PDO wrapper wil geen values binden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Johan K

Johan K

27/05/2015 09:06:58
Quote Anchor link
Ik ben nu al een paar uurtjes bezig om iets werkend te krijgen maar ik waarschijnlijk is het zo iets knulligs dat ik het zelf niet zie en hoop dat iemand dat even aan kan wijzen.

Waarom een wrapper over PDO heen is omdat ik:
- van korte inline codes hou.
- beter compatibility met andere drivers.
- .. de PDO constants echt bagger vind.

Waar het fout gaat is in de function Database->execute(...).
De type variable word herkend in de switch case, dan moet er een waarde aan de statement gekoppeld worden en dat gebeurd dus niet.

Het ergste van deze situatie is dat "tableExists" werkte toen dat ik de execute method strakker ging maken.

Zelf denk ik dat het te maken heeft dat execute() eerder word aangeroepen dan prepare, alleen als ik elke functie een nummer echo in de volgorde dat ze uitgevoerd moeten worden klopt het wel.

SQL LOG:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
150527  9:02:51     1376 Connect    root@localhost on mydb
         1376 Query    SET GLOBAL general_log_file = "/var/log/mysql.log"
/usr/sbin/mysqld, Version: 5.5.43-0ubuntu0.14.10.1 ((Ubuntu)). started with:
Tcp port: 3306  Unix socket: /var/run/mysqld/mysqld.sock
Time                 Id Command    Argument
         1376 Query    SET GLOBAL general_log = 'ON'
         1376 Prepare    SHOW TABLES LIKE ':table'
         1376 Execute    SHOW TABLES LIKE ':table'     <<--- ':table' zou veranderd moeten zijn in 'settings'
         1376 Close stmt    
         1376 Quit    


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
<?php

  class DatabaseException extends Exception{}
  
  abstract class Database extends PDO{
    private $sth;
    
    abstract function sqlTableExists();
    abstract function sqlSelectDatabase();  
    
    private function getDSN($driver, $multiarg){
      return "$driver:" . implode(';', array_map(function($v, $k){return "$k=$v";}, $multiarg, array_keys($multiarg)));
    }

    
    public function prepare($stmt, $options = array()){
      $this->sth = parent::prepare($stmt, $options);
      return $this;
    }

    public function query($stmt){
      return $this->sth = parent::query($stmt);  
    }

    public function execute($stmt = null){
      try{
        if(is_array($stmt)){
          foreach($stmt as $k => $v){
            if(gettype($k) == 'string'){
              $k = ($k[0] != ':') ? ":$k" : $k;

              switch(gettype($v)){
                 case
'string':
                   // hier gaat het fout.. als het goed is.
                   // $k = :table
                   // $v = settings

                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_STR);
                   break;
                 case
'integer':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_INT);
                   break;
                 case
'boolean':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_BOOL);            
                 case
'NULL':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_NULL);
                   break;
                 case
'resource':
                   $this->sth->bindValue($k, $v, PDO::PARAM_LOB);
                   break;
                 case
'double':
                   $this->sth->bindValue($k, (string)$v, PDO::PARAM_STR);
                   break;
                 default:

                   throw new DatabaseException('Unsupported variable type parsed in query.');
                   break;    
              }
            }
else {
              throw new DatabaseException('Only named parameters are allowed.');  
            }
          }
        }

        
        try{
          $this->sth->execute();
          
          return $this->sth;
        }
catch(PDOException $e){
          throw $e;
        }
      }
catch(DatabaseException $e){
        throw $e;
      }
    }


    public function fetchAssoc(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    public function fetchBoth(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_BOTH);
    }

    public function fetchNum(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_NUM);
    }

    public function fetchObj(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_OBJ);
    }

    public function fetchLazy(){
      return $this->sth->fetch(PDO::FETCH_LAZY);
    }

      
    public function tableExists($table){  
      // deze functie word aangeroepen.
      return $this->prepare($this->sqlTableExists())->execute(array('table'=>$table))->rowCount()>0;
    }

    
    public function selectDatabase($db){
      return $this->prepare($this->sqlSelectDatabase())->execute(array('db'=>$table));
    }  
        
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options){
      if(in_array(($driver = strtolower(get_class($this))), parent::getAvailableDrivers())){
        $dsn = gettype($dsn) == 'array' ? $this->getDSN($driver, $dsn) : (string) $dsn;
        
        try{
          parent::__construct($dsn, $username, $password, $options);
          
          $this->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
          $this->setAttribute(PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES, false);
        }
catch(PDOException $e){
          throw new DatabaseException('Could not connect to the database server.', $e);
        }
      }
else {
        throw new DatabaseException("Database driver '$this->type' is not supported on this machine.'");
      }
    }
  }

  
  class MySQL extends Database{
    function
sqlTableExists(){
      return "SHOW TABLES LIKE ':table'";
    }
    function
sqlSelectDatabase(){
      return "USE :db";
    }    
    
