PDO wrapper wil geen values binden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »
Johan K

Johan K

27/05/2015 09:06:58
Quote Anchor link
Ik ben nu al een paar uurtjes bezig om iets werkend te krijgen maar ik waarschijnlijk is het zo iets knulligs dat ik het zelf niet zie en hoop dat iemand dat even aan kan wijzen.

Waarom een wrapper over PDO heen is omdat ik:
- van korte inline codes hou.
- beter compatibility met andere drivers.
- .. de PDO constants echt bagger vind.

Waar het fout gaat is in de function Database->execute(...).
De type variable word herkend in de switch case, dan moet er een waarde aan de statement gekoppeld worden en dat gebeurd dus niet.

Het ergste van deze situatie is dat "tableExists" werkte toen dat ik de execute method strakker ging maken.

Zelf denk ik dat het te maken heeft dat execute() eerder word aangeroepen dan prepare, alleen als ik elke functie een nummer echo in de volgorde dat ze uitgevoerd moeten worden klopt het wel.

SQL LOG:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
150527  9:02:51     1376 Connect    root@localhost on mydb
         1376 Query    SET GLOBAL general_log_file = "/var/log/mysql.log"
/usr/sbin/mysqld, Version: 5.5.43-0ubuntu0.14.10.1 ((Ubuntu)). started with:
Tcp port: 3306  Unix socket: /var/run/mysqld/mysqld.sock
Time                 Id Command    Argument
         1376 Query    SET GLOBAL general_log = 'ON'
         1376 Prepare    SHOW TABLES LIKE ':table'
         1376 Execute    SHOW TABLES LIKE ':table'     <<--- ':table' zou veranderd moeten zijn in 'settings'
         1376 Close stmt    
         1376 Quit    


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
<?php

  class DatabaseException extends Exception{}
  
  abstract class Database extends PDO{
    private $sth;
    
    abstract function sqlTableExists();
    abstract function sqlSelectDatabase();  
    
    private function getDSN($driver, $multiarg){
      return "$driver:" . implode(';', array_map(function($v, $k){return "$k=$v";}, $multiarg, array_keys($multiarg)));
    }

    
    public function prepare($stmt, $options = array()){
      $this->sth = parent::prepare($stmt, $options);
      return $this;
    }

    public function query($stmt){
      return $this->sth = parent::query($stmt);  
    }

    public function execute($stmt = null){
      try{
        if(is_array($stmt)){
          foreach($stmt as $k => $v){
            if(gettype($k) == 'string'){
              $k = ($k[0] != ':') ? ":$k" : $k;

              switch(gettype($v)){
                 case
'string':
                   // hier gaat het fout.. als het goed is.
                   // $k = :table
                   // $v = settings

                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_STR);
                   break;
                 case
'integer':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_INT);
                   break;
                 case
'boolean':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_BOOL);            
                 case
'NULL':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_NULL);
                   break;
                 case
'resource':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_LOB);
                   break;
                 case
'double':
                   $this->sth->bindValue($k, (string)$v, PDO::PARAM_STR);
                   break;
                 default:

                   throw new DatabaseException('Unsupported variable type parsed in query.');
                   break;    
              }
            }
else {
              throw new DatabaseException('Only named parameters are allowed.');  
            }
          }
        }

        
        try{
          $this->sth->execute();
          
          return $this->sth;
        }
catch(PDOException $e){
          throw $e;
        }
      }
catch(DatabaseException $e){
        throw $e;
      }
    }


    public function fetchAssoc(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    public function fetchBoth(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_BOTH);
    }

    public function fetchNum(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_NUM);
    }

    public function fetchObj(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_OBJ);
    }

    public function fetchLazy(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_LAZY);
    }

      
    public function tableExists($table){  
      // deze functie word aangeroepen.
      return $this->prepare($this->sqlTableExists())->execute(array('table'=>$table))->rowCount()>0;
    }

    
    public function selectDatabase($db){
      return $this->prepare($this->sqlSelectDatabase())->execute(array('db'=>$table));
    }  
        
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options){
      if(in_array(($driver = strtolower(get_class($this))), parent::getAvailableDrivers())){
        $dsn = gettype($dsn) == 'array' ? $this->getDSN($driver, $dsn) : (string) $dsn;
        
        try{
          parent::__construct($dsn, $username, $password, $options);
          
          $this->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
          $this->setAttribute(PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES, false);
        }
catch(PDOException $e){
          throw new DatabaseException('Could not connect to the database server.', $e);
        }
      }
else {
        throw new DatabaseException("Database driver '$this->type' is not supported on this machine.'");
      }
    }
  }

  
  class MySQL extends Database{
    function
sqlTableExists(){
      return "SHOW TABLES LIKE ':table'";
    }
    function
sqlSelectDatabase(){
      return "USE :db";
    }    
    
