[Pg]installatie etc.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Yoo,

Ik wil samen met henk Postgresql gaan uitproberen.
Hier had k ff paar vraagjes over..
- Is er een soort pakket like w(l)amp ?
- Ik wil het op windows OF op linux installeren.. maakt niet uit op welke maar heb t liefst op linux.. hoe moet ik dat gaan fixen =) ?
- Welke admin kan ik t best gebruik phppgadmin? Want gebruik maken van foreign keys is iets wat wij graag willen en dus graag via de admin zouden willen doen..

Groeten Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 20:24:17
 
Frank -

Frank -

30/01/2008 15:38:00
Quote Anchor link
- Nee, pgSQL heeft niks met wamp o.i.d. te maken, een databaseserver is een apart onderdeel die je apart kunt installeren. Niks bijzonders
- RTFM. Download bv. een RPM en in notime heb je pgSQL draaien. Zie de handleiding
- pgAdmin3 is dé tool om pgSQL-databases te beheren. Ga niet met php-scriptjes klooien (PhpPgAdmin == php), dat werkt niet goed.

FK's kun je gewoon met een stukje SQL aanmaken, leer je meer van dan een drag-and_drop.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
CREATE TABLE schemanaam.orders (
  id serial,
  id_product integer,
  aantal integer,
    CONSTRAINT pk_orders PRIMARY KEY (id),
    CONSTRAINT c_aantal CHECK (aantal > 0),
    CONSTRAINT fk_orders_product FOREIGN KEY (id_product)
      REFERENCES products (id)
        ON DELETE RESTRICT
        ON UPDATE RESTRICT
);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Ok tnx =)
Is pgadmin3 een programma dat je moet installeren op een andere computer als je in de database van een andere computer wilt ?
Wat is trouwens serial precies? al gevonden
Is soort primary key ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

30/01/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Een PK is een PK, een serial is een integer met een sequence, een nummergenerator. Zeg maar de auto_increment van pgSQL, maar dan beter dan de auto_increment die je kent van MySQL.

pgAdmin3 is een lokaal programma om pgSQL-databases te beheren. Die installeer je op je eigen pc. Of je daarmee ook de database op de server kunt beheren, ligt aan de instellingen van de server. Via ssh of evt. PhpPgAdmin kun je uiteraard altijd pgSQL beheren.
 
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Oke dankje frank!
Ik zou mn linux bak is gaan opstarten en gaan proberen!
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:28:00
Quote Anchor link
T lukt me niet om php en pg te installeren.. al genoeg gegoogled maar kan maar niet duidelijke/makkelijk tut vinden, heeft iemand misschien een duidelijk tut voor mij?
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Je geeft erg weinig informatie. Wat probeer je allemaal te installeren op welk platform? En wat gaat er fout? Welke foutmeldingen krijg je, etc. etc.
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:45:00
Quote Anchor link
Ik maak voor apache en php gebruik van deze tut :
http://www.htmlwijzer.nl/artikel/linserver.php
er staat: Nu is het tijd om PHP te gaan installeren. Op dezelfde manier installeer je de volgende pakketten: php4-cgi, php4-mysql, php5-cgi en php5-mysql.

dus dan selecteer ik die pakketten in synaptic en krijg ik een error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/m/mysql-dfsg-5.0/mysql-common_5.0.38-0ubuntu1.1_all.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/m/mysql-dfsg-5.0/libmysqlclient15off_5.0.38-0ubuntu1.1_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-common_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-cgi_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-mysql_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found


Je kan natuurlijk de php-bestanden zelf wel halen ergens vandaan, maar waar moeten ze dan staan enzo

Mvg Vincent
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:50:00
Quote Anchor link
tja, die url's zijn niet goed, daar krijg je inderdaad een 404 op.

Maar wat heeft dit met PostgreSQL te maken? Daar krijg je geen enkel error op! Probeer je die eigenlijk wel te installeren of is die installatie al klaar?
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Ik heb nog geen php op mijn server.. kijk wat ik wil is:
- apache (die staat erop)
- php
- postgresql
- mysql (minder belangrijk)
Maar wat heb ik aan postgresql zonder php (als je een site wilt maken) daarom =)
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:58:00
Quote Anchor link
PostgreSQL-package voor Ubuntu

En hier een tut voor en LAMP-installatie op ubuntu. Let er wel op dat je de pgSQL-paramters opgeeft bij de installatie van PHP, anders gaat dat niet werken!

Ps. Vergeet PDO e.d. niet! Kijk dus vooraf even hoe jouw PHP-installatie eruit moet komen te zien. Kan je een hoop dubbel werk schelen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Ohja PDO, ik ben nu bezig met postgresql dus php komt nog =)
Trouwens.. ik gebruik deze nu: http://bioinformaticsonline.co.uk/2007/02/26/postgresql_on_ubuntu_linux_how_to want vond die erg duidelijk.
Alleen toch 1 vraagje over er staat:
add in your subnet mask (i.e. 255.255.255.0) and the IP address of the machine that you would like to access your server (i.e. 138.250.192.115).

mijn subnet mask is dacht ik 255.255.255.0 dus die voer ik wel in.. maar met ip bedoelen ze dan locale ip of ip van bijv. http://www.mijnip.nl ?

