PDO wrapper wil geen values binden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »
Johan K

Johan K

27/05/2015 09:06:58
Quote Anchor link
Ik ben nu al een paar uurtjes bezig om iets werkend te krijgen maar ik waarschijnlijk is het zo iets knulligs dat ik het zelf niet zie en hoop dat iemand dat even aan kan wijzen.

Waarom een wrapper over PDO heen is omdat ik:
- van korte inline codes hou.
- beter compatibility met andere drivers.
- .. de PDO constants echt bagger vind.

Waar het fout gaat is in de function Database->execute(...).
De type variable word herkend in de switch case, dan moet er een waarde aan de statement gekoppeld worden en dat gebeurd dus niet.

Het ergste van deze situatie is dat "tableExists" werkte toen dat ik de execute method strakker ging maken.

Zelf denk ik dat het te maken heeft dat execute() eerder word aangeroepen dan prepare, alleen als ik elke functie een nummer echo in de volgorde dat ze uitgevoerd moeten worden klopt het wel.

SQL LOG:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
150527  9:02:51     1376 Connect    root@localhost on mydb
         1376 Query    SET GLOBAL general_log_file = "/var/log/mysql.log"
/usr/sbin/mysqld, Version: 5.5.43-0ubuntu0.14.10.1 ((Ubuntu)). started with:
Tcp port: 3306  Unix socket: /var/run/mysqld/mysqld.sock
Time                 Id Command    Argument
         1376 Query    SET GLOBAL general_log = 'ON'
         1376 Prepare    SHOW TABLES LIKE ':table'
         1376 Execute    SHOW TABLES LIKE ':table'     <<--- ':table' zou veranderd moeten zijn in 'settings'
         1376 Close stmt    
         1376 Quit    


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
<?php

  class DatabaseException extends Exception{}
  
  abstract class Database extends PDO{
    private $sth;
    
    abstract function sqlTableExists();
    abstract function sqlSelectDatabase();  
    
    private function getDSN($driver, $multiarg){
      return "$driver:" . implode(';', array_map(function($v, $k){return "$k=$v";}, $multiarg, array_keys($multiarg)));
    }

    
    public function prepare($stmt, $options = array()){
      $this->sth = parent::prepare($stmt, $options);
      return $this;
    }

    public function query($stmt){
      return $this->sth = parent::query($stmt);  
    }

    public function execute($stmt = null){
      try{
        if(is_array($stmt)){
          foreach($stmt as $k => $v){
            if(gettype($k) == 'string'){
              $k = ($k[0] != ':') ? ":$k" : $k;

              switch(gettype($v)){
                 case
'string':
                   // hier gaat het fout.. als het goed is.
                   // $k = :table
                   // $v = settings

                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_STR);
                   break;
                 case
'integer':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_INT);
                   break;
                 case
'boolean':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_BOOL);            
                 case
'NULL':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_NULL);
                   break;
                 case
'resource':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_LOB);
                   break;
                 case
'double':
                   $this->sth->bindValue($k, (string)$v, PDO::PARAM_STR);
                   break;
                 default:

                   throw new DatabaseException('Unsupported variable type parsed in query.');
                   break;    
              }
            }
else {
              throw new DatabaseException('Only named parameters are allowed.');  
            }
          }
        }

        
        try{
          $this->sth->execute();
          
          return $this->sth;
        }
catch(PDOException $e){
          throw $e;
        }
      }
catch(DatabaseException $e){
        throw $e;
      }
    }


    public function fetchAssoc(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    public function fetchBoth(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_BOTH);
    }

    public function fetchNum(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_NUM);
    }

    public function fetchObj(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_OBJ);
    }

    public function fetchLazy(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_LAZY);
    }

      
    public function tableExists($table){  
      // deze functie word aangeroepen.
      return $this->prepare($this->sqlTableExists())->execute(array('table'=>$table))->rowCount()>0;
    }

    
    public function selectDatabase($db){
      return $this->prepare($this->sqlSelectDatabase())->execute(array('db'=>$table));
    }  
        
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options){
      if(in_array(($driver = strtolower(get_class($this))), parent::getAvailableDrivers())){
        $dsn = gettype($dsn) == 'array' ? $this->getDSN($driver, $dsn) : (string) $dsn;
        
        try{
          parent::__construct($dsn, $username, $password, $options);
          
          $this->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
          $this->setAttribute(PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES, false);
        }
catch(PDOException $e){
          throw new DatabaseException('Could not connect to the database server.', $e);
        }
      }
else {
        throw new DatabaseException("Database driver '$this->type' is not supported on this machine.'");
      }
    }
  }

  
  class MySQL extends Database{
    function
sqlTableExists(){
      return "SHOW TABLES LIKE ':table'";
    }
    function
sqlSelectDatabase(){
      return "USE :db";
    }    
    
