PHP werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stijn

stijn

28/05/2007 10:34:00
Quote Anchor link
Hallo ik ben begonnen met een cursus php op: www.essetee.be/cursusphp/
ik ben begonnen en heb wamp5 geïnstalleert maar als ik dit apsla:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '"Hello World !" werd s' nachts geschreven.';
?>


krijg ik niets en als ik dit opsla:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Hello World !<br> Hello World !";
?>


krijg ik dit:

Hello World !"; ?>

en als ik dit opsla:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "Hello World !<br> Hello World !";
echo "Hello World !";
?>


krijg ik dit:

Hello World !"; echo "Hello World !"; ?>

en als ik dit opsla:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo "Hello World !<br> Hello World !";
echo "<br>Hello World !";
?>


krijg ik dit:

Hello World !"; echo "
Hello World !"; ?>

hoe kan ik zorgen dat het normaal werkt (dan bedoel ik dat er alleen maar hello world ! komt te staan)
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 20:16:43
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/05/2007 10:38:00
Quote Anchor link
Als je Wamp 5 hebt geinstalleerd gaat het er wel om dat je je PHP bestanden op de goede plek opslaat.

Maak in C:\wamp\www een nieuwe map aan, bijvoorbeeld test en sla daar dit PHP bestand op (met de naam hallowereld.php):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'Hallo wereld';
?>

Open nu een browservenster en typ in de adresbalk:

http://localhost/test/hallowereld.php

Als hij het dan niet doet is er iets mis met je Wamp 5 installatie.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Thijs X

Thijs X

28/05/2007 10:59:00
Quote Anchor link
Even een opmerking hierover:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '"Hello World !" werd s' nachts geschreven.';
?>


Dat gaat zowieso niet werken als je kijkt naar de highlighter zie je al wat er fout is, wanneer je iets tussen quotes zet en je wilt ook quotes echoen dan moet je die escapen.

Dat doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '"Hello World !" werd s\' nachts geschreven.';
?>
 
Stijn

stijn

28/05/2007 11:39:00
Quote Anchor link
ja ik ben een begineling volg maar gewoon de cursus maar ik zal het is proberen
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2007 11:41:00
Quote Anchor link
stijn schreef op 28.05.2007 11:39:
ja ik ben een begineling volg maar gewoon de cursus maar ik zal het is proberen

Wij zijn ook allemaal als beginneling begonnen. Veel succes met het leren.
 
Stijn

stijn

28/05/2007 11:43:00
Quote Anchor link
ja bedankt
het kan zijn dat ik ook een boek ga kopen
 
Stijn

stijn

28/05/2007 11:47:00
Quote Anchor link
heel hard bedankt het werkt!!!!!!!!!!!!!
 
Stijn

stijn

28/05/2007 19:29:00
Quote Anchor link
thijs schreef op 28.05.2007 10:59:
Even een opmerking hierover:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '"Hello World !" werd s' nachts geschreven.';
?>


Dat gaat zowieso niet werken als je kijkt naar de highlighter zie je al wat er fout is, wanneer je iets tussen quotes zet en je wilt ook quotes echoen dan moet je die escapen.

Dat doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '"Hello World !" werd s\' nachts geschreven.';
?>

ja je hebt gelijk staat in de cursus maar ik was niet aan het volgen omdat het eerste toch niet werkte het was om te laten zien wat er gebeurde
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.