PDO Rowcount check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Roeltje M

Roeltje M

29/08/2015 00:31:12
Quote Anchor link
Hey Allemaal!
Ik heb even een vraag. Ik gebruik nu sinds enige tijd PDO voor het ophalen van gegevens uit database, alleen nu heb ik het volgende probleem, bij deze code:

functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?PHP
public function addPetition($name,$email,$club,$date,$ip,$mobile = 0)
{
        
$query = "INSERT INTO db_petitie (petitie_id, petitie_name, petitie_email, petitie_club, petitie_hash, petitie_status, petitie_date, petitie_mobile, petitie_ip) VALUES (DEFAULT,:name,:emailadres,:club,:hash,0,:date, :mobile, :ip)";                        

if(empty($_GET['admin'])) { if(!empty($_COOKIE['PetitionCookie']))
throw new InvalidPetitionException ('U heeft dit formulier onlangs ingevuld.');        }
if(strlen(trim($name)) < 3)
throw new InvalidPetitionException ('Uw naam moet 3 tekens of meer bevatten.');
if (!preg_match("/^[a-zA-Z ]*$/",$name))
throw new InvalidPetitionException ('Uw naam heeft niet het juiste formaat.');
if(strlen(trim(empty($club))))
throw new InvalidPetitionException ('U heeft geen club geselecteerd.');        
if(strlen(trim($email)) < 6)
throw new InvalidPetitionException ('E-mailadres moet 6 tekens of meer bevatten.');        
if(isValidEmail($email) != 'goed')
throw new InvalidPetitionException ('E-mailadres heeft een onjuist formaat.');        

$hash = md5($name.$email.$club.$date.$ip);

$stmt = $this->db->prepare($query);        
$stmt->bindValue(':name', (string)ucwords(strtolower($name)));            
$stmt->bindValue(':emailadres', (string)$email);                    
$stmt->bindValue(':club', (string)$club);                        
$stmt->bindValue(':mobile', (int)$mobile);                                
$stmt->bindValue(':hash', (string)$hash);                
$stmt->bindValue(':date', (string)$date);                            
$stmt->bindValue(':ip', (string)$ip);                            
$stmt->execute();    ?>


pagina.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
try
{
$petition = new PetitionController($db);
$overall = $petition->getPetition('petitie_club, COUNT(*) as aantal','WHERE petitie_status=1','GROUP BY petitie_club','ORDER BY aantal DESC, petitie_club ASC','LIMIT 0,50');
foreach($overall as $rowOverall)
{

echo "<tr class='statsContent'>";
echo "<td>".$rowOverall['petitie_club']."</td><td>".number_format($rowOverall['aantal'],0,",",".")."</td>";
echo "</tr>";
}

}

catch(Exception $e)
{

$error = $e->getMessage();            
}

?>


Nu kan het zijn dat de query een aantal van 0, 1 of meer dan 1 geeft. Bij aantallen meer dan 1, gaat de foreach lus goed. Echter, bij een aantal van 0 (toon "geen resultaten") of 1 (fetch ipv fetchall?) moet er wat anders gebeuren. Hoe bouw ik dat hier in? Ik kom er niet meer uit.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 03:59:25
 
Johan K

Johan K

29/08/2015 00:51:18
Quote Anchor link
Ik zie niet echt wat petitioncontroller doet, maar ik neem aan dat "$petition->getPetition()" een fetchAll op je tabel doet?
Als dat zo is, kan je count($overall) gebruiken om in te zien hoeveel "rows" er geprint moeten gaan worden en alleen de foreach lus uitvoert als deze groter is dan #.

Zelf ben ik wel eens tegen de muur aangelopen met SELECT niet kan bekijken met "rowCount" aangezien dit alleen werkt op: DELETE, INSERT en UPDATE, affected_rows() met een nieuwe naam >.>
Gewijzigd op 29/08/2015 01:00:10 door Johan K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2015 06:20:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (empty($overall)) {
    echo 'geen resultaten';
}
elseif (count($overall) > 1) {
    foreach($overall as $rowOverall) {
        // ...
    }
}
else {
    // code bij 1 resultaat
}
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2015 10:53:15
Quote Anchor link
Waarom direct een Exception als iemand iets vergeet in te vullen? Waarom niet gewoon je formulier opnieuw tonen met een extra melding?

Verder zou ik de validatie en de query niet in één functie stoppen.

En getPetition zou je ook zo kunnen maken dat deze altijd een array teruggeeft (desnoods een lege) of een exception gooit.
 
Roeltje M

Roeltje M

29/08/2015 14:34:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP, bedankt voor deze optie.
@ Frank, graag zou ik voor je laatste optie kiezen, maar hoe regel ik dit in?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2015 14:58:49
Quote Anchor link
Johan K op 29/08/2015 00:51:18:
Ik zie niet echt wat petitioncontroller doet, maar ik neem aan dat "$petition->getPetition()" een fetchAll op je tabel doet?
Als dat zo is, kan je count($overall) gebruiken om in te zien hoeveel "rows" er geprint moeten gaan worden en alleen de foreach lus uitvoert als deze groter is dan #.

Zelf ben ik wel eens tegen de muur aangelopen met SELECT niet kan bekijken met "rowCount" aangezien dit alleen werkt op: DELETE, INSERT en UPDATE, affected_rows() met een nieuwe naam >.>


Wat Johan zegt, hoe ziet getPetition() eruit? Misschien haal je per ongeluk al 1 resultaat op ofzo? Je zou prima door een array met 1 element heen moeten kunnen loopen?

@Johan je kunt rowCount() gebruiken voor "num_rows" functionaliteit als je in je DSN de instelling PDO::MYSQL_ATTR_USE_BUFFERED_QUERY op true zet. De waarde van de instelling PDO::MYSQL_ATTR_FOUND_ROWS (die eigenlijk voor deze functionaliteit bedoeld is) lijkt niet uit te maken. Blijkbaar heb je impliciet ondersteuning voor "num_rows" als gebufferde queries aan staan, wat op zich wel logisch is.

Ik heb wel het idee dat de default waarden van dit soort instellingen per PHP versie nogal verschillen, dus je zult even moeten kijken wat voor jouw versie werkt, YMMV (Your Mileage May Vary).
Gewijzigd op 29/08/2015 14:59:43 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2015 15:30:01
Quote Anchor link
Roeltje M op 29/08/2015 14:34:49:
Ozzie PHP, bedankt voor deze optie.
@ Frank, graag zou ik voor je laatste optie kiezen, maar hoe regel ik dit in?


// zoiets? (niet getest)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function getFruit()
{

    global $dbh;

    $sth = $dbh->prepare("SELECT name, colour FROM fruit");
    $sth->execute();

    if(!$result = $sth->fetchAll())
    {

        $error = $dbh->errorInfo();
        throw new Exception($error[2]);
    }


    return $result;
}


?>
 
Roeltje M

Roeltje M

31/08/2015 17:16:59
Quote Anchor link
Thanks, fetchAll() werkt dus ook wanneer er maar 1 resultaat is? Dat wist ik niet, vandaar!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 18:25:43
Quote Anchor link
Zelfs als er geen resultaten gevonden zijn. Je krijgt dan een lege array terug.
 
Roeltje M

Roeltje M

31/08/2015 18:59:45
Quote Anchor link
Gelukt, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.