PHP FTP server probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

21/04/2009 10:04:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende probleem:

Mijn FTP server werkt niet, zo dit aan de php scripts kunnen liggen ?

Dit zijn mijn instellingen van de scripts:

index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){


$target_path = "Upload/";

$target_path = $target_path . basename( $_FILES['uploadedfile']['name']);

if(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'], $target_path)) {
    echo "The file ".  basename( $_FILES['uploadedfile']['name']).
    " has been uploaded";
}
else{
    echo "There was an error uploading the file, please try again!";
}



/*
    // Open FTP connection
    $ftp_server = "ftp.compucolor.nl";  //address of ftp server (GEEN ftp://)
    $ftp_user_name = "compucolor";         // Username
    $ftp_user_pass = "digitaal";    // Password
    $conn = ftp_connect($ftp_server);
    
    // check the connection
    if($conn ==FALSE){
        $error = "Kon niet met de FTP server verbinden";
        include("uploader.template.php");
        die();
    }

    // Login with username and password
    $login_result = ftp_login($conn, $ftp_user_name, $ftp_user_pass);
    
    // Check the logon
    if($login_result==FALSE){
        $error = "Kon niet op de FTP server inloggen";
        include("uploader.template.php");
        die();
    }
    
    $upld = array();
    // make the upload
    foreach($_FILES as $file){
        if($file['error'] == 0){
            //$st = ftp_put($conn, "Upload/".$file['name'], $file['tmp_name'], FTP_ASCII);
            $st = ftp_put($conn, "Upload/".$file['name'], $file['tmp_name'], FTP_BINARY);
            if($st == false){
                $error = "Het bestand: ".$file['name']." kon niet worden geupload!";
                include("uploader.template.php");
                die();
            }
            $upld[] = $file['name'];
        }
    }
    
    // Close the FTP connection
    ftp_close($conn);
*/


}
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Compucolor upload</title>
<style type="text/css">
html, body {
font-family: verdana;
font-size: 11px;
}
h1 {
font-family: verdana;
font-size: 15px;
border-bottom: 1px solid black;
margin-bottom: 10px;
}
#main {
width: 500px;
background-color: #cccccc;
padding: 10px;
margin: 30px auto;
}
#uploaders {
padding: 5px;
background-color: white;
}
#uploaders div {
margin: 5px 2px 2px 2px;
padding: 3px;
}

.wit {
background-color: white;
margin: 5px 0;
padding: 5px;
}
a {
color: black;
cursor: pointer;
text-decoration: underline;
}

</style>
<script type="text/javascript">
var c=1,d=document;
function addUploader(){
c++; // haha.. c++ .. muhahha
var di = document.createElement('div');
di.innerHTML = "<input type='file' name='bestand"+c+"' />";
document.getElementById('uploaders').appendChild( di );
}
function deSubmit(){
var s=d.getElementById('submitter');
s.disabled="true";
s.value="Een moment geduld, uw bestanden worden geupload!";
}
</script>

</head>
<body>

<div id="main">

<h1>CompuColor file upload</h1>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if(isset($error)){ ?>

<div class="wit" style="color: red;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$error?>

</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if(isset($upld)){ ?>

<div class="wit" style="color: green;">
De volgende bestanden zijn succesvol geupload:<br />
<ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? foreach($upld as $f){ ?>

<li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$f?>
</li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>

</ul>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>


<form method="post" enctype="multipart/form-data">

<div id="uploaders">
[<a onclick="addUploader();">Meer bestanden toevoegen</a>]<br /><br />

Selecteer de bestanden welke u opsturen wilt:<br />
<div class="uploader">
<input type="file" name="bestand1" />
</div>
</div>

<div class="wit">
<input type="submit" id="submitter" onclick="deSubmit();" value="Bestanden uploaden" />
</div>

</form>

</body>
</html>


?>



index2.php
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 12:04:28
 
Mitchell

Mitchell

21/04/2009 10:05:00
Quote Anchor link
Werkt niet? Kan je niet inloggen of iets dergelijks?
Lijkt me sterk dat PHP dit kan veroorzaken.
 
Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

21/04/2009 10:07:00
Quote Anchor link
Maar je ziet geen fouten in de php script ?
Volgens iemand op mijn werk, ligt het aan de bestandsrechten ?
Ook krijg ik bij ftp.compucolor.nl niks te zien.
Het klopt dat ik niet kan inloggen in mijn ftp server.

index2.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){


$target_path = "Upload/";

$target_path = $target_path . basename( $_FILES['uploadedfile']['name']);

if(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'], $target_path)) {
    echo "The file ".  basename( $_FILES['uploadedfile']['name']).
    " has been uploaded";
}
else{
    echo "There was an error uploading the file, please try again!";
}



/*
    // Open FTP connection
    $ftp_server = "ftp.compucolor.nl";  //address of ftp server (GEEN ftp://)
    $ftp_user_name = "compucolor";         // Username
    $ftp_user_pass = "digitaal";    // Password
    $conn = ftp_connect($ftp_server);
    
    // check the connection
    if($conn ==FALSE){
        $error = "Kon niet met de FTP server verbinden";
        include("uploader.template.php");
        die();
    }

    // Login with username and password
    $login_result = ftp_login($conn, $ftp_user_name, $ftp_user_pass);
    
    // Check the logon
    if($login_result==FALSE){
        $error = "Kon niet op de FTP server inloggen";
        include("uploader.template.php");
        die();
    }
    
    $upld = array();
    // make the upload
    foreach($_FILES as $file){
        if($file['error'] == 0){
            //$st = ftp_put($conn, "Upload/".$file['name'], $file['tmp_name'], FTP_ASCII);
            $st = ftp_put($conn, "Upload/".$file['name'], $file['tmp_name'], FTP_BINARY);
            if($st == false){
                $error = "Het bestand: ".$file['name']." kon niet worden geupload!";
                include("uploader.template.php");
                die();
            }
            $upld[] = $file['name'];
        }
    }
    
    // Close the FTP connection
    ftp_close($conn);
*/


}
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Compucolor upload</title>
<style type="text/css">
html, body {
font-family: verdana;
font-size: 11px;
}
h1 {
font-family: verdana;
font-size: 15px;
border-bottom: 1px solid black;
margin-bottom: 10px;
}
#main {
width: 500px;
background-color: #cccccc;
padding: 10px;
margin: 30px auto;
}
#uploaders {
padding: 5px;
background-color: white;
}
#uploaders div {
margin: 5px 2px 2px 2px;
padding: 3px;
}

.wit {
background-color: white;
margin: 5px 0;
padding: 5px;
}
a {
color: black;
cursor: pointer;
text-decoration: underline;
}

</style>
<script type="text/javascript">
var c=1,d=document;
function addUploader(){
c++; // haha.. c++ .. muhahha
var di = document.createElement('div');
di.innerHTML = "<input type='file' name='bestand"+c+"' />";
document.getElementById('uploaders').appendChild( di );
}
function deSubmit(){
var s=d.getElementById('submitter');
s.disabled="true";
s.value="Een moment geduld, uw bestanden worden geupload!";
}
</script>

</head>
<body>

<div id="main">

<h1>CompuColor file upload</h1>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if(isset($error)){ ?>

<div class="wit" style="color: red;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$error?>

</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if(isset($upld)){ ?>

<div class="wit" style="color: green;">
De volgende bestanden zijn succesvol geupload:<br />
<ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? foreach($upld as $f){ ?>

<li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$f?>
</li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>

</ul>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>


<form method="post" enctype="multipart/form-data">

<div id="uploaders">
[<a onclick="addUploader();">Meer bestanden toevoegen</a>]<br /><br />

Selecteer de bestanden welke u opsturen wilt:<br />
<div class="uploader">
<input type="file" name="bestand1" />
</div>
</div>

<div class="wit">
<input type="submit" id="submitter" onclick="deSubmit();" value="Bestanden uploaden" />
</div>

</form>

</body>
</html>


?>
 
Nick Roozenburg

Nick Roozenburg

21/04/2009 10:08:00
Quote Anchor link
uploader.template.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){


$target_path = "Upload/";

$target_path = $target_path . basename( $_FILES['uploadedfile']['name']);

if(move_uploaded_file($_FILES['uploadedfile']['tmp_name'], $target_path)) {
    echo "The file ".  basename( $_FILES['uploadedfile']['name']).
    " has been uploaded";
}
else{
    echo "There was an error uploading the file, please try again!";
}



