[PGSQL] Foreign keys

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 12:33:00
Quote Anchor link
PHPers,

Ik ben nog steeds met mn shoppingcart bezig maar ik snap nog steeds niet hoe ik nu foreign keys aanmaak. Ik snap wel hoe het moet maar niet het idee erachter ik heb bijvoorbeeld:

products:
product_id(serial)
product_name(varchar)
product_cat(int4)

categories:
cat_id(serial)
cat_name(varchar)
cat_parent(int4)

Deze hebben uiteraard een verband met elkaar alleen snap ik niet hoe ik nu precies deze keys aan maak. Ik wil dat als een categorie wordt verwijderd. dat ook alle producten hier worden verwijderd(cascade). Maar ik wil ook dat een categorie pas verwijderd kan worden als deze geen onderliggende meer heeft (dus een lege categorie). Hoe maak ik dus nu de foreign keys aan, ik heb de tuts van pgFrank gelezen (meerdere malen). Maar snap nog steeds niet op welke kolommen ik keys moet aanmaken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 03:10:38
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 12:34:00
Quote Anchor link
En welke kolommen zijn aan elkaar gekoppeld? Dat is niet (helemaal) duidelijk.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 12:39:00
Quote Anchor link
Nu nog niets. Ik snap namelijk niet of ik nu een FK aan moet maken op product_cat(products) of op cat_id(categories).
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 12:41:00
Quote Anchor link
Ga normaliseren, dan blijkt vanzelf hoe en waarom e.e.a. aan elkaar moet worden geknoopt. Jouw probleem heeft verder ook helemaal niets met PostgreSQL te maken, het draait om de relaties. En die kun je in iedere relationele database maken.

Edit: Je moet dus weten wat de relaties tussen diverse soorten data zijn en hoeveel relaties er zijn. 1 product kan bij 1 categorie horen, maar het zouden er ook meerdere kunnen zijn. Dat zijn keuzes die jij moet maken. 1 categorie kan 1 parent hebben, maar dat zouden er ook meerdere kunnen zijn, nog meer keuzes die jij mag maken! Op basis van deze beslissingen ga je een datamodel opstellen en krijg je de foreign keys cadeau.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/03/2008 12:43:00
Quote Anchor link
Ik gok dat products.product_cat in dit geval de FK is die refereert naar categories.cat_id, dus in SQL zou dat zo worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
ALTER TABLE products
ADD FOREIGN KEY (product_cat)
REFERENCES categories (cat_id)
ON UPDATE CASCADE
ON DELETE RESTRICT

Nu worden alle producten gewijzigd als een categorie gewijzigd wordt maar is het niet mogelijk een categorie te verwijderen zolang er nog producten aan gekoppeld zijn.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 12:43:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 13.03.2008 12:41:
Ga normaliseren, dan blijkt vanzelf hoe en waarom e.e.a. aan elkaar moet worden geknoopt. Jouw probleem heeft verder ook helemaal niets met PostgreSQL te maken, het draait om de relaties. En die kun je in iedere relationele database maken.


Ja dat snap ik wel waarom het allemaal gekoppeld moet worden maar niet hoe. Moet ik product_cat(products) aan cat_id(categories) koppelen of juist net andersom.
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 12:49:00
Quote Anchor link
Wie verwijst naar wie? Een child verwijst altijd naar de parent: X is mijn parent!

users:
id
naam

topics:
id
id_user
content

Ieder topic heeft nu een eigenaar, id_user, daarmee kun je de naam van de user uiteindelijk opvragen. id_user zal dus moeten verwijzen naar het id in de tabel 'users'. De foreign key komt in de tabel 'topics' te staan en verwijst naar de tabel 'users', de kolom 'id'. Dat is namelijk de parent.

Een parent weet niet welke childs er allemaal zijn, dat is nergens voor nodig. Er wordt tenslotte geen kinderbijslag verstrekt... ;)

Normaliseren, zie de derde normaalvorm.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 12:52:00
Quote Anchor link
Ok, daar ben ik wat wijzer van geworden, ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
CREATE TABLE shoppingcart.products
(
  product_id serial NOT NULL,
  product_name varchar NOT NULL,
  cat_id int4 NOT NULL,
  CONSTRAINT pk_products PRIMARY KEY (product_id),
  CONSTRAINT fk_products_cats FOREIGN KEY (cat_id)
      REFERENCES shoppingcart.categories (cat_id) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE CASCADE ON DELETE RESTRICT,
  CONSTRAINT un_product_name UNIQUE (product_name)
)
WITHOUT OIDS;
ALTER TABLE shoppingcart.products OWNER TO jurgen;

