Parse error: syntax error, unexpected T_STRING help :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:03:50
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING
ik ben nieuw met scripten en php en dergelijke nu krijg ik deze error maar ik kan het niet vinden...
error bevind zich op regel 13 bij VALUES




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
include 'connect_mysql.php';

// formulier POST variabelen ophalen
$naam = $_POST['naam'];
$adres = $_POST['adres'];
$woonplaats = $_POST['woonplaats'];
$telefoonnummer = $_POST['telefoonnummer'];
$email = $_POST['email'];


$sql ="INSERT INTO klant(naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('"
.$naam."', '".$adres."', '".$woonplaats."','"telefoonnummer"', '"email"')";
//uitvoeren van de query :
if (!($temp = mysql_query($sql,$connection)))
showerror();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 18:47:26
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 12:08:23
Quote Anchor link
Punten en $ vergeten in "','"telefoonnummer"', '"email"'

Verder is je script lek => sql-injection.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:09:06
Quote Anchor link
tja... $telefoonnummer en $email...
EDIT: te laat zoals gewoonlijk :p
Gewijzigd op 09/11/2010 12:10:17 door Teun Hesseling
 
P Widdershoven

P Widdershoven

09/11/2010 12:09:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql ="INSERT INTO klant (naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('".$naam."', '".$adres."', '".$woonplaats."','".$telefoonnummer."', '".$email."')";


Probeer dat eens ;) Je was wat . en $ vergeten
 
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:14:42
Quote Anchor link
ohh ja helemaal over het hoofd gezien bedankt
en hij hoeft niet goed beveiligd te zijn etc het is voor een school opdracht maar bedankt :D

Toevoeging op 09/11/2010 12:19:05:

ik zie al dat ik veel te leren heb
regel 15 en 16 geven ook een error :P
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 12:26:57
Quote Anchor link
Dennis,

Dat het "maar" voor een schoolopdracht is wil niet zeggen dat beveiliging niet belangrijk is. Dit soort dingen ga je vergeten als je meer gaat scripten dus het is verstandig om dit meteen goed te doen. MySQL heeft de functie mysql__real_ecape_string() die waardes escaped zodat deze niet beinvloedbaar zullen zijn van buitenaf. Tevens kan het script veel korter. Variabelen kopiëren is nergens voor nodig je kan direct de $_POST waarden gebruiken;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
include 'connect_mysql.php';

$sql ="INSERT INTO klant(naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, email)
VALUES ('"
.mysql__real_ecape_string($_POST['naam'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['adres'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['woonplaats'])."','".mysql__real_ecape_string($_POST['telefoonnummer'])."', '".mysql__real_ecape_string($_POST['email'])."')";
//uitvoeren van de query :
if (!$result = mysql_query($sql)){
showerror();
}


?>
Gewijzigd op 09/11/2010 12:27:44 door Jurgen Meijer
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:31:28
Quote Anchor link
@jurgen ben ik niet helemaal mee eens, ik persoonlijk raak dan het overzicht kwijt door zo'n lange query te maken
 
Dennis helleman

dennis helleman

09/11/2010 12:32:41
Quote Anchor link
jurgen bedankt ik zal het onthouden en het gebruiken :)
komt ook omdat wij dat nog niet uitgelegd hebben gekregen
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 12:34:12
Quote Anchor link
Een lange query schrijven kun je ook doen door deze te verspreiden over meerdere regels;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= 'SELECT
    a,
    b,
    c,
    d,
FROM
    x
WHERE
    a=1'
;
?>


Tevens, dit zijn niet eens lange queries, ik heb er soms queries bij zitten met allerlei joins van 15 a 20 regels lang, if statements, etc.. je zult dan wel moeten gaan verdelen om overzicht te behouden.
Gewijzigd op 09/11/2010 12:36:12 door Jurgen Meijer
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 12:35:29
Quote Anchor link
@Teun: Maar zo toch niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include 'connect_mysql.php';

$sql ="INSERT
    INTO klant
    (
        naam,
        adres,
        woonplaats,
        telefoonnummer,
        email
    )
    VALUES
    (
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['naam'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['adres'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['woonplaats'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['telefoonnummer'])."',
        '"
.mysql__real_ecape_string($_POST['email'])."'
    )"
;
//uitvoeren van de query :
if (!$result = mysql_query($sql)){
showerror();
}


?>
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 12:57:21
Quote Anchor link
@santhe klopt dan wel weer maar het ging er bij jurgen geloof ik er vooral om dat het script korter werd :p
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

09/11/2010 13:03:49
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 09/11/2010 12:57:21:
@santhe klopt dan wel weer maar het ging er bij jurgen geloof ik er vooral om dat het script korter werd :p


Klopt, maar daar bedoelde ik niet per definitie mee ruimte besparen, maar gewoon het kopiëren van variabelen tegen gaan. Dit is toch weer extra geheugen. Dit zal niet veel uitmaken in zo'n script als dit, maar het is nergens voor nodig.

Jij schrijft toch ook niet een boodschappenbonnetje, en daarna een verkorte versie ervan die je meeneemt naar de winkel?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

09/11/2010 13:05:20
Quote Anchor link
oh op die manier, haha
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.