PDO quote() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier 2 verschillende klasse.
In mijn 2e class wil ik gebruik maken van een quote(), maar hij geeft een foutmelding.
Weer iemand hoe ik dit kan oplossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
class database{
  
    var
$dbh;
    
  function
connect(){
      
      $hostname = "";
      $database = "";
      $username = "";
      $password = "";          
              
      try {
        $this->dbh = new PDO("mysql:host=".$hostname.";dbname=".$database.";",$username, $password);
        $this->dbh->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_WARNING);  
    }

        catch(PDOException $e){
            
        echo $e->getMessage();        
    }
  }
  
  function
dbselect($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql);
    if($result->rowCount() <= 1)
    {

      $result = $result->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    elseif($result->rowCount() > 1)
    {

        $result = $result->fetchall(PDO::FETCH_ASSOC);
      }

    return $result;
  }
  
  function
dbselect_row($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql)->rowCount();
    return $result;
  }
  
  function
dbquery($sql){
      
      $result = $this->dbh->exec($sql);
  }
  
}


class messaging extends database{
    
    function
check($check){ // titel beveiligen
    
        $check = $this->dbh->quote($check);
    return $check;
    
    }
        
    function
addfriend($naam){
        
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
        
        if($member == 1){            
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("INSERT INTO vrienden (user_id1,user_id2,datum) VALUES (".$gebruiker['id'].",".$members['id'].",NOW())");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->addedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
            
    }
    
    function
removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']."");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }
}

?>


Quote:
Fatal error: Call to a member function quote() on a non-object in /home/www/xxx/class.messaging.php on line 59

regel 59 is de eerste regel in de functie check()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:02:28
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.12.2009 17:18:
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.

Ja sorry, ik heb nu al een andere vraag dus ik heb dit topic gebruikt.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Hoe maak je je messaging object aan?

PS: Als je objecten wilt gebruiken zoals ze bedoeld zijn, dan hoort je messaging class niet je database class over te erven. Je messaging class maakt gebruik van de database, het is niet een database. Dat is het verschil tussen objecten in properties te gebruiken (zoals je doet met PDO binnen database) en overerven. Overerven doe je als de nieuwe class een specifiekere versie is van de overgeërfde class. Compositie doe je wanneer de ene class gewoon gebruik wil maken van een andere class.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 18:23:00
Quote Anchor link
$db = new database;
$db->connect()

$pm = new pm;

Ik gebruikte eerst bv $db->dbquery() in me messaging class,
maar dat herkende hij niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:48:00
Quote Anchor link
bij $pm roep je niet nog eerst connect() aan, waardoor $this->dbh leeg is, en $this->dbh->quote niet geldig is.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Dat werkt nu,
Maar ik krijg een error bij devolgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$this->check($naam));
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Je hebt $naam 2 keer door check() heen gehaald bij die dbquery() aanroep.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:13:00
Quote Anchor link
Daar lijkt het niet aan te liggen, want dit werkt ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Quote:
Warning: PDO::query() [function.PDO-query]: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'hansje''' at line 1 in /home/www/xxx/class.database.php on line 39

Fatal error: Call to a member function rowCount() on a non-object in /home/www/xxx/class.database.php on line 39
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 22:28:00
Quote Anchor link
Hmm. Kan je eens controleren of quote() ook de begin- en eindquote die om een string heen staan erbij zet? Volgens mij wel. En als dat het geval is, dan moeten die enkele quotes bij je eerste query eruit.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:51:00
Quote Anchor link
uhm.. volgens mij klopt er echt geen zak van wat ik allemaal het doen ben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Ik heb nu dit, en nu werkt $gebruiker en $text niet.
Ze worden wel allebei voor de class gezet, maar dus wel erbuiten.
Hoe krijg ik deze erin?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/12/2009 22:12:00
Quote Anchor link
Weet iemand de oplossing?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/12/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Als $text en $gebruiker geen members van die betreffende klasse zijn, kun je ze natuurlijk niet in onderliggende methods via het $this keyword benaderen. Als ze buiten de klasse wel beschikbaar zijn, zul je ze bij het aanmaken van het object mee moeten geven. Dus iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class jouwKlasse {
  private $gebruiker;
  private $text;

  public function __construct($gebruiker, $text) {
    $this->gebruiker = $gebruiker;
    $this->text = $text;
  }


  public function removeFriend($naam) {
    // Gebruik nu $this->gebruiker en $this->text
  }
}


// Procedurele code waarbij $gebruiker en $text waarden hebben:
$obj = new jouwKlasse($gebruiker, $text);
?>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

25/12/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Sorry, vergeten te zeggen:
Bedankt het werkt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/12/2009 14:05:00
Quote Anchor link
Heb je al wat tutorials over OOP een PHP5 gelezen? De code die jij gebruikt is nog PHP4 en zou je dus moeten (willen) veranderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.