PHP&AJAX gebruikers toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »
Mistery

mistery

04/01/2008 13:54:00
Quote Anchor link
De bedoeling is dat ik een formulier heb, een dropdown menu waarbij je meerdere gebruikers kunt selecteren uit een hele reeks gebruikers. Zodra je deze selecteerd moet deze onder de dropdown menu komen te staan zodat je kunt zien welke gebruikers je allemaal geselecteerd hebt. Vervolgens zit er ook een optie in dat je een geselecteerde gebruiker ook weer kunt verwijderen. Uiteindelijk moet dit formulier verzonden worden, waarbij ik alle gebruikers ID's achter elkaar heb staan gescheiden door een komma teken.

Wanneer ik een gebruik selecteer uit de dropdown menu dan komt deze onder het dropdown menu zoals het hoort. Vervolgens kan ik het ook weer verwijderen, nog geen problemen. Maar zodra ik een 2e gebruiker selecteer vervangt hij de voorheen geselecteerde gebruiker met de nieuw geselecteerde gebruiker. Uiteindelijk komt er dus maar 1 gebruiker onder dit dropdown menu te staan. Hoe los ik dit op?

Dit heb ik:

formulier.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
session_start();
error_reporting(E_ALL);

$host = "localhost";
$user = "";
$pass = "";
$daba = "";

mysql_connect( $host, $user, $pass ) or die ( 'Fout: ' . mysql_error() );
mysql_select_db( $daba ) or die ( 'Fout: ' . mysql_error() );
?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>

<head>
<script type="text/javascript" src="ajax.js"></script>
<script type="text/javascript">
function toevoegen()
{
    gebruiker = document.getElementById( "gebruikerslijst" ).value;
    if( gebruiker != "0" )
    {
        getData( "adduser", "ledenveld", "?gebruiker=" + gebruiker );
    }
}

function verwijderen( lid )
{
    getData( "adduser", "ledenveld", "?gebruikers_id=" + lid );    
}

function resthis()
{
    getData( "adduser", "ledenveld", "?backup=true" );    
}
</script>
</head>
<body>    
Gegevens die niet van toepassing zijn, of ontbreken gelieve <strong>leeg</strong> laten.
<hr size="1" color="#DDDDDD" />
<form enctype="multipart/form-data" action="testen.php" name="formulier" method="post">
<table style="border: solid 1px #DDD" width="85%" align="center" border="0" cellspacing="1" cellpadding="2">
    <tr>
        <td width="30%" style="border-right: solid 1px #DDD; border-bottom: solid 1px #DDD"><strong>Naam:</strong></td>
        <td style="border-bottom: solid 1px #DDD" width="70%"><input name="land" type="text" maxlength="250" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td bgcolor="#DDDDDD" style="border-right: solid 1px #DDD; border-bottom: solid 1px #DDD"><strong>Leden:</strong></td>
        <td bgcolor="#DDDDDD" style="border-bottom: solid 1px #DDD">
            <select id="gebruikerslijst" onChange="toevoegen()">
                <option value="0">Selecteer</option>
<?php
$query
= mysql_query( "SELECT * FROM mb_leden WHERE verwijderen < '1'" ) or die ( "Fout: " . mysql_error() );                                    
while( $informatie = mysql_fetch_assoc( $query ) )
{

    echo "<option value=\"" . $informatie[ 'id' ] . "." . $informatie[ 'voornaam' ] . "\">" . $informatie[ 'voornaam' ] . " \" " . $informatie[ 'nicknaam' ] . " \" " . $informatie[ 'achternaam' ] . "</option>";
}

?>

            </select>
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <td style="border-right: solid 1px #DDD; border-bottom: solid 1px #DDD">&nbsp;</td>
        <td style="border-bottom: solid 1px #DDD" id="ledenveld">Geen leden toegevoegd.</td>
    </tr>
    <tr>
        <td bgcolor="#DDDDDD" style="border-bottom: solid 1px #DDD" colspan="2"><input name="verzenden" type="button" value="Verzenden" /></td>
    </tr>
</table>
</body>
</html>


adduser.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?php
list ( $gebruikersid, $gebruikersnaam ) = explode( '.', $_GET[ 'gebruiker' ] );

if( isset( $_GET[ 'gebruiker' ] ) )
{

    if( isset( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ) )
    {

        for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
        {

            if( $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersnaam' ] != $gebruikersnaam && $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ] != $i )
            {

