PDO vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »
Ama saril

ama saril

15/11/2012 12:30:17
Quote Anchor link
Ik ben aan het spelen geweest met de PDO tutorial (naar aanleiding van een ander topic) en op zich zie ik de voordelen van PDO wel in maar ik heb toch wel een vraag :)

Als je dus een prepared statement uitvoert kan je niet het aantal resultaten van een resultaatset lezen. Ik zie in de tutorial dat je dan eerst een count() query moet uitvoeren maar het is toch niet efficient als je 2 queries uitvoert?

Ik zit dan te denken om voor select queries geen Prepared statement te gebruiken zoals hieronder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

//verinding maken etc..
$sql = "SELECT naam FROM tbl_persoon";
$results = $db->query($sql);

?>


zodat ik de rijen kan tellen, en voor insert, update en delete wel. Bij de select query zou ik dan wel quote()(of mysql_real_escape_string) moeten gebruiken om sql injectie tegen te gaan. Is dit een goede gedachte of heb ik iets verkeerd begrepen uit de tutorial?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 16:48:13
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 12:41:44
Quote Anchor link
Zolang je geen user content invoegd.
Anders moet je gebruik maken van prepared statements. En die zorgen dat voor de mysq_real.. etc.
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 12:58:23
Quote Anchor link
Martiveen - op 15/11/2012 12:41:44:
Zolang je geen user content invoegd.
Anders moet je gebruik maken van prepared statements. En die zorgen dat voor de mysq_real.. etc.


Dus als ik het goed begrijp zijn prepared statements voornamelijk goed voor insert, update en delete? Maar voor select niet echt handig.
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 13:07:32
Quote Anchor link
Hangt er vanaf of je user input gebruikt. Dan is het handig
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 13:15:44
Quote Anchor link
Martiveen - op 15/11/2012 13:07:32:
Hangt er vanaf of je user input gebruikt. Dan is het handig


Dus als ik een query maak
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
"SELECT naam, adres, woonplaats FROM tbl_gegevens where id = ".$invoer;
?>


Dan voer ik deze query toch maar 1 keer uit en dan heeft het toch niet echt nut om er een prepared statement van maak? Het enige voordeel wat ik dan zie van prepared statement is het feit dat je geen mysql_real_escape_string() hoeft te gebruiken volgens mij wordt het dan wel trager. Of is dit niet zo?
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 14:17:00
Quote Anchor link
Nu gebruik je geen prepared statement.
Voorbeeldje van PHP.net
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
/* Execute a prepared statement by binding PHP variables */
$calories = 150;
$colour = 'red';
$sth = $dbh->prepare('SELECT name, colour, calories
    FROM fruit
    WHERE calories < :calories AND colour = :colour'
);
$sth->bindParam(':calories', $calories, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':colour', $colour, PDO::PARAM_STR, 12);
$sth->execute();
?>


EDIT: linkje naar de code http://php.net/manual/en/pdostatement.bindparam.php
Gewijzigd op 15/11/2012 14:20:07 door Martiveen -
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 15:00:26
Quote Anchor link
Martiveen - op 15/11/2012 14:17:00:
Nu gebruik je geen prepared statement.
Voorbeeldje van PHP.net
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
/* Execute a prepared statement by binding PHP variables */
$calories = 150;
$colour = 'red';
$sth = $dbh->prepare('SELECT name, colour, calories
    FROM fruit
    WHERE calories < :calories AND colour = :colour'
);
$sth->bindParam(':calories', $calories, PDO::PARAM_INT);
$sth->bindParam(':colour', $colour, PDO::PARAM_STR, 12);
$sth->execute();
?>


EDIT: linkje naar de code http://php.net/manual/en/pdostatement.bindparam.php


dat was ook mijn plan. Voor selects geen prepared statements en voor alle andere commando's wel :)
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

15/11/2012 15:18:51
Quote Anchor link
Werken met PDO is helemaal anders dan werken met mysql_* functies. Van de snelheid zal je niks merken, een gemiddelde query duurt nog geen milliseconde.