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options = array()) {
      parent::__construct($username, $password, $dsn, $options);
    }
  }

  
  class PostgrSQL extends Database{
    function
sqlTableExists(){
      return "select count(*) from pg_class where relname=':table' and relkind='r'";
    }
    function
sqlSelectDatabase(){
      throw new DatabaseException('PostgrSQL does not support database swapping, create a new link or select from db.table.');
    }      
    
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options = array()) {
      parent::__construct($username, $password, $dsn, $options);
    }
  }


?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
  try{
    $db     = new MySQL('usr', 'pw', array('host' => 'localhost', 'port' => 3306, 'dbname' => 'mydb'));
    
    $db->exec('SET GLOBAL general_log_file = "/var/log/mysql.log";');
    $db->exec("SET GLOBAL general_log = 'ON';");
    
    echo $db->tableExists("settings") ? 'yes' : 'no'; // no, terwijl 100% de tabel bestaat.
      
  } catch(PDOException $e){
    echo $e->getMessage();
  }
catch(DatabaseException $e){
    echo $e->getMessage();
  }

?>


Iemand een idee? Geen foutmeldingen, niets. Volgens de code bestaat de tabel settings niet.
Gewijzigd op 27/05/2015 09:43:12 door Johan K
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:19:02
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 09:56:17
Quote Anchor link
Toevballig geen verschil in gebruik van Hoofdletters? "Settings" vs "settings"?
 
Johan K

Johan K

27/05/2015 10:07:14
Quote Anchor link
Ivo P op 27/05/2015 09:56:17:
Toevballig geen verschil in gebruik van Hoofdletters? "Settings" vs "settings"?

Net even een dubbel check gedaan, maar nee. Alles lowercase dus prima.
Maar buiten dat om, in de SQL log is te zien dat hij kijkt of de tabel ":table" bestaat, niet "settings".
 
Johan K

Johan K

29/05/2015 19:42:28
Quote Anchor link
Uuhm, bump?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 23:24:10
Quote Anchor link
Was niet het hele idee van prepared statements dat je je ook geen zorgen hoeft te maken om quotes, oftewel, haal de quotes om ':table' (regel 117) eens weg :).

Tevens (security): zie deze comment.

Ook: met PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES false voer je vaak meer queries uit dan noodzakelijk (per SELECT query worden 2 queries uitgevoerd, 1 voor prepare, 1 voor execute - voor dat gebruik is het uitzetten van emulated prepares misschien minder efficient).
 
Johan K

Johan K

30/05/2015 18:19:40
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 29/05/2015 23:24:10:
Was niet het hele idee van prepared statements dat je je ook geen zorgen hoeft te maken om quotes, oftewel, haal de quotes om ':table' (regel 117) eens weg :).

Ook: met PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES false voer je vaak meer queries uit dan noodzakelijk (per SELECT query worden 2 queries uitgevoerd, 1 voor prepare, 1 voor execute - voor dat gebruik is het uitzetten van emulated prepares misschien minder efficient).


Ik had de quotes weg gehaald en toen kwam ik er achter wat echt het probleem was.
Als de emulatie op 'false' staat voerde hij een prepared query in MySQL uit en dat gaf een syntax error in de SQL op.

Dus je kan binden wat je wil, maar niets word uitgevoerd in de PHP code aangezien dat met SQL query's moet gebeuren.

Aangezien dit een wrapper is om met 1 API meerdere databases te gebruiken hem ik die flag toch maar even op true gezet want anders heb dit totaal geen nut.

Ik heb het probleem opgelost, met dank aan jouw suggestie.

Thomas van den Heuvel op 29/05/2015 23:24:10:
Tevens (security): zie deze comment
Je maakte me eerst even bang, maar uiteindelijk is er niets om je er over druk te maken. Niet alles wat iedereen zegt op php.net gezegd is (of waar dan ook) hoeft waar te zijn.

Zojuist eventjes de SQL logs erbij gepakt om het te testen en beiden methoden doen niets met "%" & "_".

Waarom? Omdat er geen mogelijk is om te kijken hoe deze gebruikt moeten worden in jouw syntax. Het is dus aan de gebruiker van PDO om deze waarde te escapen naar html entities of te escapen met een backslash voordat hij word opgenomen in de prepared statement.

Persoonlijk heb ik nog nooit met LIKE gewerkt, maar ik heb wel eventjes wat meer informatie opgezocht op het internet. Het is niet echt een security risk als je LIKE op een goede manier behandeld. Het enigste wat het kan doen is de gebruiker meer flexibiliteit geven om dingen te zoeken.

Dus, je kan het beter in je voordeel gebruiken en geen gekke SQL queries uitvoeren zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
  SELECT * FROM :table WHERE :column LIKE :value

Want als je dat doet, ben je echt een eerste klas pannenkoek.
Gewijzigd op 31/05/2015 03:53:01 door Johan K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.