/*
    // Open FTP connection
    $ftp_server = "ftp.compucolor.nl";  //address of ftp server (GEEN ftp://)
    $ftp_user_name = "compucolor";         // Username
    $ftp_user_pass = "digitaal";    // Password
    $conn = ftp_connect($ftp_server);
    
    // check the connection
    if($conn ==FALSE){
        $error = "Kon niet met de FTP server verbinden";
        include("uploader.template.php");
        die();
    }

    // Login with username and password
    $login_result = ftp_login($conn, $ftp_user_name, $ftp_user_pass);
    
    // Check the logon
    if($login_result==FALSE){
        $error = "Kon niet op de FTP server inloggen";
        include("uploader.template.php");
        die();
    }
    
    $upld = array();
    // make the upload
    foreach($_FILES as $file){
        if($file['error'] == 0){
            //$st = ftp_put($conn, "Upload/".$file['name'], $file['tmp_name'], FTP_ASCII);
            $st = ftp_put($conn, "Upload/".$file['name'], $file['tmp_name'], FTP_BINARY);
            if($st == false){
                $error = "Het bestand: ".$file['name']." kon niet worden geupload!";
                include("uploader.template.php");
                die();
            }
            $upld[] = $file['name'];
        }
    }
    
    // Close the FTP connection
    ftp_close($conn);
*/


}
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Compucolor upload</title>
<style type="text/css">
html, body {
font-family: verdana;
font-size: 11px;
}
h1 {
font-family: verdana;
font-size: 15px;
border-bottom: 1px solid black;
margin-bottom: 10px;
}
#main {
width: 500px;
background-color: #cccccc;
padding: 10px;
margin: 30px auto;
}
#uploaders {
padding: 5px;
background-color: white;
}
#uploaders div {
margin: 5px 2px 2px 2px;
padding: 3px;
}

.wit {
background-color: white;
margin: 5px 0;
padding: 5px;
}
a {
color: black;
cursor: pointer;
text-decoration: underline;
}

</style>
<script type="text/javascript">
var c=1,d=document;
function addUploader(){
c++; // haha.. c++ .. muhahha
var di = document.createElement('div');
di.innerHTML = "<input type='file' name='bestand"+c+"' />";
document.getElementById('uploaders').appendChild( di );
}
function deSubmit(){
var s=d.getElementById('submitter');
s.disabled="true";
s.value="Een moment geduld, uw bestanden worden geupload!";
}
</script>

</head>
<body>

<div id="main">

<h1>CompuColor file upload</h1>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if(isset($error)){ ?>

<div class="wit" style="color: red;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$error?>

</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? if(isset($upld)){ ?>

<div class="wit" style="color: green;">
De volgende bestanden zijn succesvol geupload:<br />
<ul>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? foreach($upld as $f){ ?>

<li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$f?>
</li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>

</ul>
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? } ?>


<form method="post" enctype="multipart/form-data">

<div id="uploaders">
[<a onclick="addUploader();">Meer bestanden toevoegen</a>]<br /><br />

Selecteer de bestanden welke u opsturen wilt:<br />
<div class="uploader">
<input type="file" name="bestand1" />
</div>
</div>

<div class="wit">
<input type="submit" id="submitter" onclick="deSubmit();" value="Bestanden uploaden" />
</div>

</form>

</body>
</html>


?>
 
Mr.Ark

Mr.Ark

21/04/2009 10:11:00
Quote Anchor link
-> PHP = Een Programmeertaal
-> FTP = Programma waarmee je bestanden op je server kan zetten.

dit zou niet aan je code liggen.
Wat krijg je te zien als je probeerd in te loggen op je FTP server?
Kan je wel handmatig files upoaden? (Via DirectAdmin ofzo)
 
Mitchell

Mitchell

21/04/2009 10:22:00
Quote Anchor link
Als je niet kan inloggen, ligt dat aan dat je niet de juiste inlog gegevens hebt of dat je misschien niet het juiste protocol gebruikt.

Geeft je FTP programma geen melding van wat er mis gaat? Zo niet, welk programma gebruik je exact?

PS. Plaats nooit hele scripts, alleen relevante code. (Wat nu niet van toepassing is eigenlijk, er is geen relevante code.) :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.