[php] foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:12:13
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een vriendensysteem.

Stel je zou een x aantal vrienden wilt verwijderen wil ik dat doen door middel van checkboxen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<script type="text/javascript" language="javascript">
function check_all(iam)
{
    var node_list = document.getElementsByTagName('input');
    for (var i = 0; i < node_list.length; i++)
    {
        var node = node_list[i];
        if (node.getAttribute('type') == 'checkbox')
        {
               if (iam.checked == 1)
                       {
                              node.checked = 1;
                       }
            else
                       {
                  node.checked = 0;
                       }
        }
    }
}
</script>
<form method="post" action = "index.php?p=friends">
<table width = "100%">
    <tr>
        <td height="10" width = "50%"><input type='checkbox' name='checkall' onclick='check_all(this)'><strong>Alle</strong></td>
        <td height="10" width = "50%"><strong>Gebruikersnaam</strong></td>
    </tr>
    <?php
    $i
= 0;
    for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
    $row = mysql_fetch_object($sql);
    $i ++;
    ?>

    <tr>
        <td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend[]" value="<?php echo $row->id; ?>" id="friend_<?php echo $i; ?>"/></td>
        <?php
        $sql_leden
= MySQL::Query("SELECT * FROM users WHERE id = '".Environment::Filter($row->id)."' ORDER BY id DESC LIMIT 1");
        $row_leden = mysql_fetch_object($sql_leden);
        ?>

        <td height="10" width = "50%">
        <a href = "index.php?p=profile&id=<?php echo $row_leden->id; ?>">
        <?php echo Environment::Filter($row_leden->username); ?>
        </a>
        </td>
    </tr>
    <?php
    }
    ?>

    <tr>
        <td height="10" width = "50%">Actie</td>
        <td height="10" width = "50%"><input type="submit" name="friends" value="Verwijder"></td>
    </tr>
</table>


Hoe moet ik dit nu gaan aanpakken?
Alle geselecteerde vrienden moeten verwijderd worden.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 00:45:20
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/10/2012 15:19:11
Quote Anchor link
wat wil je weten? hoe je de query moet aanmaken? of hoe je na het posten de juiste variabelen moet uitlezen?

Met andere woorden: probeer een wat specifiekere vraag te stellen

groeten Frank
 
Mik PHP

Mik PHP

04/10/2012 15:24:28
Quote Anchor link
Je geeft elke checkbox een nummer als name van 1 tot hoeveel vrienden je hebt.

Nadat je het formulier gesubmit hebt check je doormiddel van een for loop of je checkbox wel of niet gecheckt is. Zo ja delete.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<input type="checkbox" name="checkbox_1" value="Jan">
<input type="checkbox" name="checkbox_2" value="Karel">
<input type="checkbox" name="checkbox_3" value="Kees">
<input type="checkbox" name="checkbox_4" value="Joost">
<input type="checkbox" name="checkbox_5" value="Gert">

if(isset($_POST['submit'])) {
    $friends = 5;
    for($i=1; $i<=5; $i++) {
        if(isset($_POST['checkbox_'.$i])) {
            //Delete friend
        }
    }
}

Ongeveer op deze manier.. Kunnen fouten inzitten, heb 't snel getypt.

groetjes,

Mik
Gewijzigd op 04/10/2012 15:29:48 door Mik PHP
 
Chris PHP

Chris PHP

04/10/2012 15:33:22
Quote Anchor link
@Mik,

Hoe je het nu doet moet je statische informatie opgeven aan je checkboxes. Dit zal moeilijk worden aangezien niet iedereen de zelfde vrienden zal hebben.

Ik raad je aan om voor de name="" het unieke id te gebruiken van die vrienden. Dan wordt het al stukken makkelijker, hoe ga je anders weer vertalen dat checkbox_2 Karel is en checkbox_5 Gert is voor je query?

Als je gewoon een query draaid van alle vrienden in de lijst, dan geef je de name="" gewoon het unieke id, dan is het velen malen makkelijker om een delete query te maken.
 
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:39:17
Quote Anchor link
@ chris dat heb ik nu.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$i
= 0;
while($row = mysql_fetch_object($sql)){
$i ++;
?>

<td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend_<?php echo $i; ?>" value="<?php echo $row->id; ?>"/></td>
<?php
}
?>

En zodra er op de submit button gedrukt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                echo'yeah';
            }else{
                echo'no';
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{


Echter werkt die nog niet.
Gewijzigd op 04/10/2012 15:39:44 door rick kem
 
Mik PHP

Mik PHP

04/10/2012 15:42:45
Quote Anchor link
@chris:

Het was een snel voorbeeld waar ik zelf alles snel even had ingevuld. Maar het moest een goed beeld geven van wat je de code moet laten doen.
 
Chris PHP

Chris PHP

04/10/2012 15:48:12
Quote Anchor link
Rick kem op 04/10/2012 15:39:17:
@ chris dat heb ik nu.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$i
= 0;
while($row = mysql_fetch_object($sql)){
$i ++;
?>

<td height="10" width = "50%"><input type="checkbox" name="friend_<?php echo $i; ?>" value="<?php echo $row->id; ?>"/></td>
<?php
}
?>

En zodra er op de submit button gedrukt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                echo'yeah';
            }else{
                echo'no';
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{


Echter werkt die nog niet.


En waar wordt je DELETE query gedraaid? Nu select je ze alleen en gebruik een i++ in je while loop die niet nodig is lijkt me.

Toevoeging op 04/10/2012 15:48:58:

Mik tH op 04/10/2012 15:42:45:
@chris:

Het was een snel voorbeeld waar ik zelf alles snel even had ingevuld. Maar het moest een goed beeld geven van wat je de code moet laten doen.


Ok, maar waarom dan niet gelijk een goed voorbeeld door het unieke vriend id te gebruiken? Dat is toch ook gelijk voor de TS stukken duidelijker dan?
 
Rick kem

rick kem

04/10/2012 15:51:24
Quote Anchor link
Die delete komt dadelijk , die moet op de plek van echo'yeah' komen.

dus krijgen we het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_POST['friends'])){
        for($i = 0; $i < mysql_num_rows($sql); $i++) {
            if(isset($_POST['friend_'.$i])) {
                $row = mysql_fetch_object($sql);
                MySQL::Query("DELETE FROM friends WHERE user_id = '".Environment::Filter($get_userdata->id)."' AND friend_id = '".Environment::Filter($row->friend_id)."'");
            }
        }
        echo'<div class="agree">De geselecteerde vrienden zijn verwijderd.</div>';
    }else{
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.