pdo singleton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 10:43:23
Quote Anchor link
hoi iedereen,

ik ben bezig om een singleton op te zetten nu wil de mijne alleen niet werken

de code zal ik hier onder plaatsen.
als er iemand zo vriendelijk wil zijn om er naar te kijken en als hij/zij wqat ziet mij op fouten te wijzen is het heel erg welkom

de error die ik op het moment krijg is devolgende:
Fatal error: Access to undeclared static property: test::$db in /home/wpviewer/domains/webpageviewer.com/public_html/ralph/test/classes/test.class.php on line 32

Mvg ralph
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
class test{
public $db, $table, $fields, $query;
  private $server, $database, $username, $password;
  protected static $instance ;
  
  private function __construct() {
        $this->server = 'localhost';
        $this->database = '*************';
        $this->username = '*************';
        $this->password = '*************';
        $this->debug = true;
        
        try {
            echo "er wordt verbinding gemaakt<br />";
            self::$db = new PDO("mysql:host=".$this->server."; dbname=".$this->database, $this->username, $this->password);
      
         }

          catch (PDOException $e) {
            die('Error: Database connection failed');
          }

        
        $this->fields = array();
        $this->conditions = array();
  }

//conectie
  
  
  public static function getInstance() {
    if(!self::$db) {
      self::$db = new test();
    }

    
    return self::$db;
  }
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 12:53:35
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:01:27
Quote Anchor link
My oh my.... een singleton EN publieke properties EN static methods. Je bent nu echt enorm aan het vloeken in de kerk! Als je iets goed fout wil doen, moet je het zo doen.

Maar goed, het probleem zit natuurlijk in het feit dat je een property probeert aan te spreken in een static method. Dat kan helemaal niet als je die methode ook echt als een static methode aanroept. in dat geval bestaat er namelijk geen instantie van de class en dus ook geen properties.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:02:21
Quote Anchor link
en hoe zou het dan moeten ?
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:09:12
Quote Anchor link
Geen singleton, geen static methods en geen publieke properties.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:09:46
Quote Anchor link
dit is mijn eerste keer oop dus dit zegt mij nog vrij weinig
 
Erwin H

Erwin H

20/08/2013 11:15:32
Quote Anchor link
Wat wil je dan dat ik je geef, een compleet werkend voorbeeld? Alle drie de dingen die ik benoemde zijn slechte gewoontes in OOP.

Singleton:
- Geeft problemen met unit tests
- Is niet in overeenstemming met het '1 class, 1 functie' principe

Publieke properties:
- Zorgt ervoor dat je class niet meer de controle heeft over zijn properties en dus dat je class niet meer kan garanderen dat waardes in overeenstemming met elkaar zijn

Static methodes:
- Is in feite gewoon geen OOP, het is het inbrengen van functionele code in een class
- Geeft problemen met unit tests
Gewijzigd op 20/08/2013 11:15:47 door Erwin H
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 11:20:10
Quote Anchor link
hier kan ik wat mee want nu weet ik wat ik kan veranderen
 
Chris -

Chris -

20/08/2013 13:04:21
Quote Anchor link
Dat een singleton/static methods problemen geeft met unit tests, waarom is dat zo'n groot nadeel? Ik gebruik _never_ unit tests, gaat mij om stabiliteit en snelheid?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 13:28:32
Quote Anchor link
Iedereen gebruikt unittests, al noemt niet iedereen ze zo :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= new Unit();  // Kijken of de klasse Unit het doet.
$test->bar();        // Kijken of de unit zijn bardienst doet.
?>


Dat je dit op grote schaal kunt doen met speciale klassen voor unittesting, is een ander verhaal.

Statische methoden hebben, vind ik, wél beperkt bestaansrecht.
 
Chris -

Chris -

20/08/2013 13:58:31
Quote Anchor link
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/
 
NOLot -

NOLot -

20/08/2013 14:04:33
Quote Anchor link
Chris - op 20/08/2013 13:58:31:
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/


En wat nou als je zo'n epic God object maakt dat je niet eens meer weet op welke plekken hij gebruikt wordt. Dan pas je iets aan, en kun je niet alle scenario's afgaan om te kijken of alles nog steeds werkt => unit tests die elk mogelijke scenario testen. Zo kun je 99% zeker zijn dat je wijziging niks sloopt
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 14:08:09
Quote Anchor link
Chris - op 20/08/2013 13:58:31:
Aah, op die manier.. Maar als je weet welke functies je in een class stop, heb je dat toch helemaal niet nodig :/

Soms wel. Bij een groter webproject heb je vaak tientallen klassen met honderden methoden en duizenden use cases (bijvoorbeeld allerlei grenswaarden en zeldzame uitzonderingen). Dan is het wel handig als je met één druk op de knop kunt testen of ze allemaal nog werken zoals ze horen te werken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2013 14:08:26
Quote Anchor link
Ward van der Put op 20/08/2013 13:28:32:
Statische methoden hebben, vind ik, wél beperkt bestaansrecht.


Het voorbeeld hier lijkt me een slecht voorbeeld.

Als je een property "gebruikt"/"nodig hebt"/"terug geeft" ben je niet statisch bezig.
De meeste andere talen (dan php) zouden die methode niet statisch noemen.

Als je echter een methode hebt waar geen enkele property wordt aangeraakt, heb je er alle belang bij om die methode als statisch te zetten.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2013 14:28:09
Quote Anchor link
@Kris, uiteraard niet zoals in dat voorbeeld.

Andere talen maken inderdaad een onderscheid tussen functies en procedures, maar dat sluit niet altijd aan bij een PHP-workflow. Ik gebruik statische methoden zelf eigenlijk vooral voor zaken waarin in PHP een functie ontbreekt. In dat opzicht begrijp ik ook waarom Erwin dit een te functioneel gebruik van PHP vindt, maar voor bijvoorbeeld een validatie kun je een heel uitgebreide klasse vol (interne) methoden hebben die je toch met slechts één statische methode inzet.
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 14:40:08
Quote Anchor link
nu heb ik een ander probleem mijn set functies blijven de oude waardes bezitten wat kan hiervoor een oplossing zijn
 
Kris Peeters

Kris Peeters

20/08/2013 15:33:56
Quote Anchor link
Toon eens zo'n set functie (methode)

En toon eens hoe je ze gebruikt buiten de class
bv.
$mijn_object->setName('John')
Gewijzigd op 20/08/2013 15:35:44 door Kris Peeters
 
Ralph vander tang

ralph vander tang

20/08/2013 15:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
public function setTable($table){
    
    $this->table = $table;
      
  }

?>


en in index.php

hier een insert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
 $db
= pdb::getDBInstance();
 $db->setTable("tblusers");

 $db->setField("user_username", "User #".time());
 $db->setField("user_password", md5(microtime()));
 $db->insert();
?>


Toevoeging op 20/08/2013 16:00:31:

nu zal ik dus eerst de variabelen leeg moeten maken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.