

08/11/2008 19:26:00
Quote Anchor link
Je kan ook nog iets simpels met string functies maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function SplitOnce($string){
   $pos = strpos($string, '=');
   if(is_int($pos)){
      return array(substr($string, 0, $pos), substr($string, ($pos + 1)));
   }

   return array();
}

?>


Niet getest overigens.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2008 19:59:00
Quote Anchor link
Ik zou trouwens voor preg_match(_all) gaan. Dan zoiets matchen [a-z]=(.?). Dan heb je in een array deze twee waardes. Vergeef me als de regex niet klopt, daar ben ik ultra slecht in.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/11/2008 20:21:00
Quote Anchor link
menno schreef op 08.11.2008 16:56:
Ik heb het idee van Joomla, zij gebruiken het ook.
Het lijkt mij ook ontzettend handig.

Dus ik neem aan dat het dan wel goed is.


Er vanuit gaan dat iets bij een groot project wel goed zit is niet juist. Het kan best prima werken, maar een goed genormaliseerde database is vaak nog veel werkbaarder. (misschien duurt het wat langer voor je de opbouw door hebt, maar dat is maar een kleinigheidje)
Maar als je het idee van Joomla hebt, dan kan je toch ook uit de code halen hoe ze dit uitlezen en splitten?

De oplossing van Gamer moet volgens mij inderdaad werken.
 
Lode

Lode

08/11/2008 20:49:00
Quote Anchor link
Waarom overigens niet gewoon een native php array met gegevens?
Dat lijkt me veel logischer voor een config.

En voor data in een database, normaliseren. Aan elkaar geplakte strings in een database haalt de toegevoegde waarde van een database weg.
 

08/11/2008 21:41:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman schreef op 08.11.2008 20:21:
menno schreef op 08.11.2008 16:56:
Ik heb het idee van Joomla, zij gebruiken het ook.
Het lijkt mij ook ontzettend handig.

Dus ik neem aan dat het dan wel goed is.


Er vanuit gaan dat iets bij een groot project wel goed zit is niet juist. Het kan best prima werken, maar een goed genormaliseerde database is vaak nog veel werkbaarder. (misschien duurt het wat langer voor je de opbouw door hebt, maar dat is maar een kleinigheidje)
Maar als je het idee van Joomla hebt, dan kan je toch ook uit de code halen hoe ze dit uitlezen en splitten?

Bovendien wordt het gemaakt door vrijwilligers, dus als er eentje een bepaald onderdeel doet en die doet het toch niet zo goed, dan zit er dus een fout in dat onderdeel.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

08/11/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Je kunt het trouwens beter zo doen:
id paramId param value
1 1 test1 test1
2 1 test2 test2
3 1 test3 test3
4 2 test1 test1

Snap je? Dus gewoon voor iedere parameter een nieuw record aan maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.