Php pagina style error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jaimy A

Jaimy A

10/09/2014 12:58:43
Quote Anchor link
hey ,

Het probleem is als volgend wanneer je naar
mijnsite.be/page1.php of naar mijnsite.be/page1
surft krijg je een pagina te zien geladen met mijn style.css, en alle afbeeldingen
Echter wanneer je naar mijnsite.be/page1/ surft verdwijnt alle opmaak en krijg je enkel tekst.

Is hier iets tegen de doen via php , .htaccess ??

het is geen een 404 melding de juiste pagina wordt geladen zonder opmaak.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:30:16
 
Eddy E

Eddy E

10/09/2014 13:56:50
Quote Anchor link
Voeg in je <head> een <base href="http://www.mijnsite.be/"> toe.

Dan wordt dat het absolute pad naar je bestanden. Of geef je stylesheets ook zo aan:

<link src="http://www.mijnsite.be/style/style.css> etc. Maar dan moet je dat bij ALLE CSS-bestanden én IMG-tags doen. Dat is meer werk dan 1 regel <base href> toevoegen.

Meer informatie: http://www.w3schools.com/tags/tag_base.asp
 
John Cena

John Cena

10/09/2014 16:32:28
Quote Anchor link
Kijk wel even naar de gevolgen van de basetag. Niet iedereen vindt dat prettig.
http://stackoverflow.com/questions/1889076/is-it-recommended-to-use-the-base-html-tag
 
Eddy E

Eddy E

10/09/2014 17:26:08
Quote Anchor link
Goed dat je dat vermeld inderdaad!
Beste (ook voor caching) is gewoon volledige pad uitschrijven bij je <link> en src=""'s.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/09/2014 17:44:59
Quote Anchor link
Het volledige pad is geen pad maar een URL.
Ik deed dat eerst ook altijd maar dit blijkt niet nodig.

Er is een tweede variant:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link src="/style/style.css>


Het is het pad vanaf de root van de website. Let op de / aan het begin.
 
Jaimy A

Jaimy A

10/09/2014 21:51:56
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 10/09/2014 17:44:59:
Het volledige pad is geen pad maar een URL.
Ik deed dat eerst ook altijd maar dit blijkt niet nodig.

Er is een tweede variant:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link src="/style/style.css>


Het is het pad vanaf de root van de website. Let op de / aan het begin.


Super! net wat ik nodig heb bedankt!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/09/2014 22:02:30
Quote Anchor link
@Frank: dan kun je dus een css-bestand buiten je document root plaatsen, of begrijp ik je verkeerd?
 
Jaimy A

Jaimy A

10/09/2014 22:33:02
Quote Anchor link
Je css moet in je root blijven. maar door het gebruiken van "/" en niet "../"
zoekt je altijd vanaf start(root) en niet halverwege ofzo
Gewijzigd op 10/09/2014 22:35:15 door Jaimy A
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/09/2014 02:09:51
Quote Anchor link
"Je css moet in je root blijven."

Oké... maar de document root neem ik aan en niet de server root?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/09/2014 09:40:07
Quote Anchor link
Serverroot Documentroot. Het is officieel dan ook een relative url.
Gewijzigd op 11/09/2014 17:52:02 door Frank Nietbelangrijk
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/09/2014 13:36:48
Quote Anchor link
@Frank... da's best gek. Dat houdt dus in dat je via de browser niet rechtstreeks het css bestand kan aanroepen? Ondersteunen alle browsers dit?
Gewijzigd op 11/09/2014 15:05:50 door Ozzie PHP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/09/2014 16:53:29
Quote Anchor link
De browser ziet het als relatief aan het domein, die weet helemaal niet wat er op webserver is ingesteld.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/09/2014 17:48:28
Quote Anchor link
@Ger:

Hebben we het nu over de document root of over de server root? Ik volg het nu even niet meer.

Volgens Frank gaat het om de serverroot, wat dus inhoudt dat ik een css bestand in de root van de server zou kunnen zetten (dus buiten de document root).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/09/2014 17:50:55
Quote Anchor link
Ozzie, Nee ik bedoel natuurlijk de de document root.. begrijp de verwarring nu..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/09/2014 20:14:21
Quote Anchor link
Ah oke... ik dacht al :)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/09/2014 21:50:39
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 11/09/2014 17:48:28:
@Ger:

Hebben we het nu over de document root of over de server root? Ik volg het nu even niet meer.


Het is de browser die de links interpreteert.
Dus stel ik zit in document www.example.com/examples/simple
Links als ../images/logo.jpg resulteren in een request naar www.example.com/examples/images/logo.jpg
Links als /images/logo.jpg resulteren in een request naar www.example.com/images/logo.jpg

Het is de webserver die de requests afhandelt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/09/2014 22:43:30
Quote Anchor link
Thanks, helder verhaal Ger.

En wat heeft normaal gesproken de voorkeur?

a) <img src="/images/logo.jpg">

of

b) <img src="http://www.mijnsite.nl/images/logo.jpg">
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/09/2014 22:50:17
Quote Anchor link
Ik kies voor A. Stel je voor dat je van domein verandert of iets dergelijks.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/09/2014 23:05:23
Quote Anchor link
Ik gebruik daar waar mogelijk absolute URL's,
In css optie a
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2014 00:10:43
Quote Anchor link
@Aar

>> Ik kies voor A. Stel je voor dat je van domein verandert of iets dergelijks.

Oké, maar je kunt die URL natuurlijk gewoon dynamisch genereren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="<?php echo $url; ?>/images/logo.jpg">

Ik vraag me met name af of die "shorthand" methode vertragend werkt, aangezien de browser telkens de URL moet "berekenen".

@Ger

Dat lijkt me inderdaad een slimme oplossing.
Gewijzigd op 12/09/2014 00:49:17 door Ozzie PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/09/2014 09:49:53
Quote Anchor link
Of een PRL (protocol-relative link) als optie c?

c) <img src="//www.mijnsite.nl/images/logo.jpg">
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.