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options = array()) {
      parent::__construct($username, $password, $dsn, $options);
    }
  }

  
  class PostgrSQL extends Database{
    function
sqlTableExists(){
      return "select count(*) from pg_class where relname=':table' and relkind='r'";
    }
    function
sqlSelectDatabase(){
      throw new DatabaseException('PostgrSQL does not support database swapping, create a new link or select from db.table.');
    }      
    
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options = array()) {
      parent::__construct($username, $password, $dsn, $options);
    }
  }


?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
  try{
    $db     = new MySQL('usr', 'pw', array('host' => 'localhost', 'port' => 3306, 'dbname' => 'mydb'));
    
    $db->exec('SET GLOBAL general_log_file = "/var/log/mysql.log";');
    $db->exec("SET GLOBAL general_log = 'ON';");
    
    echo $db->tableExists("settings") ? 'yes' : 'no'; // no, terwijl 100% de tabel bestaat.
      
  } catch(PDOException $e){
    echo $e->getMessage();
  }
catch(DatabaseException $e){
    echo $e->getMessage();
  }

?>


Iemand een idee? Geen foutmeldingen, niets. Volgens de code bestaat de tabel settings niet.
Gewijzigd op 27/05/2015 09:43:12 door Johan K
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 04:58:17
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 09:56:17
Quote Anchor link
Toevballig geen verschil in gebruik van Hoofdletters? "Settings" vs "settings"?
 
Johan K

Johan K

27/05/2015 10:07:14
Quote Anchor link
Ivo P op 27/05/2015 09:56:17:
Toevballig geen verschil in gebruik van Hoofdletters? "Settings" vs "settings"?

Net even een dubbel check gedaan, maar nee. Alles lowercase dus prima.
Maar buiten dat om, in de SQL log is te zien dat hij kijkt of de tabel ":table" bestaat, niet "settings".
 
Johan K

Johan K

29/05/2015 19:42:28
Quote Anchor link
Uuhm, bump?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 23:24:10
Quote Anchor link
Was niet het hele idee van prepared statements dat je je ook geen zorgen hoeft te maken om quotes, oftewel, haal de quotes om ':table' (regel 117) eens weg :).

Tevens (security): zie deze comment.

Ook: met PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES false voer je vaak meer queries uit dan noodzakelijk (per SELECT query worden 2 queries uitgevoerd, 1 voor prepare, 1 voor execute - voor dat gebruik is het uitzetten van emulated prepares misschien minder efficient).
 
Johan K

Johan K

30/05/2015 18:19:40
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 29/05/2015 23:24:10:
Was niet het hele idee van prepared statements dat je je ook geen zorgen hoeft te maken om quotes, oftewel, haal de quotes om ':table' (regel 117) eens weg :).

Ook: met PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES false voer je vaak meer queries uit dan noodzakelijk (per SELECT query worden 2 queries uitgevoerd, 1 voor prepare, 1 voor execute - voor dat gebruik is het uitzetten van emulated prepares misschien minder efficient).


Ik had de quotes weg gehaald en toen kwam ik er achter wat echt het probleem was.
Als de emulatie op 'false' staat voerde hij een prepared query in MySQL uit en dat gaf een syntax error in de SQL op.

Dus je kan binden wat je wil, maar niets word uitgevoerd in de PHP code aangezien dat met SQL query's moet gebeuren.

Aangezien dit een wrapper is om met 1 API meerdere databases te gebruiken hem ik die flag toch maar even op true gezet want anders heb dit totaal geen nut.

Ik heb het probleem opgelost, met dank aan jouw suggestie.

Thomas van den Heuvel op 29/05/2015 23:24:10:
Tevens (security): zie deze comment
Je maakte me eerst even bang, maar uiteindelijk is er niets om je er over druk te maken. Niet alles wat iedereen zegt op php.net gezegd is (of waar dan ook) hoeft waar te zijn.

Zojuist eventjes de SQL logs erbij gepakt om het te testen en beiden methoden doen niets met "%" & "_".

Waarom? Omdat er geen mogelijk is om te kijken hoe deze gebruikt moeten worden in jouw syntax. Het is dus aan de gebruiker van PDO om deze waarde te escapen naar html entities of te escapen met een backslash voordat hij word opgenomen in de prepared statement.

Persoonlijk heb ik nog nooit met LIKE gewerkt, maar ik heb wel eventjes wat meer informatie opgezocht op het internet. Het is niet echt een security risk als je LIKE op een goede manier behandeld. Het enigste wat het kan doen is de gebruiker meer flexibiliteit geven om dingen te zoeken.

Dus, je kan het beter in je voordeel gebruiken en geen gekke SQL queries uitvoeren zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
  SELECT * FROM :table WHERE :column LIKE :value

Want als je dat doet, ben je echt een eerste klas pannenkoek.
Gewijzigd op 31/05/2015 03:53:01 door Johan K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.