Je moet even alles wat je weet over mysql_* functies vergeten. Als je PDO gebruikt heb je deze niet meer nodig. Ook mysql_real_escape_string heb je niet meer nodig.

Ik zal even proberen uit te leggen in enkele stappen hoe je met PDO werk, om gegevens op te halen uit een database. Dit door gebruik te maken van prepared statements.

1) Verbinden met de database. Hiervoor gebruik je de variable $con.
2) De query schrijven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $sql = "SELECT id FROM users WHERE naam = :naam"; ?>

Op de plaats waar je normaal user input* zo invoegen plaats je nu eerst een ':' en dan de een zelfgekozen duidelijke naam van die userinput. Omdat we hier een naam gaan invullen, neem ik ':naam';
3) De query 'preparen'. Nu wil ik even duidelijk maken waarom je de query moet preparen. We hebben hier een query met user input*. Stel we hebben een form met een input:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="naam" placholder="naam">

In dit input veld moet je je naam invullen. Deze naam wordt dan via $_POST doorgestuurd naar een .php bestand. Als je dan de query gaat opstellen krijg je dit: (een niet prepared query):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id FROM users WHERE naam = $_POST['naam']

Deze query gaat het id uit de tabel users halen. Maar wat als ik nu mijn naam niet invul maar iets anders bv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mijnnaam; DELETE FROM users;
Ik heb nu i.p.v. een naam een query ingevuld. PHP gaat deze query ook uitvoeren. Alle users zijn nu verwijderd. Deze techniek die veel door hackers wordt gebruikt noemt men SQL injectie. (injection) Wat kan je nu doen omdat te voorkomen is alle tekens die door SQL in de query wordt gebruikt te gaan escapen, eigenlijk gewoon een \ voor gaan plaatsen. Daarvoor heb je bij mysql_* functies mysql_real_escape. Die gaat er dus voorzorgen dat er geen sql injectie mogelijk is.

De mensen die PDO hebben ontwikelt waren zo slim om dit anders aan te pakken. I.p.v. te escapen gaat PDO eerst de query versturen (preparen) en dan pas de user input, of de variable.

Zo prepare je een query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $q = $con->prepare($sql);?>

We maken nu een nieuwe variable $q aan, en we gebruiken de varibale $con voor onze eerder gemaakte connectie, en $sql is onze query.

4) Nu hebben we natuurlijk geen user input of variable input gestuurd, dat gaan we nu doen. Dit kan op 2 manieren:
a. $q-execute(array(':naam', $_POST['naam']));
b. $q->bindParam(':naam', $_POST['naam']);

Beide manieren zijn juist, maar ik dacht dat je beter bindParam kan gebruiken. Waaorm weet ik niet zo direct.

5) De opgehaalde data laten zien. Dit doe je door te 'fetchen'=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$row
= $q->fetch();
?>


In dit voorbeeld hebben we maar één rij opgehaald, als je meerdere rijen wilt ophalen doe je het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while ($row = $q->fetchtAll()){
    echo $row['naam'];
}

?>


Ik hoop dat alles duidelijk is. Anders vraag je het maar.

@De pro's. Ik denk dat alles wat ik geschreven heb juist, maar het kan natuurlijk dat er een foutje is ingeslopen.


*User input kan van alles zijn, meestal uit een form of uit de url, eigenlijk gewoon alles wat een gebruiker (user) kan invoegen(input)
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 15:36:50
Quote Anchor link
@LedFan (zal je post niet quoten dan wordt het nogal lang :))

Bedankt voor de duidelijke uitleg:
De reden dat ik DACHT dat ik bij selects beter geen prepared statements kon gebruiken was omdat ik in de tutorial het volgende las:
"In tegenstelling tot bijvoorbeeld de MySQLi extensie kent PDO geen methode om het aantal rijen in een resultaatset te bepalen."
Om dit dus te weten te komen moest er een extra query worden gemaakt en.. dat stond me eigenlijk tegen omdat ik dacht dat het qua snelheid niet zo goed ging (maar jij zegt nu dat dat eigenlijk niet uitmaakt tenzij je een robot bent maar dat zou dus geen probleem moeten zijn).