                $bestaat = true;    
            }
        }
    }

    else
    {
        $bestaat = false;
        $_SESSION[ 'leden_lijst' ] = array();
        $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ 0 ] = array(    'gebruikersid'    => $gebruikersid,
                                                    'gebruikersnaam'=> $gebruikersnaam
                                                );
    }

    
    if( $bestaat )
    {

        $i = 1;
        foreach( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] as $sleutel => $waarde )
        {

            if( $i == count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ]) )
            {

                $nieuw = $sleutel++;
            }

            $i++;
        }

        echo $nieuw;
        
        for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
        {

            $_SESSION[ 'leden_lijst' ][] = array(    'gebruikersid'    => $gebruikersid,
                                                    'gebruikersnaam'=> $gebruikersnaam
                                                );
        }
    }
}

elseif( isset( $_GET[ 'gebruikers_id' ] ) )
{

    if( count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ) > 0 )
    {

        if( isset( $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $_GET[ 'gebruikers_id' ] ] ) )
        {

            unset( $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $_GET[ 'gebruikers_id' ] ] );
        }
    }
}

elseif( isset( $_GET[ 'del' ] ) )
{

    session_destroy();
}


if( count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ) > 0 )
{

    for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
    {

        echo '<img border="0" src="images/x_button.gif" style="margin-right: 5px;" onClick="verwijderen(' . $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ] . ');">';
        echo $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersnaam' ] . "<br />";

        if( empty( $gebruikers_array ) )
        {

            $gebruikers_array = $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ];    
        }

        else
        {
            $gebruikers_array .= "," . $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ];    
        }
    }


    echo '<input type="hidden" name="hidden_ledenlijst" value="' . $gebruikers_array . '">';
}

else
{
    echo "Geen leden toegevoegd.";    
}

?>


ajax.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
function getData(dataSource, divID, GetSend)
{
    var XMLHttpRequestObject = false;

    if (window.XMLHttpRequest)
    {
        XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest();
    }
    else if (window.ActiveXObject)
    {
        XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }

    if(XMLHttpRequestObject)
    {
        var obj = document.getElementById(divID);
        XMLHttpRequestObject.open("GET", dataSource+'.php'+encodeURI(GetSend));

        XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function()
        {
            if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200)
            {
                obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText;
            }
        }

    XMLHttpRequestObject.send(null);
    }
}

function getDataP(dataSource, divID, GetSend)
{
    var XMLHttpRequestObject = false;

    if (window.XMLHttpRequest)
    {
        XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest();
    }
    else if (window.ActiveXObject)
    {
        XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }

    if(XMLHttpRequestObject)
    {
        var obj = document.getElementById(divID);
        XMLHttpRequestObject.open("GET", dataSource+'.php'+encodeURI(GetSend));

        XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function()
        {
            if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200)
            {
                obj.innerHTML += XMLHttpRequestObject.responseText;
            }
        }

    XMLHttpRequestObject.send(null);
    }
}

function postData(dataSource, divID, postData)
{
    var XMLHttpRequestObject = false;

    if (window.XMLHttpRequest)
    {
        XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest();
    }
    else if (window.ActiveXObject)
    {
        XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }

    if(XMLHttpRequestObject)
    {
        var obj = document.getElementById(divID);
        XMLHttpRequestObject.open("POST", dataSource+'.php');
        XMLHttpRequestObject.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");

        XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function()
        {
            if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200)
            {
                obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText;
            }
        }

        XMLHttpRequestObject.send(postData);
    }
}
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 11:57:28
 
Jacco Engel

Jacco Engel

04/01/2008 13:58:00
Quote Anchor link
obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText;

vervangen door :
obj.innerHTML += XMLHttpRequestObject.responseText+"<br>";

op regel 84
 
Mistery

mistery

04/01/2008 14:58:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 04.01.2008 13:58:
obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText;

vervangen door :
obj.innerHTML += XMLHttpRequestObject.responseText+"<br>";

op regel 84
Dit werkt ook niet, geen verschil.

