[PHP] kijken of woord dubbel in regel staat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Creadion Creadion

Creadion Creadion

02/11/2008 17:00:00
Quote Anchor link
Hallo PHPHulpers,

Ik ben bezig met mijn website maar nu wou ik categorieën ophalen en echo'en.
Dus ik denk, ik maak een tabel, met bepaalde gegevens, waaronder een veld genaamd categorie, met in dat veld de naam van de categorie (en andere velden zoals, naam, content, gepost_door, datetime..).

Maar nu zit ik dus met het probleem dat als ik die ophaal dat ik ze dan dubbel krijg. Hoe kan ik dit oplossen? Kan ik beter een andere database structuur gebruiken? of gewoon de woorden 'filteren'? en hoe ga ik dat doen?

Toen ik dit bericht begon te schrijven was ik in ieder geval op zoek naar een php functie die een zin doorkijkt en als er dezelfde woorden tussen staan die dan weghaald. Maar naarmate de database groter wordt worden dit waarschijnlijk lange laadtijden.

Dus hoe kan ik dit het best oplossen?


Alvast Bedankt,
Met vriendelijke groet,
Marinus


Oja, als het niet duidelijk is, zeg het dan ff dan laat ik m.b.v een plaatje wel ongeveer zien wat ik bedoel :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Creadion Creadion
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 03:29:39
 
PHP Newbie

PHP Newbie

02/11/2008 17:20:00
Quote Anchor link
Het is mij niet helemaal duidelijk.
 
Ano Niem

Ano Niem

02/11/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Laat je query eens zien.
Je kunt unieke records ophalen door DISTINCT te gebruiken in je query:

SELECT DISTINCT * FROM tabel
 
Henk PHP

Henk PHP

02/11/2008 17:35:00
Quote Anchor link
Creadion schreef op 02.11.2008 17:00:
Dus ik denk, ik maak een tabel, met bepaalde gegevens, waaronder een veld genaamd categorie, met in dat veld de naam van de categorie (en andere velden zoals, naam, content, gepost_door, datetime..).

Natuurlijk niet de naam van een categorie maar een categorie-id, met een verwijzing naar een categorie tabel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
TABEL CATEGORIE:
- id
- naam


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
TABEL BOEKEN
- id
- titel
- categorie_id


Dan heb je bijvoorbeeld een rij:
id: 230
titel: Hans en Grietje
categorie_id: 196

En in je categorie tabel:
id: 196
naam: Sprookjes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
Creadion Creadion

Creadion Creadion

02/11/2008 17:44:00
Quote Anchor link
@Sickness, Dankjewel! dat werkt in ieder geval.

@Henk, ik denk dat dat van jou sneller werkt, of niet? Vooral wanneer de database groter gaat worden..


Inmiddels Henk´s manier toegepast :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Creadion Creadion
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.