php & mysql overzicht generatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 15:21:13
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik werk aan een script dat inschrijvingen voor een evenement bijhoudt. Ik heb een overzicht dat automatisch wordt aangevuld zodra er nieuwe aanmeldingen in het systeem komen. Het probleem is dat de checkbox alleen maar goed werkt bij de eerste aanmelding. De rest van de aanmeldingen nemen de waarde van deze checkbox simpelweg over.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
session_start();
if(!session_is_registered('myusername')){
header("location:http://avondmarkt.unicumheelsum.nl/secure");
}

?>

<?php
include('../style/config.php');
?>

<html>
    <head>
        <title>Unicum Avondmarkt</title>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style/style.css" />
    </head>
        <body>        
            <?php include("../style/header.php");
            ?>

                <div class="cont">
                    <?php include("../style/adminsidebar.php");
                    ?>

                    <div class="box"><p class="cont" >
                    
                    <?php
                        $db_query
= mysql_query("SELECT * FROM register");
                    ?>

                    <center>
                    <p class="contid">Ingevoerde data</p>
                    <table border="1">
                    <tr>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Volgnummer</span></b></center></td>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Bedrijf</span></b></center></td>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Branche</span></b></center></td>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Artikelen</span></b></center></td>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Plek nummer</span></b></center></td>
                    <td><center><b><span style='color:black;'>Betaald</span></b></center></td>
                    <td><center><b><span style='color:black;'>Bijwerken</span></b></center></td>
                    <td><center><b><span style='color:black;'>Verwijderen</span></b></center></td>
                    </tr>
                    <?php
                    while($record=mysql_fetch_array($db_query)){
                    ?>

                    <tr>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['volgnummer']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['bedrijf']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['branche']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['teverkopen']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['pleknummer']; ?></span></center></td></td>
                    <?php
                        if ($record['betaald'] == 1) {
                            $checked = 'checked="checked"';
                        }

                    ?>

                    <td><input name="betaald" type="checkbox" id="betaald" if (isset($checked)) { echo $checked; }><span style="color:black">Betaalstatus</span></td>
                    <td><center><a href="edit.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>">Bijwerken</a></center></td>
                    <td><center><a href="delete_ac.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>">Verwijder</a></center></td>
                    </tr>
                    <?php
                    
                    // close while loop
                    }
                    
                    // close connection;
                    mysql_close();
                    
                    ?>

                    </table></td>
                    </tr>
                    </table>
                    </center>
                    </p>
                    </div>
                    
                    <?php
                        include("../style/footer.php");
                    ?>

                </div>
            </div>
        </div>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 07/01/2013 15:25:37 door Rik Oudega
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:05:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2013 15:24:55
Quote Anchor link
Let even op: session_is_registered is antiek en is in de nieuwste versie van PHP verwijderd, dit kan je op korte termijn mogelijk zelfs overkomen. Dus direct even aanpassen.

Ik raad je aan om eens te kijken naar $_SESSION.

Je kan data opslaan in een sessie d.m.v.:
$_SESSION['myusername'] = $myusername;

Ik weet alleen niet waar je deze variabele $myusername vandaan haalt? Ik vind hem nergens in de code terug?
Gewijzigd op 07/01/2013 15:30:53 door - Ariën -
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 15:30:03
Quote Anchor link
Hallo Aar,

dat met de session werkt met een inlog pagina doe ik al heb gemaakt. Bij dat stukje code gaat het er puur om dat er ingelogd is om de pagina te kunnen bekijken.

Het gaat mij om de checkbox, het stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
                    <?php
                        if ($record['betaald'] == 1) {
                            $checked = 'checked="checked"';
                        }

                    ?>

                    <td><input name="betaald" type="checkbox" id="betaald" if (isset($checked)) { echo $checked; }><span style="color:black">Betaalstatus</span></td>
                    <td><center><a href="edit.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>">Bijwerken</a></center></td>
                    <td><center><a href="delete_ac.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>">Verwijder</a></center></td>
                    </tr>
                    <?php
[/code]
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2013 15:33:22
Quote Anchor link
Pas die session_is_registered() direct even aan voor je site opeens niet meer werkt.... ;)

Ik zie op lijn 53 een stuk PHP-code zonder PHP-tags staan.
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 15:38:59
Quote Anchor link
Kan ik die session gewoon aanpassen zonder dat dat verdere gevolgen heeft? Dit is mijn login script:
login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<html>
    <head>
        <title>Unicum Avondmarkt</title>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style/style.css" />
    </head>
        <body>        
            <?php include("../style/header.php");
            ?>

                <div class="cont">
                    <?php include("../style/sidebar.php");
                    ?>