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options = array()) {
      parent::__construct($username, $password, $dsn, $options);
    }
  }

  
  class PostgrSQL extends Database{
    function
sqlTableExists(){
      return "select count(*) from pg_class where relname=':table' and relkind='r'";
    }
    function
sqlSelectDatabase(){
      throw new DatabaseException('PostgrSQL does not support database swapping, create a new link or select from db.table.');
    }      
    
    function
__construct($username, $password, $dsn, $options = array()) {
      parent::__construct($username, $password, $dsn, $options);
    }
  }


?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
  try{
    $db     = new MySQL('usr', 'pw', array('host' => 'localhost', 'port' => 3306, 'dbname' => 'mydb'));
    
    $db->exec('SET GLOBAL general_log_file = "/var/log/mysql.log";');
    $db->exec("SET GLOBAL general_log = 'ON';");
    
    echo $db->tableExists("settings") ? 'yes' : 'no'; // no, terwijl 100% de tabel bestaat.
      
  } catch(PDOException $e){
    echo $e->getMessage();
  }
catch(DatabaseException $e){
    echo $e->getMessage();
  }

?>


Iemand een idee? Geen foutmeldingen, niets. Volgens de code bestaat de tabel settings niet.
Gewijzigd op 27/05/2015 09:43:12 door Johan K
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 06:03:57
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2015 09:56:17
Quote Anchor link
Toevballig geen verschil in gebruik van Hoofdletters? "Settings" vs "settings"?
 
Johan K

Johan K

27/05/2015 10:07:14
Quote Anchor link
Ivo P op 27/05/2015 09:56:17:
Toevballig geen verschil in gebruik van Hoofdletters? "Settings" vs "settings"?

Net even een dubbel check gedaan, maar nee. Alles lowercase dus prima.
Maar buiten dat om, in de SQL log is te zien dat hij kijkt of de tabel ":table" bestaat, niet "settings".
 
Johan K

Johan K

29/05/2015 19:42:28
Quote Anchor link
Uuhm, bump?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 23:24:10
Quote Anchor link
Was niet het hele idee van prepared statements dat je je ook geen zorgen hoeft te maken om quotes, oftewel, haal de quotes om ':table' (regel 117) eens weg :).

Tevens (security): zie deze comment.

Ook: met PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES false voer je vaak meer queries uit dan noodzakelijk (per SELECT query worden 2 queries uitgevoerd, 1 voor prepare, 1 voor execute - voor dat gebruik is het uitzetten van emulated prepares misschien minder efficient).
 
Johan K

Johan K

30/05/2015 18:19:40
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 29/05/2015 23:24:10:
Was niet het hele idee van prepared statements dat je je ook geen zorgen hoeft te maken om quotes, oftewel, haal de quotes om ':table' (regel 117) eens weg :).

Ook: met PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES false voer je vaak meer queries uit dan noodzakelijk (per SELECT query worden 2 queries uitgevoerd, 1 voor prepare, 1 voor execute - voor dat gebruik is het uitzetten van emulated prepares misschien minder efficient).


Ik had de quotes weg gehaald en toen kwam ik er achter wat echt het probleem was.
Als de emulatie op 'false' staat voerde hij een prepared query in MySQL uit en dat gaf een syntax error in de SQL op.

Dus je kan binden wat je wil, maar niets word uitgevoerd in de PHP code aangezien dat met SQL query's moet gebeuren.

Aangezien dit een wrapper is om met 1 API meerdere databases te gebruiken hem ik die flag toch maar even op true gezet want anders heb dit totaal geen nut.

Ik heb het probleem opgelost, met dank aan jouw suggestie.

Thomas van den Heuvel op 29/05/2015 23:24:10:
Tevens (security): zie deze comment
Je maakte me eerst even bang, maar uiteindelijk is er niets om je er over druk te maken. Niet alles wat iedereen zegt op php.net gezegd is (of waar dan ook) hoeft waar te zijn.

Zojuist eventjes de SQL logs erbij gepakt om het te testen en beiden methoden doen niets met "%" & "_".

Waarom? Omdat er geen mogelijk is om te kijken hoe deze gebruikt moeten worden in jouw syntax. Het is dus aan de gebruiker van PDO om deze waarde te escapen naar html entities of te escapen met een backslash voordat hij word opgenomen in de prepared statement.

Persoonlijk heb ik nog nooit met LIKE gewerkt, maar ik heb wel eventjes wat meer informatie opgezocht op het internet. Het is niet echt een security risk als je LIKE op een goede manier behandeld. Het enigste wat het kan doen is de gebruiker meer flexibiliteit geven om dingen te zoeken.

Dus, je kan het beter in je voordeel gebruiken en geen gekke SQL queries uitvoeren zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
  SELECT * FROM :table WHERE :column LIKE :value

Want als je dat doet, ben je echt een eerste klas pannenkoek.
Gewijzigd op 31/05/2015 03:53:01 door Johan K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.