Php Script probleem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Marvin Radioo

Marvin Radioo

09/02/2011 16:52:22
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met een php script voor onze site.

Nu heb ik een maak rapport aan voor een user gemaakt.

Nu laat hij dat zo zien: <OPTION value="">'.$row['naam'].' '.$row['plaats'].'</OPTION>

Dat haalt hij uit de tabel leerlingen. om dat bij de rapport naam de naam van die gene moet komen

Dus om het makkelijker te maken, de plaatsnaam erachter,

Maar, als het script wordt gepost, moet eigenlijk alleen '.$row['naam'].' gepost worden.

Hoe kan ik zoiets maken?

Mvg, Marvin
Gewijzigd op 09/02/2011 16:54:19 door Marvin Radioo
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 07:21:31
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/02/2011 16:56:21
Quote Anchor link
Wat er gepost moet worden zet je in de value:

<OPTION value="'.$row['naam'].'">'.$row['naam'].' '.$row['plaats'].'</OPTION>
 
- Mark -

- Mark -

09/02/2011 16:56:38
Quote Anchor link
Ik zie het probleem niet echt. Je hoeft toch alleen maar $row['naam'] dan als value op te geven dan? Je optie heeft nu sowiezo een lege waarde.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

09/02/2011 17:00:10
Quote Anchor link
De admins kiezen uit die lijst een user waar het rapport voor wordt aangemaakt.

We hebben zelfde namen, dus daarom heb ik de plaats erachter gezet zodat ze makkelijk kunnen kiezen.

Maar als ik het formulier post, dan hoeft de locatie niet bij de naam in.
 
- Mark -

- Mark -

09/02/2011 17:14:45
Quote Anchor link
Die laatste zin is een beetje dubbelzinnig. Je wilt dus dat alleen de anderen de locatie erachter hebben staan maar jij niet?
 
Justin S

Justin S

09/02/2011 17:15:02
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 09/02/2011 16:56:21:
Wat er gepost moet worden zet je in de value:

<OPTION value="'.$row['naam'].'">'.$row['naam'].' '.$row['plaats'].'</OPTION>



Antwoord wordt hier gegeven..
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

09/02/2011 18:01:28
Quote Anchor link
Ow.. Zo. Ok.

Maar als ik nu uit de kolom leerlingen de naam + locatie haal.

Kan ik dat dan posten in rapporten?
Gewijzigd op 09/02/2011 18:07:17 door Marvin Radioo
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2011 19:11:17
Quote Anchor link
Beetje erg vaag die laatste vraag.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

09/02/2011 19:41:23
Quote Anchor link
- SanThe - op 09/02/2011 19:11:17:
Beetje erg vaag die laatste vraag.


lol, echt he ;p
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

09/02/2011 19:58:13
Quote Anchor link
Ik bedoel gewoon het script wordt gepost in rapporten.

Nu heb ik een tabel leerlingen en daar haal ik de Keuzelijst uit die <option>

Zou dat kunnen?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2011 20:04:54
Quote Anchor link
Geen idee.

Wat is: Gepost in rapporten?

Je post normaal naar een script c.q bestand (die dan de gegevens uit het geposte formulier gaat verwerken). Een keuzelijst is een onderdeel van een formulier.
Gewijzigd op 09/02/2011 20:06:56 door - SanThe -
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

09/02/2011 20:07:25
Quote Anchor link
ik post het naar een tabel. Rapporten.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2011 20:09:38
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 09/02/2011 20:07:25:
ik post het naar een tabel. Rapporten.


Dat kan niet. Een tabel is onderdeel van een database en een databse kan geen formulieren afhandelen. Daar hebben we nou juist php voor.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

09/02/2011 20:17:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function opslaan($id)
{

        mysql_query("INSERT INTO rapporten (titel, sms, wmp, winamp, realplayer, quicktime, enabled) VALUES ('".$_POST['titel']."', '".$_POST['sms']."', '".$_POST['wmp']."', '".$_POST['winamp']."', '".$_POST['realplayer']."', '".$_POST['quicktime']."', '".$_POST['enabled']."') ") or die

(mysql_error());
    if(mysql_affected_rows() == 1)
    {

          $content = "Stream Opgeslagen.";
          $content .= berichten();
    }
else{
            $content = "Stream kon niet worden opgeslagen";
            $content .= berichten();
    }

    
    return $content;
}

?>


Dus dit kan niet beweer jij?
 
Jasper hoi

jasper hoi

09/02/2011 20:43:19
Quote Anchor link
@marvin natuurlijk kan dat gewoon, alleen is het niet veilig/slim om het zo te doen. Er is namelijk helemaal geen controle op de input
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

09/02/2011 20:46:35
Quote Anchor link
maakt eerst niet uit.

Maar kan het dus wel: eerst gegevens opvragen uit tabel leerlingen en dan het hele zooitje naar rapporten posten?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2011 20:57:07
Quote Anchor link
Als jij met php gegevens uit de database haalt en daarmee een formulier in elkaar zet, daarna het formulier post naar het bestand dat in action= staat. En dan in dat bestand de binnengekomen gegevens naar de database wilt sturen. Ja, dat kan.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

09/02/2011 21:15:44
Quote Anchor link
Als ik de datum en de tijd wil posten.

Hoe kan ik dat doen dan?
Ik heb al wat gezien met Now. maar ik wil graag in de tabel datum: 09-02 hebben. en bij de tijd gewoon 21:15

Mvg
 
- SanThe -

- SanThe -

09/02/2011 22:24:14
Quote Anchor link
En wat mag het nut zijn van een datum opslaan als tekst en niet als datum?
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

10/02/2011 09:39:32
Quote Anchor link
Omdat ik hem op de pagina waar alles staat. moet hij er zo uit zien. dus dag-datum

Toevoeging op 10/02/2011 09:40:26:

en tijd gewoon 9:40
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/02/2011 09:43:16
Quote Anchor link
Dan moet je het nog steeds als datum opslaan en bij het weergeven ervoor zorgen dat het op de juiste manier wordt weergegeven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.