Laat maar! heb postgresql nu werkend ! :D met pgAdmin III ernaast! nu php nog =)

Ik heb nu via tasksel gedaan wat jij had gestuurd.. maar nu is ie in 1x geinstalleerd ? zonder vragen.... nu weet ik niks over installatie van PDO etc.. ik zal wel ff testen of het erop zit..
en voila
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => mysql
    [1] => pgsql
)

Dit zegt mij: goed nieuws! =)


2 vraagje die ik toch even wil stellen:
- Is een schema zoiets als een tabel?
- Is PDO de enige manier om postgresql te benaderen (gewoon interesse)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

02/02/2008 18:00:00
Quote Anchor link
1) Nee, een SCHEMA is geen tabel, tabellen staan namelijk in een SCHEMA, samen met andere objecten. Dankzij het gebruik van SCHEMA's kun je al een beetje OO in de database toepassen: users met al hun tabellen en andere objecten in het SCHEMA users en topics met al hun tabellen en andere objecten in het SCHEMA topics. Ook zou je een SCHEMA api kunnen aanmaken waarmee je de database voor de buitenwereld openstelt. Alle andere SCHEMA's sluit je af.
2) Nee, je kunt ook met pg_connect() een verbinding opzetten en de rest van de pgSQL-specifieke PHP-functies gebruiken. Denk aan pg_query() om een queyr uit te voeren. Ik ben lui en gebruik dus PDO, hoef ik nergens meer over na te denken.
 
Vincent

Vincent

05/02/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik schema's ga gebruiken, als ik het zou gaan gebruiken doe ik dat bij een hele grote database.

Tussen PDO en de echte Pg_connect stuff, zit daar veel verschil in dan met namelijk functies die je echt gaat missen zoals bijvoorbeeld bij mysql -> mysql_num_rows of zijn daar allemaal weer andere oplossingen voor?

En om nog even terug te komen op:

pgFrank schreef op 30.01.2008 15:38:
FK's kun je gewoon met een stukje SQL aanmaken, leer je meer van dan een drag-and_drop.


Ik ga dat waarschijnlijk ook in meeste gevallen doen maar toch zou ik graag weten hoe je dat in pgAdmin III doet. =)

Edit:

btw, biertje erbij =) ? 't begint redelijk lang topic tussen ons 2e te worden :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

05/02/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Vincent schreef op 05.02.2008 14:09:
Ik weet niet of ik schema's ga gebruiken, als ik het zou gaan gebruiken doe ik dat bij een hele grote database.
En hoe denk jij pgSQL te gaan gebruiken zonder SCHEMA's? Ja, ook 'public' is een SCHEMA. En deze gooi je weg, gooi hem weg uit de database template1. Dan wordt deze ook niet meer aangemaakt in nieuwe databases, die zijn namelijk gebaseerd op de database template1.

Quote:
Tussen PDO en de echte Pg_connect stuff, zit daar veel verschil in dan met namelijk functies die je echt gaat missen zoals bijvoorbeeld bij mysql -> mysql_num_rows of zijn daar allemaal weer andere oplossingen voor?
Zoals reeds is gezegd, ik ben lui en gebruik alleen PDO. Kan dus niet echt wat zinnigs zeggen over de pg_stuff-functies. Ik weet dat ze vergelijkbaar zijn met de mysql_stuff-functies, maar daar houdt het mee op.

Quote:
Ik ga dat waarschijnlijk ook in meeste gevallen doen maar toch zou ik graag weten hoe je dat in pgAdmin III doet. =)
Zie de secundaire sleutel, dat is de nederlandse vertaling voor foreign key. Wanneer je een tabel aanmaakt, kun je bij het tabblad constraints ook secundaire sleutels aanmaken.

Quote:
btw, biertje erbij =) ? 't begint redelijk lang topic tussen ons 2e te worden :P
Iets na 11 uur 's morgens aan het bier? Dat is mij nog iets te vroeg, zeker tijdens de carnaval. Ik moet eerst de consumptie van gisteravond verwerken... Foto's voor de liefhebbers van Samba. Zondagavond zijn wij ook naar Sambódromo geweest, een aanrader!
 
Vincent

Vincent

05/02/2008 14:28:00
Quote Anchor link
Oke hartelijk dank!
Ik ga meteen aan de slag =)
Hier is t btw al 14:27 en was al heel vroeg op vandaag vandaar =)
Zozo, sexy foto's daar hoor, ziet er gezellig/leuk uit!

Edit:

Je moet idd altijd minimaal 1 schema gebruiken, zat tijdens het typen van die regel al te bedenken om het te verbeteren maar toch niet gedaan =) maakt opzich ook niet veel uit =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.