                    <div class="box">
                        <table width="300" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" bgcolor="#CCCCCC">
                        <tr>
                        <form name="form1" method="post" action="checklogin.php">
                        <td>
                        <table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFFF">
                        <tr>
                        <td colspan="3"><strong><font color='black'>Organisatie Login </font></strong></td>
                        </tr>
                        <tr>
                        <td width="78"><font color='black'>Gebruikersnaam</font></td>
                        <td width="6">:</td>
                        <td width="294"><input name="myusername" type="text" id="myusername"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                        <td><font color='black'>Wachtwoord</font></td>
                        <td>:</td>
                        <td><input name="mypassword" type="password" id="mypassword"></td>
                        </tr>
                        <tr>
                        <td>&nbsp;</td>
                        <td>&nbsp;</td>
                        <td><input type="submit" name="Submit" value="Login"></td>
                        </tr>
                        </table>
                        </td>
                        </form>
                        </tr>
                        </table>
                    </div>
                    
                    <?php
                        include("../style/footer.php");
                    ?>

                </div>
            </div>
        </div>
    </body>
</html>


checklogin.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<html>
    <head>
        <title>Unicum Avondmarkt</title>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style/style.css" />
        <meta http-equiv="REFRESH" content="3;url=http://avondmarkt.unicumheelsum.nl/secure">
    </head>
        <body>        
            <?php include("../style/header.php");
            ?>

                <div class="cont">
                    <?php include("../style/sidebar.php");
                    ?>

                    <div class="box">
                        <?php

                        $host
="localhost"; // Host name
                        $username="fsf78tsfsog87"; // Mysql username
                        $password="asfed786fs876faf"; // Mysql password
                        $db_name="avondmarkt"; // Database name
                        $tbl_name="members"; // Table name

                        // Connect to server and select databse.

                        mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
                        mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

                        // username and password sent from form
                        $myusername=$_POST['myusername'];
                        $mypassword=$_POST['mypassword'];

                        // To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
                        $myusername = stripslashes($myusername);
                        $mypassword = stripslashes($mypassword);
                        $myusername = mysql_real_escape_string($myusername);
                        $mypassword = mysql_real_escape_string($mypassword);
                        $sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$mypassword'";
                        $result=mysql_query($sql);

                        // Mysql_num_row is counting table row
                        $count=mysql_num_rows($result);

                        // If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row
                        if($count==1){

                        // Register $myusername, $mypassword and redirect to file "login_success.php"
                        session_register("myusername");
                        session_register("mypassword");
                        header("location:login_success.php");
                        }

                        else {
                        echo "<font color='black'>U heeft een verkeerde gebruikersnaam en wachtwoord combinatie ingevuld. Binnen enkele seconden wordt u doorverwezen.</font>";
                        }

                        ?>

                    </div>
                    
                    <?php
                        include("../style/footer.php");
                    ?>

                </div>
            </div>
        </div>
    </body>
</html>


login_success.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
                        session_start();
                        if(!session_is_registered('myusername')){
                        header("location:http://avondmarkt.unicumheelsum.nl/secure");
                        }

                        ?>

<?php include('../style/config.php');?>
<html>
    <head>
        <title>Unicum Avondmarkt</title>
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style/style.css" />
        <meta http-equiv="REFRESH" content="3;url=http://avondmarkt.unicumheelsum.nl/organisatie">
    </head>
        <body>        
            <?php include("../style/header.php");
            ?>

                <div class="cont">
                    <?php include("../style/adminsidebar.php");
                    ?>

                    <div class="box">
                        <font color='black'>U bent succesvol ingelogd. Binnen enkele seconden wordt u doorverwezen.</font>
                    </div>
                    
                    <?php
                        include("../style/footer.php");
                    ?>

                </div>
            </div>
        </div>
    </body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2013 15:40:33
Quote Anchor link
Het aanpassen heeft geen verdere gevolgen als je het op tijd doet.

session_register() en session_is_registered() zijn per PHP 5.4.0 verwijderd, en vele hostingbedrijven zitten al op deze versie. Ook wil ik je aanraden om alle wachtwoorden gecodeerd op te slaan, in SHA1, met gebruik van een unieke 'salt'....
Gewijzigd op 07/01/2013 15:42:27 door - Ariën -
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 15:52:59
Quote Anchor link
Ik heb nu de php tags aangebracht. dit lost mijn probleem achter niet op.