CREATE TABLE shoppingcart.categories
(
  cat_id serial NOT NULL,
  cat_name varchar NOT NULL,
  cat_parent int4,
  CONSTRAINT pk_categories PRIMARY KEY (cat_id),
  CONSTRAINT fk_categories FOREIGN KEY (cat_parent)
      REFERENCES shoppingcart.categories (cat_id) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE CASCADE ON DELETE RESTRICT,
  CONSTRAINT ub_categories UNIQUE (cat_name)
)
WITHOUT OIDS;
ALTER TABLE shoppingcart.categories OWNER TO jurgen;

Zit ik een beetje in de goede richting?
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 13:03:00
Quote Anchor link
Ziet er goed uit:
1 product heeft nu 1 categorie.
1 categorie kan 1 parent hebben.

Ga er eens mee testen, vooral het updaten en verwijderen van data is interessant, maar ook de selects mag je niet vergeten. Krijg je nu echt die resultaten die je verwacht? That's the question!
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 13:36:00
Quote Anchor link
Ik heb even het een en ander gewijzigd in mijn table en nu wil ik een foreign key aanmaken op categories met de gedachten als er een categorie wordt verwijderd (waar al een FK op zit die controleert of hij geen childs heeft). Dat alle producten bij die categorie ook worden verwijderd. maar nu krijg ik een dikke vette foutmelding!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
ALTER TABLE shoppingcart.categories ADD CONSTRAINT fk_categories_products FOREIGN KEY (cat_id) REFERENCES shoppingcart.products (cat_id)
   ON UPDATE CASCADE ON DELETE CASCADE;
CREATE INDEX fki_categories_products ON shoppingcart.categories(cat_id);


en de foutmelding

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Een fout is opgetreden:

ERROR:  there is no unique constraint matching given keys for referenced table "products"


Hoe kan ik dit verhelpen, mijn huidige opstelling ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
CREATE TABLE shoppingcart.products
(
  product_id serial NOT NULL,
  product_name varchar NOT NULL,
  cat_id int4 NOT NULL,
  CONSTRAINT pk_products PRIMARY KEY (product_id),
  CONSTRAINT un_product_name UNIQUE (product_name)
)
WITHOUT OIDS;
ALTER TABLE shoppingcart.products OWNER TO jurgen;

CREATE TABLE shoppingcart.categories
(
  cat_id serial NOT NULL,
  cat_name varchar NOT NULL,
  cat_parent int4,
  CONSTRAINT pk_categories PRIMARY KEY (cat_id),
  CONSTRAINT fk_categories FOREIGN KEY (cat_parent)
      REFERENCES shoppingcart.categories (cat_id) MATCH SIMPLE
      ON UPDATE CASCADE ON DELETE RESTRICT,
  CONSTRAINT ub_categories UNIQUE (cat_name)
)
WITHOUT OIDS;
ALTER TABLE shoppingcart.categories OWNER TO jurgen;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Bo az

Bo az

13/03/2008 13:38:00
Quote Anchor link
Een foreign key werkt precies anders om, een foreign key wijst altijd naar de volledige primary key van een tabel.
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 13.03.2008 13:36:
waar al een FK op zit die controleert of hij geen childs heeft
Wat zeg ik net? Een parent heeft geen flauw idee of deze childs heeft, dat is ook nergens voor nodig. Dat kun je dus ook niet met een FK vaststellen, een FK geeft aan welke child bij welke parent hoort. De parent weet echt helemaal nergens vanaf!

Verander je echter iets aan de parent, dan zal de child dit signaleren dankzij de FK. Afhankelijk van de instellingen van de FK zullen er dan bepaalde acties op de child worden uitgevoerd, bv. ook verwijderen, of wordt de wijziging van de parent onmogelijk gemaakt: RESTRICT.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

13/03/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Ik snap het even niet Frank, zoals ik het nu heb, kan er geen categorie verwijderd worden als deze nog childs hebben dit is toch goed? Dan krijg je dus nooit ongekoppelde data.
 
Frank -

Frank -

13/03/2008 14:07:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 13.03.2008 14:03:
Ik snap het even niet Frank, zoals ik het nu heb, kan er geen categorie verwijderd worden als deze nog childs hebben dit is toch goed? Dan krijg je dus nooit ongekoppelde data.
Dat klopt, maar het zijn de childs die hier voor zorgen! Die houden het verwijderen van de parent tegen, de FK van de child op de parent houdt dit tegen.

De parent weet nergens van, die ontkent alles, heeft volgens hem geen childs. Waarom niet? Omdat dit nergens is vastgelegd. De childs houden bij wie hun parent is. Wil je weten welke childs bij een parent horen, zul je dus alle childs moeten opvragen en dan controleren of zij toevallig parent X hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.