PHP Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

RobertJan Doeternietoe

RobertJan Doeternietoe

12/04/2013 17:34:51
Quote Anchor link
Goedenmiddag,

Ik ben bezig met een config file, helaas krijg ik 1 ding niet voor elkaar..

Dit is de script..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$config
= array(
    "database" => array(
        "hostname" => "localhost",
        "username" => "root",
        "password" => "usbw",
        "database" => "server1"
    ),
    "urls" => array(
        "baseurl" => "http://website.nl",
        "staticurl"    => "http://static.website.nl/"
    ),
    "paths" => array(
        "images"    => $config['urls']['staticurl'] . "images"
        
    )
);

?>


Ik probeer om bij de "images" path automatisch de static url er voor te zetten met $config['urls']['static']

Maar zodra ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $config['paths']['images']; ?>
doe dan krijg ik niks te zien..

Weet iemand wat ik fout doe? Je zult je wel afvragen waarom ik dit zo doe, omdat ik nogal veel images moet laden in de html document, en dit zou het wat makkelijker/overzichterlijker maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 12:32:03
 
- SanThe -

- SanThe -

12/04/2013 17:42:58
Quote Anchor link
Je hebt blijkbaar je error_reporting niet aan staan.
Er volgt een Notice: Undefined variable: config ....

Je wilt een array vullen met een array dat je nog aan het vullen bent.
Gaat niet werken lijkt mij.
 
Erwin H

Erwin H

12/04/2013 17:45:22
Quote Anchor link
gewoon opbreken in stukken en het werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$config
= array(
    "database" => array(
        "hostname" => "localhost",
        "username" => "root",
        "password" => "usbw",
        "database" => "server1"
    ),
    "urls" => array(
        "baseurl" => "http://website.nl",
        "staticurl"    => "http://static.website.nl/"
    )
);

$config["paths"] = array(
    "images"    => $config['urls']['staticurl'] . "images"        
);
?>
 
RobertJan Doeternietoe

RobertJan Doeternietoe

12/04/2013 17:50:54
Quote Anchor link
Danku!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.