Waar ik dan wel aan zit te denken is dat je wel veel extra code moet schrijven alleen maar om te tellen hoeveel rijen er in een resultaatset zitten vandaar dat ik zo zit te twijfelen of ik PDO wel zo geschikt vond m.b.t. selects (daarvan wil ik vaak het aantal resultaten weten).
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

15/11/2012 15:50:03
Quote Anchor link
Ah. Ik zal een voorbeeldje maken met prepared statements en tellen hoeveel rijen je als resultaat hebt. Dat is toch wat je bedoelt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$sql
= "SELECT naam FROM users"; // Hier gaan we de namen van alle users ophalen
$q = $con->prepare($sql);
$q->execute();
$rows = $q->fetchAll();          // Omdat we meerdere users hebben doen we fetchAll();
$count count($rows);               // Nu gaan we het aantal rijen tellen en deze opslaan in $count
?>


Waarschijnlijk wil je als er 1 of meer resultaten is/zijn de namen nog op het scherm tonen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if ($count !== 0) // Verschillend van nul
{
     foreach($rows as $row){
          echo $row['naam'];

     }  

}
?>


Gewijzigd op 15/11/2012 15:51:06 door LEDfan nvt
 
Ama saril

ama saril

15/11/2012 16:02:11
Quote Anchor link
Hmmm.. dus in principe kan het wel gewoon.. Deze regel uit de tutorial maakte me helemaal van slag:
""In tegenstelling tot bijvoorbeeld de MySQLi extensie kent PDO geen methode om het aantal rijen in een resultaatset te bepalen.".

Maar aangezien je TOCH gewoon count() kan gebruiken heb ik nu geen reden meer om geen PDO te gebruiken. Hartstikke bedankt aan iedereen die hierin heeft gepost, ik denk dat ik nu wel weer vooruit kan :)
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

15/11/2012 16:04:30
Quote Anchor link
Nee dat kopt. PDO heeft geen mysql_num_rows o.i.d. maar zoals in mijn code kan je het zo oplossen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/11/2012 18:23:59
Quote Anchor link
Ik heb hier mijn mening over preps al gegeven.

Quote:
Maar aangezien je TOCH gewoon count() kan gebruiken heb ik nu geen reden meer om geen PDO te gebruiken. Hartstikke bedankt aan iedereen die hierin heeft gepost, ik denk dat ik nu wel weer vooruit kan :)

Als je alleen het aantal rijen wilt weten is het zelfs beter om COUNT(*) te gebruiken.
 
Ama saril

ama saril

09/12/2012 21:38:43
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 15/11/2012 18:23:59:
Ik heb hier mijn mening over preps al gegeven.


Ik heb nu toevallig nodig dat ik een query meerdere keren uitvoer dus in dit geval is PDO wel de goede keuzen denk ik. Bij enkelvoudige queries zou ik mysqli kunnen gebruiken maar is het niet netter als je alles met 1 methode maakt (dus OF alleen PDO, of alleen mysqli?)


Ik zal niet een nieuw topic starten aangezien dit topic toch over PDO gaat.
Is het mogelijk om de pointer te resetten als ik
$row = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
dus als ik de fetch functie gebruik zou ik graag later de pointer nog een keer naar het begin zetten. Ik heb al zitten zoeken maar ik kan het echt nergens vinden. Maar het lijkt mij sterk dat het niet mogelijk is? Weet iemand hoe ik dit voor elkaar krijg?
Gewijzigd op 09/12/2012 21:40:49 door ama saril
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.