php & mysql inlog systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rik Oudega

Rik Oudega

03/03/2013 15:31:38
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik had voor mijn site een inlog systeem gemaakt met session_is_registerd. Aangezien dit niet meer ondersteund wordt in die nieuwe php versie probeer ik het script te herschrijven. Ik kom hier echter niet helemaal uit. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Dit is mijn code, het zijn slechts fragmenten.index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
                        <table width="300" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" bgcolor="#CCCCCC">
                        <tr>
                        <form name="form1" method="post" action="checklogin.php">
                        <td>
                        <table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFFF">
                        <tr>
                        <td colspan="3"><strong><font color='black'>Organisatie Login </font></strong></td>
                        </tr>
                        <tr>
                        <td width="78"><font color='black'>Gebruikersnaam</font></td>
                        <td width="6">:</td>
                        <td width="294"><input name="myusername" type="text" id="myusername"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                        <td><font color='black'>Wachtwoord</font></td>
                        <td>:</td>
                        <td><input name="mypassword" type="password" id="mypassword"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                        <td>&nbsp;</td>
                        <td>&nbsp;</td>
                        <td><input type="submit" name="Submit" value="Login"></td>
                        </tr>
                        </table>
                        </td>
                        </form>
                        </tr>
                        </table>


Checklogin.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
                        <?php

                        $host
="localhost"; // Host name
                        $username="iets"; // Mysql username
                        $password="iets"; // Mysql password
                        $db_name="iets"; // Database name
                        $tbl_name="iets"; // Table name

                        // Connect to server and select databse.

                        mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
                        mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

                        // username and password sent from form
                        $myusername=$_POST['myusername'];
                        $mypassword=$_POST['mypassword'];

                        // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
                        $myusername = stripslashes($myusername);
                        $mypassword = stripslashes($mypassword);
                        $myusername = mysql_real_escape_string($myusername);
                        $mypassword = mysql_real_escape_string($mypassword);
                        $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$mypassword'";
                        $result=mysql_query($sql);

                        // Mysql_num_row is counting table row
                        $count=mysql_num_rows($result);

                        // If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
                        if($count==1){

                        // Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
                        session_register("myusername");
                        session_register("mypassword");
                        header("location:login_success.php");
                        }

                        else {
                        echo "<font color='black'>U heeft een verkeerde gebruikersnaam en wachtwoord combinatie ingevuld. Binnen enkele seconden wordt u doorverwezen.</font>";
                        }

                        ?>


Loginsuccess.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
                        session_start();
                        if(!session_is_registered('myusername')){
                        header("location:http://urlnaarlogin.nl");
                        }

                        ?>
Gewijzigd op 03/03/2013 16:15:01 door Rik Oudega
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:48:40
 
Bart V B

Bart V B

03/03/2013 15:37:19
Quote Anchor link
Poeh, dit is inderdaad antieke code. :)
Ik ga niet alle code zitten debuggen maar om je op weg te helpen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php  
session_register("myusername");
session_register("mypassword");
// word
$_SESSION['logged_in'] = true;
?>

Loginsuccess.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
session_start();
if(!isset($_SESSION['logged_in']) OR $_SESSION['logged_in'] != true )
{

  header('Location: urlnaarlogin.nl');
  exit();
}

?>
Gewijzigd op 03/03/2013 15:38:15 door Bart V B
 
Rik Oudega

Rik Oudega

03/03/2013 16:12:08
Quote Anchor link
Hoi Bart, ik heb dit eens zitten proberen. Zonder succes helaas. Ik wordt direct doorverwezen naar de login pagina.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/03/2013 16:13:35
Quote Anchor link
Rik, ik zou even z.s.m. de wachtwoorden van je database weghalen uit je code.
Gewijzigd op 03/03/2013 16:14:05 door Ozzie PHP
 
Rik Oudega

Rik Oudega

03/03/2013 16:15:16
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 03/03/2013 16:13:35:
Rik, ik zou even z.s.m. de wachtwoorden van je database weghalen uit je code.


hmm, slimme
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

03/03/2013 16:44:09
Quote Anchor link
Wat is je vraag precies?

Als je gewoon wil weten wat je beter kan doen, is hier een lijstje:
- Variablen buiten quotes halen;
- overstappen van MySQL naar MySQLi, of nog beter PDO.
- Niet onnodig variablen kopieëren.
- session_register en session_is_registered uit je script slopen en vervangen door de manier die Bart hierboven beschrijft.
- geen tables en forms door elkaar heen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.