PHP bestand 'openen'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Res Bas

Res Bas

27/09/2009 21:24:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb een vraag.

Stel op AAA.nl/script.php heb ik een script die een bepaalde actie uit voert, het moet een een PHP bestand op BBB.nl openen net zoals dat gebeurt in een browser. Het moet echter niet via een iframe o.i.d. gedaan worden, het mag namelijk niet in de HTML te zien zijn welk bestand getikt wordt. Het enige wat er gedaan moet worden is het bestaan 'aantikken' zodat het draait, het bestand heeft geen output.

Dus AAA.nl/script.php moet BBB.nl/test.php aantikken zodat het draait net als wanneer men BBB.nl/test.php in een browser opent. Hoe doe ik dit? Kunnen jullie mij alsjeblieft ook een voorbeeld geven?

Bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 18:22:32
 

27/09/2009 21:49:00
Quote Anchor link
curl

zoek maar op php.net
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/09/2009 22:03:00
Quote Anchor link
http://php.net/file_get_contents (tenminste als je externe gegevens mag laden, dat wisselt wel eens per server)
 

27/09/2009 22:16:00
Quote Anchor link
En dat is dus lastig
en 't is trager
en daarbij heb je minder controle
dus das kut en niet gebruiken
 
Res Bas

Res Bas

27/09/2009 23:11:00
Quote Anchor link
Blijft bij cURL het URL dat wordt geopend wel geheim? Dat is best belangrijk.

Kan een van jullie mij alsjeblieft een klein voorbeeldje geven?
 
Res Bas

Res Bas

27/09/2009 23:17:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit gevonden: http://curl.haxx.se/libcurl/php/examples/simpleget.html

Is denk ik wel genoeg.

Nog een vraag. Het bestand dat geopend moet worden duurt ongeveer 30-50 seconden om te openen omdat het veel dingen doet, zoals data opslaan in de database etc.

Als deze cURL code van het voorbeeldje uit http://curl.haxx.se/libcurl/php/examples/simpleget.html het bestand dus 'aanraakt' dan draait het die 30-50 seconden wel uit? Of denk ik nu te moeilijk?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Res Bas
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

28/09/2009 07:08:00
Quote Anchor link
Quote:
Als deze cURL code van het voorbeeldje uit http://curl.haxx.se/libcurl/php/examples/simpleget.html het bestand dus 'aanraakt' dan draait het die 30-50 seconden wel uit? Of denk ik nu te moeilijk?
Dat is geheel afhankelijk van de instellingen van de desbetreffende server. De meeste servers zullen dat wel doen, maar sommige servers uiteraard niet. Je zou evt. ook kunnen overwegen om eerst al je HTML naar je cliënt te sturen en dan pas die connectie naar het bestand te maken. De cliënt heeft dan zijn html toch al.
 
Res Bas

Res Bas

28/09/2009 11:44:00
Quote Anchor link
Ik gebruik nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<img src="images/loader.gif">
<?
$ch
= curl_init();

curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, "http://BBB.nl/script.php");
curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);

curl_exec ($ch);

curl_close ($ch);
?>


Wat er nu gebeurt is dat de pagina niet geladen wordt totdat BBB.nl/script.php klaar is met draaien, wat 20 seconden duurt ofzo. Op zich geen probleem, maar dan wil ik wel dat images/loader.gif al weergeven wordt. Hoe doe ik het zo dat eerst dat weer geven wordt en dan pas de cURL gaat laden, zodat mijn gebruikers weten dat er wel iets gebeurt en dat de boel niet dood is.
 
Marc Cools

Marc Cools

28/09/2009 16:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php flush(); ?>

PHP zend dan zijn output al naar de brouwser.
 
Res Bas

Res Bas

28/09/2009 17:31:00
Quote Anchor link
Perfect, bedankt! For the record, code die wel werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<img src="images/loader.gif">
<?
flush();
$ch = curl_init();

curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, "http://BBB.nl/script.php");
curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 0);

curl_exec ($ch);

curl_close ($ch);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.