PHP chmod script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ErikV

ErikV

07/03/2008 17:33:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zoek een script wat in de map /images/fotoalbums/

Alle albums (mappen) en de bestanden die daar in staan chmod naar 777

Wie kan zoiets simpel voor mij maken?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 08:34:14
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2008 17:52:00
Quote Anchor link
Inloggen met ssh op de server en dan op de prompt:
cd /images/fotoalbums/
chmod -R 777 *
 
ErikV

ErikV

07/03/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Ga ik zo proberen.

Maar zit er nog verchil in 0777 of 777?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Nee, niet echt.

Edit: Zorg wel dat je zeker weet dat je in de juiste directory zit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
ErikV

ErikV

07/03/2008 18:38:00
Quote Anchor link
Volgens mij ondersteunt mijn server geen SSH ofzo.

Als ik het met putty probeer, start ik het op, typ bij Hostname (or Ip adress) ftp.sitenaam.nl in, dan komt er een venster met Login:, dan doe ik gebruikersnaam, en daarna vraagt hij om wachtwoord. Maar hij zegt Access Denied. Dit gebeurt ook wanneer ik gewoon sitenaam.nl als hostname intyp.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2008 18:47:00
Quote Anchor link
Het zou kunnen dat je geen access hebt, dat weet ik ook niet.

Maar wat is trouwens de reden dat je alles 777 wilt maken? Voor bestanden is het trouwens nutteloos. Dat zou eventueel 666 kunnen worden.
 
ErikV

ErikV

07/03/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Omdat ik sommige albums niet meer terug kan kopieren. Dan bedoel ik, van de host, naar mijn hardeschijf. Dan krijg ik een 550 Premision Denied error. En dan dacht ik, ik chmod alles naar 777, dan zou het altijd moeten werken. Maar die bestanden kan ik om een vage reden niet chmodden naar 777. Want dan krijg ik weer een vage premisie error. Terwijl ik wel gewoona alle rechten zou moeten hebben.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2008 19:03:00
Quote Anchor link
Er is altijd een rechtenverschil tussen uploaden met ftp en uploaden met een php-script. De rechten kan je altijd alleen wijzigen met dezelfde gebruiker. Dus heb je iets met ftp geupload, dan moet je de rechten ook via ftp wijzigen. Datzelfde geldt voor een php-script, dan ook via een php-script.

Edit: Maar bestanden van de server terughalen moet altijd kunnen. Daar hoef je geen rechten voor te veranderen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
ErikV

ErikV

07/03/2008 19:06:00
Quote Anchor link
Het is dus doormiddel van een PHP script geupload. DUS ook gechmod, maar omdat destijds heeft een andere website beheerder dat script geschreven om foto;s te uploaden. Dus ik zoek nu een extern chmod script omdat te laten chmodden.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2008 19:08:00
Quote Anchor link
Zitten alle foto's in dezelfde map of zitten er weer mappen in mappen?
 
ErikV

ErikV

07/03/2008 19:09:00
Quote Anchor link
Het zit zo,

root/images/fotoalbums/albumnaam/foto1.jpg
root/images/fotoalbums/albumnaam/foto3.jpg

etc.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/03/2008 19:12:00
Quote Anchor link
Probeer maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    foreach (glob (*.jpg) as $img) {
        chmod ($img, 0777);
    }

?>

je weet maar nooit. Script uitvoeren in de map 'albumnaam'.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2008 19:14:00
Quote Anchor link
Maar kan 'albumnaam' ook een andere naam hebben? Dus zitten er meerdere mappen in?
 
ErikV

ErikV

07/03/2008 19:16:00
Quote Anchor link
Ja. Er zitten meerdere mappen in /fotoalbums met in die mappen foto's. Maar IN die 'albumnaam' zitten geen mappen.
 
ErikV

ErikV

07/03/2008 19:19:00
Quote Anchor link
@ Jan: Ik heb het bestandje chmod.php met daarin jouw code in de map /images/fotoalbums gezet, als ik het wil aanroepen krijg ik deze error:

Parse error: syntax error, unexpected '*', expecting ')' in /var/www/vhosts/phphulp.nl/httpdocs/images/fotoalbums/chmod.php on line 2
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2008 19:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    foreach (glob ('*.jpg') as $img) {
        chmod ($img, 0777);
    }

?>

Edit: Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/03/2008 19:25:00
Quote Anchor link
glob() is toch überhaupt pas vanaf PHP5? Draait er wel PHP5 op jouw server, Erik?

Edit: nvm.... Anders zou hij eerst de fout van de not-existing functie geven.. : P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
ErikV

ErikV

07/03/2008 19:44:00
Quote Anchor link
Nee, de server draait versie 4.4.4-pl6-gentoo
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

07/03/2008 19:47:00
Quote Anchor link
Dan zou je dus de directory moeten doorlopen, en wanneer er iets gezien wordt dat een map is, deze ook weer doorlopen en dan chmodden.
PHP.net kan je enorm helpen. Gebruik de zoekfunctie op 'dir' ; ).
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2008 19:50:00
Quote Anchor link
Dit laat alle files zien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

function
show($map = "/")
{

    if(@$dir = opendir($map))
    {

        while (false !== ($file = readdir($dir)))
        {

            if ($file != "." && $file != "..")
            {

                if(is_dir($map . $file))
                {

                    show($map . $file . "/");
                }

                else
                {
                    echo $map . $file . '<br/>';
                }
            }
        }
    }
    @
closedir($dir);
}


// Function aanroepen met dirname  en aan het eind een / (slash)
show($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/");

?>
 
ErikV

ErikV

16/03/2008 14:58:00
Quote Anchor link
kan op slot. Het is opgelost, de webhost heeft alles ge chmod voor mij :)

Toch super bedankt voor de reacties!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ErikV
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.