De waarde betaald bij invoer 1 is 1 en bij 2 0. Bij allebei is de checkbox aangevinkt. Als ik de waarde van invoer 1 op 0 zet veranderen allebei de checkboxen naar unchecked.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
                    <?php
                        $db_query
= mysql_query("SELECT * FROM register");
                    ?>

                    <center>
                    <p class="contid">Ingevoerde data</p>
                    <table border="1">
                    <tr>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Volgnummer</span></b></center></td>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Bedrijf</span></b></center></td>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Branche</span></b></center></td>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Artikelen</span></b></center></td>
                    <td colspan='2'><center><b><span style='color:black;'>Plek nummer</span></b></center></td>
                    <td><center><b><span style='color:black;'>Betaald</span></b></center></td>
                    <td><center><b><span style='color:black;'>Bijwerken</span></b></center></td>
                    <td><center><b><span style='color:black;'>Verwijderen</span></b></center></td>
                    </tr>
                    <?php
                    while($record=mysql_fetch_array($db_query)){
                    ?>

                    <tr>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['volgnummer']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['bedrijf']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['branche']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['teverkopen']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['pleknummer']; ?></span></center></td></td>
                    <?php
                        if ($record['betaald'] == 1) {
                            $checked = 'checked="checked"';
                        }

                    ?>

                    <td><input name="betaald" type="checkbox" id="betaald" <?php if (isset($checked)) { echo $checked; } ?>><span style="color:black">Betaalstatus</span></td>
                    <td><center><a href="edit.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>">Bijwerken</a></center></td>
                    <td><center><a href="delete_ac.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>">Verwijder</a></center></td>
                    </tr>
                    <?php
                    
                    // close while loop
                    }
                    
                    // close connection;
                    mysql_close();
                    
                    ?>

                    </table></td>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2013 15:57:08
Quote Anchor link
Als je meerdere checkboxes hebt dan moet je de name betaald aanpassen in betaald[]
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 16:42:10
Quote Anchor link
Heb ik gedaan, het werkt alleen nog niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
                    <td><input name="betaald[]" type="checkbox" id="betaald" <?php if (isset($checked)) { echo $checked; } ?>><span style="color:black">Betaalstatus</span></td>
                    <td><center><a href="edit.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>">Bijwerken</a></center></td>
                    <td><center><a href="delete_ac.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>">Verwijder</a></center></td>
                    </tr>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2013 17:04:29
Quote Anchor link
Wat meldt de array $_POST['betaald'] nu als je kijkt met print_r() ?
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 17:10:48
Quote Anchor link
bedoel je dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined index: betaald in C:\wamp\www\Avondmarkt-Unicum\organisatie\done.php on line 57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2013 17:13:49
Quote Anchor link
Dat betekent dat de variabele niet bestaat. Maar ik bedoelde wat er gebeurt als je met print_r() je $_POST['betaald'] bekijkt.
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 17:21:53
Quote Anchor link
Ik snap het niet... hoe doe je dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2013 18:09:26
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 18:19:38
Quote Anchor link
checked=true checked=false

toch is hij bij beiden checked
Gewijzigd op 07/01/2013 18:20:12 door Rik Oudega
 
Erwin H

Erwin H

07/01/2013 18:23:19
Quote Anchor link
Het is checked="checked", maar in veel browsers is de checkbox al gecheckt als het attribute checked bestaat, ongeacht de waarde. Volgens mij was dat vroeger de standaard, of juist nu.... In elk geval werkt het altijd als je het hele attribuut weglaat, dan is die checkbox zeker niet gecheckt.
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 18:55:28
Quote Anchor link
Ik heb nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
                    <?php
                    while($record=mysql_fetch_array($db_query)){
                    ?>

                    <tr>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['volgnummer']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['bedrijf']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['branche']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['teverkopen']; ?></span></center></td></td>
                    <td colspan='2'><center><span style='color:black;'><?php echo $record['pleknummer']; ?></span></center></td></td>
                    <?php
                        if ($record['betaald'] == 1) {
                            $checked = 'checked=true';
                        }

                        else {
                            $checked = 'checked=false';
                        }

                    ?>

                    <td><input name="betaald[]" type="checkbox" <?php echo $checked; ?>><span style="color:black">Betaalstatus</span></td>
                    <td><center><a href="edit.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>"><img src="../style/edit.png"></a></center></td>
                    <td><center><a href="delete_ac.php?id=<?php echo $record['volgnummer']; ?>"><img src="../style/delete.png"></a></center></td>
                    </tr>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/01/2013 19:07:14
Quote Anchor link
Je moet een checkbox altijd een value meegeven. Ik betwijfel of ie meekomt in de $_POST, maar als ie dat wel zou doen heb je er weinig aan.
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 19:09:45
Quote Anchor link
Wat kan ik er dan aan doen om te zorgen dat het wel werkt?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/01/2013 19:31:12
Quote Anchor link
Ik heb niet alles in dit topic nagelezen, maar op het eerste gezicht gebruik je twee dingen door elkaar:
een formulier en anchors met een urlquery (?bla=...).
Dit kan, maar alleen door voor elk gegeven een formulier te maken met als actie een urlquery, bv
<form method="post" action="tryme.php?myid=whatsinaname">
of door met hidden inputs te werken.
 
Rik Oudega

Rik Oudega

07/01/2013 19:50:53
Quote Anchor link
Ik geloof dat je het niet helemaal begrijpt. Het is een overzicht. Het enige probleem is dat de checkboxes de waarde van de eerste invoer overnemen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.