Ik het even op mijn localhost gezet, en dan krijg ik een fout; "Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 50 bytes)" in de adduser.php, iemand enig idee wat dit moet voorstellen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mistery
 
Jacco Engel

Jacco Engel

04/01/2008 15:09:00
Quote Anchor link
Als het op regel 84 niet werkt probeer het dan eens op 23.

En zet in je php.ini eens memory_limit = 32M
 
Mistery

mistery

04/01/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Wanneer ik die XMLHttpRequestObject vervang naar += zal hij de "Geen leden toegevoegd." laten staan, en werkt het verwijderen direct ook niet meer.

De Memory_limit staat ol op 32M.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

04/01/2008 15:22:00
Quote Anchor link
Heb geen zin om die hele code te gaan doorlezen voor zoiets.

Heb een poging gedaan en de op het oog meeste logische opties aangedragen. Als het dan nog niet helpt post dan ff een stukje relevante code.
 
Mistery

mistery

04/01/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Ik heb de hele code gepost, juist omdat ik niet weet waar de relevante code zou moeten zitten. Ik zou denken dat het bij het PHP bestand zit, omdat de code hier kijkt of de gebruiker al in de SESSION staat of niet, zo niet maakt hij het aan e.d., zo wel dan doet hij niets. Klopt dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?
    if( isset( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ) )
    {

        for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
        {

            if( $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersnaam' ] != $gebruikersnaam && $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ $i ][ 'gebruikersid' ] != $i )
            {

                $bestaat = true;    
            }
        }
    }

    else
    {
        $bestaat = false;
        $_SESSION[ 'leden_lijst' ] = array();
        $_SESSION[ 'leden_lijst' ][ 0 ] = array(    'gebruikersid'    => $gebruikersid,
                                                    'gebruikersnaam'=> $gebruikersnaam
                                                );
    }

    
    if( $bestaat )
    {

        $i = 1;
        foreach( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] as $sleutel => $waarde )
        {

            if( $i == count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ]) )
            {

                $nieuw = $sleutel++;
            }

            $i++;
        }

        echo $nieuw;
        
        for( $i = 0; $i < count( $_SESSION[ 'leden_lijst' ] ); $i++ )
        {

            $_SESSION[ 'leden_lijst' ][] = array(    'gebruikersid'    => $gebruikersid,
                                                    'gebruikersnaam'=> $gebruikersnaam
                                                );
        }
    }

?>
 
Joep

Joep

04/01/2008 15:37:00
Quote Anchor link
zoals ik nu zie werk je met innerHTML. Persoonlijk zou ik dat niet doen en voor elke nieuwe gebruiker een element maken. Volgens mij doe je dit op regel 23.
Je zegt dat de innerhtml van de gebruikers lijst vervangen moet worden met de nieuwe gebruiker.
Wat ik zou doen is de getdata een fucntie laten uitvoeren bij succes, die een element binnen die div maakt.
Met een JS framework gaat dat iets makkelijker uiteraard en dat beveel ik je dan ook aan met zoveel ajax en js.

met protoype bijvoorbeel gebruik ik dan new Insertion.After

omdat elke gebruiker dan een element is, ipv een regeltje tekst is het ook veel gemakkelijker deze te verwijderen
 
Mistery

mistery

04/01/2008 15:41:00
Quote Anchor link
En hoe doe ik dit dan precies? Is er misschien een stukje code en/of voorbeeld?
 
Joep

Joep

04/01/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Heb nu helaas geen tijd om code te kloppen, maar je kan eens kijken naar document.write functies.
Beetje tragisch dat ik nu al zo gewend ben aan framework scripting dat ik niet meer zonder kan :(
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.