php actie aanroepen vanuit html

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/09/2012 01:35:41
Quote Anchor link
Excuus voor mijn onkunde voor jullie is dit waarschijnlijk appeltje eitje, maar ik ben slechts een beginner.

Ik probeer met de volgende html regel het onderstaande php script aan te roepen, zoals jullie weten werkt dit niet. Wat is de oplossing?

HTML

<li><a href="schakelen.php?kanaal=a4&actie=uit&optie=0">Spot Uit</a></li>

PHP schakelen.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php

//Info: PHP schakelscript v1.0.0.0 voor KAKUcli

//Datum: 2012-09-15

//Door: Sebastiaan Ebeltjes

//Voorbeeld: http://www.website.nl/schakelen.php?kanaal=100&actie=17&optie=0




$kanaal = $actie = $optie = 0;

if(isset($_GET['kanaal'])) $kanaal = $_GET['kanaal'];

if(isset($_GET['actie'])) $actie = $_GET['actie'];

if(isset($_GET['optie'])) $optie = $_GET['optie'];


if(!file_exists("KAKUcli.exe")) {

die("ERROR1: Het bestand KAKUcli.exe is niet gevonden!");

}



if(!file_exists("TPC200L10.dll")) {

die("ERROR2: Het bestand TPC200L10.dll is niet gevonden!");

}



if(!file_exists("TPC300A.dll")) {

die("ERROR3: Het bestand TPC300A.dll is niet gevonden!");

}



if(checkArrayForEmpty(Array($kanaal, $actie))) {

die("ERROR4: Een belangrijke parameter is niet opgegeven!");

}



exec("KAKUcli.exe ".$kanaal." ".$actie." ".$optie);

print("KAKUcli.exe ".$kanaal." ".$actie." ".$optie." uitgevoerd!");



function
checkArrayForEmpty($array) {

               foreach($array AS $value) {

                              if(!$value) {

                                              return 1;

                              }

               }


               return 0;

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 00:01:40
 
Eddy E

Eddy E

19/09/2012 08:08:27
Quote Anchor link
Geef het script meldingen?

Zet bovenaan de pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/09/2012 08:19:35
Quote Anchor link
Nee, het php script op zichzelf is goed. Werkt perfect wanneer het aangehaald wordt vanuit een php bestand.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2012 08:28:45
Quote Anchor link
Wordt schakelen.php uberhaupt aangeroepen?

Zet op regel 1 van schakelen.php eens:

exit('test');

Staat er dan "test" op je scherm?
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/09/2012 20:16:14
Quote Anchor link
Nee niets, ook niets als ik een test php file maak met alleen exit('test'); erin.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2012 20:52:49
Quote Anchor link
Dan klopt je url dus niet. Zet er eens een slash voor:

<li><a href="/schakelen.php?kanaal=a4&actie=uit&optie=0">
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/09/2012 21:24:53
Quote Anchor link
Geprobeerd maar helpt niet. Wanneer ik de link in een `kale` html file zet werkt hij wel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2012 21:57:46
Quote Anchor link
laat de code uit de html file eens zien
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/09/2012 22:05:04
Quote Anchor link
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Kaku</title>
<meta name="viewport" content="width=320; initial-scale=1.0; maximum-scale=1.0; user-scalable=0;"/>
<style type="text/css" media="screen">@import "iphonenav.css";</style>
<script type="application/x-javascript" src="iphonenav.js"></script>
</head>

<body>
<h1 id="pageTitle"></h1>
<a id="homeButton" class="button" href="#home">KaKu</a>
<a class="button" href="#uit">Alles uit!</a>

<ul id="home" title="KaKu" selected="true">
<li><a href="#Keuken">Keuken</a></li>
<li><a href="#Woonkamer">Woonkamer</a></li>
<li><a href="#Tuin">Tuin</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a11&actie=uit&optie=0">Spot Aan</a></li>
</ul>
<ul id="Keuken" title="Keuken">
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a11&actie=uit&optie=0">Spot Aan</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a11&actie=uit&optie=0">Spot Uit</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=b1&actie=aan&optie=0">Led Aan</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=b1&actie=uit&optie=0">Led Uit</a></li>
</ul>
<ul id="Woonkamer" title="Woonkamer">
<li><a href="/#schakelen.php?kanaal=a3&actie=aan&optie=0">Spot bank aan</a></li>
<li><a href="/#schakelen.php?kanaal=a3&actie=uit&optie=0">Spot bank uit</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a1&actie=aan&optie=0">Spot plafond aan</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a1&actie=uit&optie=0">Spot plafond uit</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a2&actie=aan&optie=0">Living Colours aan</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a2&actie=uit&optie=0">Living Colours uit</a></li>
</ul>
<ul id="Tuin" title="Tuin">
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a9&actie=aan&optie=0">Spots kast aan</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a9&actie=uit&optie=0">Spots kast uit</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a10&actie=aan&optie=0">Spots potten aan</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a10&actie=uit&optie=0">Spots potten uit</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a11&actie=aan&optie=0">Spots boom aan</a></li>
<li><a href="#schakelen.php?kanaal=a11&actie=uit&optie=0">Spots boom uit</a></li>
</ul>
<form id="uit" class="dialog" action="#sleepwell">
<fieldset>
<h1 id="pageTitle">Sleep well!</h1>
<a class="button toolButton goButton" href="#sleepwell">Hoofdmenu</a>
</fieldset>
<table height="380" width="320"
background="pinstripes.png" >
<tr><td><center><font size="5px">Don`t forget to set your alarm.</font></center></td></tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

Toevoeging op 19/09/2012 22:05:59:

Het werkt trouwens via Safari op de Iphone, misschien niet geheel onbelangrijk.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2012 22:06:22
Quote Anchor link
Euh...

<a href="#schakelen.php?kanaal=a11&actie=uit&optie=0">

die hekjes in al die links horen daar helemaal niet!
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/09/2012 22:10:40
Quote Anchor link
Ik heb het ook zonder geprobeerd
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2012 22:14:36
Quote Anchor link
In ieder geval dus hekje weghalen. Probeer eens de volledige url in de link te zetten, dus:

<a href="http://www.mijnsite.nl/schakelen.php?kanaal=a11&actie=uit&optie=0">klik</a>
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

19/09/2012 22:31:24
Quote Anchor link
Ook al geprobeerd lukt ook niet :(
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/09/2012 22:38:53
Quote Anchor link
hmmm, dan weet ik het ook ff niet...
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

20/09/2012 01:24:51
Quote Anchor link
Probleem opgelost, vraag me niet hoe maar als <script type="application/x-javascript" src="iphonenav.js"></script> eruit haal doet die het wel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/09/2012 06:16:37
Quote Anchor link
Ah oké, mooi :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.