Parse error Wie kan mij helpen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees van dijk

kees van dijk

02/12/2005 17:13:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik krijg deze foutmelding:

Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /usr/local/home/keeszie/domains/more-fun.nl/public_html/Plaatjes/index.php on line 332


En op lijn 332 staat dit:

echo "<tr><td>$showfile</td><td><a href=\"$PHP_SELF?dir=$dir\">Terug</a></td><\n";

Van alles al geprobeert. Gegoogled en alles al veranderd waar maar wat fout zou kunnen zitten.

Wie kan mij helpen?

mvrgr,

Kees van Dijk
More-Fun.nl/Plaatjes om de foutmelding zelf te bekijken
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 06:26:46
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/12/2005 17:18:00
Quote Anchor link
Afgezien van 1) dat het niet netjes is (breng je variabelen erbuiten en 2) $PHP_SELF ook iets sterk verouderd is...

Post ff wat regels eromheen.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/12/2005 17:19:00
Quote Anchor link
echo "<tr><td>".$showfile."</td><td><a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?dir=".$dir."\">Terug</a></td></tr>\n";
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/12/2005 17:20:00
Quote Anchor link
Probeer het eens zo:
echo "<tr><td>".$showfile."</td><td><a href=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?dir=".$dir."\">Terug</a></td><\n";
Gewijzigd op 02/12/2005 17:21:00 door Robert Deiman
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/12/2005 17:21:00
Quote Anchor link
Gebruik de super globals.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/12/2005 17:26:00
Quote Anchor link
Verdorie Dennis,

Je was sneller :P. Maar we hadden we hetzelfde idee..

@Kees:

ff de fout (volgens mij) eruitlichten:
echo "<tr><td>$showfile</td><td><a href=\"$PHP_SELF?dir=$dir\">Terug</a></td><\n";


"$PHP_SELF?dir=$dir\" Hier gaat het interpreteren fout, hij zou na $PHP_SELF moeten stoppen met het printen van je var, maar je geeft daar niets voor aan. Als je meteen doortypt dan krijg je in principe een andere variabele:
ff kort voorbeeld:
$var1 = "ja";
$var2 = "fout";
echo "$var1is$var2";

Dan zal die gaan zoeken naar $var1is en $var2, maar $var1is bestaat niet.
Inderdaad wat al werd aangegeven, zet de PHP variabelen buiten de "", daardoor krijg je deze fouten niet..
 

02/12/2005 19:52:00
Quote Anchor link
En het is nog netter en overzichtelijker ook!
Bovendien is het ook aan te raden om met enkele quotes te werken!
 
Kees van dijk

kees van dijk

02/12/2005 22:40:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben weer effe bezig geweest.
Maar kan het niet liggen aan wat anders?

Bijvoorbeeld $showfile of $PHP_SELF? ?

Eerst werkte hij vlekkeloos toen ging ik wat prutsen en daarna deed hij het niet.
Het probleem is dat ik niet meer weet waar ik heb geprutst.

Mvrgr,
Kees van Dijk
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/12/2005 23:03:00
Quote Anchor link
die variable $PHP_SELF is sowieso fout.
Dat moet zijn $_SERVER['PHP_SELF'];

Verder heb ik geen idee wat de waarde van $showfile is omdat je die niet geeft :D
 
Kees van dijk

kees van dijk

02/12/2005 23:14:00
Quote Anchor link
$showfile = substr($file,0,-4);
echo "<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=100%>\n\n";

-------------------------------------------------------
Function Numdirs($dir)
{

if(!$dir)
$dir = ".";

$handle = opendir($dir);
while($file = readdir($handle))
{
if(is_dir("$dir/$file") && $file != "thumbs" && $file != "." && $file != ".." && $file != "system")
$numdirs++;
}
return $numdirs;
}
------------------------------------------------------------

Dit zou toch goed moeten wezen?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/12/2005 23:17:00
Quote Anchor link
Deze functie kom ik niet tegen in je andere coding die je geeft.
Dit heeft niks te maken met $showfile.
Er kunnen een paar dingen verbetert worden maar de balangrijkste heb ik even verbetert.
"$dir/$file" naar $dir."/".$file


Function Numdirs($dir)
{

if(!$dir)
$dir = ".";

$handle = opendir($dir);
while($file = readdir($handle))
{
if(is_dir($dir."/".$file) && $file != "thumbs" && $file != "." && $file != ".." && $file != "system")
$numdirs++;
}
return $numdirs;
}
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/12/2005 23:17:00
Quote Anchor link
waarom heb je is_dir("$dir/$file" staan? Aan de naamgeving te zien staat een naam van een bestand in $file. Als je dat bij je is_dir functie neerzet, dan geeft die altijd een false door en komt die niet in je if functie. Controleer in je is_dir ALLEEN op mappen, niet op bestanden.
 
Kees van dijk

kees van dijk

02/12/2005 23:22:00
Quote Anchor link
Hey jongens allemaal bedankt!

Ik ben er uit.

Nu die layout nog aanpassen en het is een weer een leuke aanvulling op me site.

Kees van Dijk
www.more-fun.nl/Plaatjes.htm
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/12/2005 23:24:00
Quote Anchor link
Robert:
waarom heb je is_dir("$dir/$file" staan? Aan de naamgeving te zien staat een naam van een bestand in $file. Als je dat bij je is_dir functie neerzet, dan geeft die altijd een false door en komt die niet in je if functie. Controleer in je is_dir ALLEEN op mappen, niet op bestanden.
Nu je het zegt :D Ik slaap zowat 8)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.