Phpbb 3 login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Wellink

Tom Wellink

03/09/2010 16:03:25
Quote Anchor link
Beste,

Ik gebruik nu onderstaande code om te kijken of een gebruiker geregistreerd en ingelogd is. Ik heb hier heel veel hulp aan deze tutorial hier gehad: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/beveiliging/phpbb-3-inlogsysteem/660/het-maken-van-de-session--paginas-beveiligen/1728/

Nu zou ik alleen graag het zo willen hebben dat alleen de beheerder van de website op de pagina kan komen. Met de tutorial kom ik er niet uit wat ik nu aan moet passen en waar dat moet komen te staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = '../forum/';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();

if(!$user->data['is_registered'])
{

    if ($user->data['user_id'] != ANONYMOUS)
    {

        trigger_error('NOT_AUTHORISED');
    }


    login_box('', $user->lang['NOT_AUTHORISED']);
}

?>


Zouden jullie misschien ook nog even naar dit topic willen kijken, krijg daar geen reactie meer maar kom daar niet uit... http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/download-beveiligen/72887/
Gewijzigd op 03/09/2010 16:06:56 door Tom Wellink
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 11:22:15
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 16:08:34
Quote Anchor link
Zoals je in dat stukje kan lezen is er een veld $user->data['session_admin']; Dus wanneer je het volgende doet, kan alleen een admin op de pagina komen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = '../forum/';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();

if(!$user->data['session_admin'])
{

    die($user->lang['NOT_AUTHORISED']);
}

?>

Van die() kan je natuurlijk iets mooiers maken.
 
Tom Wellink

Tom Wellink

03/09/2010 16:30:36
Quote Anchor link
Hey bedankt :) Maar nu zit ik met de volgende vraag, als ik bij dat andere formulier, die van mijzelf niet ingelogd was dan kreeg ik netjes de login box van het forum te zien, nu zie ik alleen de tekst "You are not authorised to access this area."

Hoe ik ik dit combineren met dat er de login te zien blijft als je niet ingelogd bent?
 
Pim -

Pim -

03/09/2010 16:43:33
Quote Anchor link
Oh dat kan ook.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = '../forum/';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();

if(!$user->data['session_admin'])
{

    login_box('', $user->lang['NOT_AUTHORISED']);
    exit;
}

?>
 
Tom Wellink

Tom Wellink

03/09/2010 17:48:54
Quote Anchor link
Bedankt voor je hulp tot dusver, zit nu met het probleem dat wat ik doe hij blijftm ij doorsturen naar mijn forum ipv de beveiligde pagina weer terug...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.