php designer 2007 ziet mijn phpscript niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans koster

hans koster

18/07/2014 10:53:26
Quote Anchor link
Deze vraag zal wel al 1000 keer gevraagd zijn, maar ik kom er niet uit en kan het ook niet goed vinden op internet.

Ik gebruik phpdesigner 2007, als de phpcode gebruik, (bekijkt in preview)
<head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php>(blauw gekleurd)

    echo(groen) "holland"(rood);(zwart)
</?php>(blauw)
</body>
</head>
zie ik het volgende:
echo "holland";
ook als ik de code weg haal zie ik het zelfde, dus erkend hij mijn code niet, hoewel als ik een fout maak in de code krijg ik een leeg beeld Maar volgens mij moet die niet de opdracht weergeven zoals "echo"
en volgens mij geef die via de kleurencode aan dat alles goed is gedaan?
ook heb ik al verschillende code, zoals: <? /?> </php /?php> enz,enz.
wie kan mij hier mee helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:41:47
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/07/2014 10:58:36
Quote Anchor link
Andere tags gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2014 11:12:22
Quote Anchor link
Precies, je sluit tag is niet correct op regel 4.
 
Hans koster

hans koster

18/07/2014 11:20:31
Quote Anchor link
oke heb ik gedaan, maar dan krijg ik een leeg scherm in preview
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2014 11:23:23
Quote Anchor link
Ik adviseer je om XAMPP te installeren waardoor je van je pc een webserver maakt.
je kunt dan in je internet browser kijken onder http://127.0.0.1 naar je php code.

- Ik ga dan uit van het feit dat je een windows pc hebt
- Je publieke directory is htdocs. (bijv. c:\xampp\htdocs)
Gewijzigd op 18/07/2014 11:28:07 door Frank Nietbelangrijk
 
Pipo Clown

Pipo Clown

18/07/2014 11:27:20
Quote Anchor link
Dan zit er vast nog meer niet goed.

Ik zie een sluit-tag "Body", een regel er onder een sluit-tag "Header"
Dit kan nooit, de header hoort gesloten te zijn voordat de body zelfs maar geopend wordt.


Relevante code ?
 
Hans koster

hans koster

18/07/2014 11:29:41
Quote Anchor link
ook dat heb ik al gedaan ik xampp en wampserver geïnstalleerd maar dit geeft alleen meer problemen zoals mijn browser zegt kan niets met project 1, heb index.php in map c/:wampp/www/project1 geplaats.
maar moet het programma in preview niet gewoon het weergeven zonder dat die een server nodig heeft.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2014 11:32:14
Quote Anchor link
Mijn ervaring is dat een preview lang niet altijd hetzelfde is als dat je het in een echte browser ziet. En dat betekend dat je veel problemen / teleurstellingen te verwerken krijgt later. Beter dus in een echte browser naar het resultaat kijken of zelfs in meerdere browsers. Met een programma als XAMPP voorkom je dat je telkens moet uploaden.
 
Hans koster

hans koster

18/07/2014 11:32:31
Quote Anchor link
pipo je heb gelijk ik heb dit veranderd, maar helaas was dat niet het probleem.
maar dank voor het opletten.

Toevoeging op 18/07/2014 11:39:37:

ik doe het nu via xampp en kijk in mijn browser maar dit geeft het zelfde probleem.
als ik de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  ?>
gebruik zie ik een leeg scherm,als ik code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php> </?php> gebruik zie ik alles ook de opdrachtcode.
 
Peter  Flos

Peter Flos

18/07/2014 11:42:04
Quote Anchor link
Doe eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'XAMPP Server Test';
?>


Wat krijg je dan op je scherm te zien?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2014 11:47:06
Quote Anchor link
Heeft je bestand wel de extensie .php ?

dus bijvoorbeeld index.php
 
Hans koster

hans koster

18/07/2014 12:11:20
Quote Anchor link
peter ik krijg hier ook een leeg scherm
frank ik heb hem opgeslagen als index.php in c:/xampp/php
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2014 12:13:45
Quote Anchor link
Peter Flos op 18/07/2014 11:42:04:
Doe eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'XAMPP Server Test';
?>


Wat krijg je dan op je scherm te zien?


heb je dat al gedaan?
 
Hans koster

hans koster

18/07/2014 12:16:18
Quote Anchor link
frank alleen bij u is de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? voor de php ook blauw en de ?>
ook en bij mijn zijn ze zwart alleen php staat in het blauw en echo groen en holland in het rood

Toevoeging op 18/07/2014 12:18:15:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'XAMPP Server Test';
?>

krijg ik een leeg scherm
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/07/2014 12:33:30
Quote Anchor link
Hoe roep je dit script aan in je browser? En wat zie je in de HTML-code van je browser staan?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2014 12:34:08
Quote Anchor link
En je zou daar dus moeten zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
XAMPP Server Test


Kan nog twee dingen bedenken:
1. je kijkt niet naar http://127.0.0.1/project1/index.php
2. je Apache server is niet juist geconfigureerd.

Toevoeging op 18/07/2014 12:38:18:

De exacte kleurtjes kunnen verschillen per edittor
Gewijzigd op 18/07/2014 12:35:06 door Frank Nietbelangrijk
 
Hans koster

hans koster

18/07/2014 13:06:40
Quote Anchor link
frank ik heb 127.0.01 aan geklikt en het lijkt of het werkt zoals ik het bedoelde, iedereen dank voor het helpen, ik ga nu veder kijken of het met nog meer code,s werkt maar hij geeft nu alleen maar holland in het scherm. dus werkt mijn code.
frank: betekend dat me apache server juist is geconfigureerd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/07/2014 13:14:29
Quote Anchor link
Hans koster op 18/07/2014 13:06:40:
frank: betekend dat me apache server juist is geconfigureerd?


Dat lijkt er op :-)

Voorlopig kun je uit de voeten. Je komt toch wel terug op het forum als je vragen hebt?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

18/07/2014 13:36:00
Quote Anchor link
Hans koster op 18/07/2014 12:11:20:
peter ik krijg hier ook een leeg scherm
frank ik heb hem opgeslagen als index.php in c:/xampp/php


In dat geval ben ik bang dat je je PHP om zeep geholpen hebt, je hebt het orginele bestand index.php overschreven.

Je website documenten plaats je in de map C:/xampp/htdocs/ of in een submap hiervan.

Staat het document in C:/xampp/htdocs/ dan kun je het aanroepen via localhost/mijndoc.php, staat het in een submap dan roep je het aan met localhost/submap/mijndoc.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/07/2014 14:00:08
Quote Anchor link
Is er dan een origineel index.php bestand in de /php directory? Hier in ieder geval niet, dus er is niks om zeep geholpen, alleen is een bestand verkeerd geplaatst.

Ter aanvulling op Pipo, je roept het script dan in je browser aan met:
http://localhost/submap/mijndoc.php
Gewijzigd op 18/07/2014 14:01:44 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.