phpMyAdmin

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

29/12/2021 09:03:33
Anchor link
Iemand een idee wanneer we een versie hebben die werkt op php 8.1?

Het enige wat ik vond is "we werken er aan"
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 04:13:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2021 09:26:30
Anchor link
Volgens versie 5.1.1 moet dit mogelijk wel werken:

Improvements for working with PHP 8.1
 
Jan R

Jan R

29/12/2021 17:50:33
Anchor link
Tot je opstart. dan volgen voor elke handeling zelf voor inloggen 10-tallen fouten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2021 18:00:55
Anchor link
Kwestie van PHP downgraden.
 
Jan R

Jan R

29/12/2021 23:03:20
Anchor link
Dat is wel het probleem verleggen. Momenteel doe ik dat dus maar ik wil mijn site testen of alles ok is tegen dat de php 8.1 geïnstalleerd wordt in productie.
Maar steeds over en weer veranderen tussen 8.0 en 8.1 is redelijk irritant.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2021 23:09:13
Anchor link
PHP 8.1 stable is officieel nog geen maand oud. Ikzelf houd altijd de keuze voor twee PHP versies op mijn server. En anders houd het bij de een laatste (8.0 in dit geval) totdat de nieuwe (8.1) een paar maanden oud is. Externe libraries en webapps kunnen inderdaad wel eens achterlopen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

30/12/2021 14:46:20
Anchor link
PHP 8.1 is een major upgrade volgens de lui achter PHP. En dat is meteen het vervelende achter die minor versies, het enige consistente is dat ik met enige regelmaat zelf de code van phpMyAdmin en phpPgAdmin aan moet passen. Elk jaar is het weer feest.
 
Ivo P

Ivo P

30/12/2021 23:11:38
Anchor link
is een tool als HeidiSQL geen alternatief voor je?
dat is niet van php afhankelijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

31/12/2021 13:23:32
Anchor link
Ik gebruik op mijn werkstation geen Windows meer, en HeidiSQL werkt alleen op Windows.

Van het gehandicapte MySQL was ik jaren geleden al afgestapt, maar soms moet ik nog wat omdat het mij nog niet is gelukt om een bestaande database van MantisBT omgezet te krijgen van MariaDB naar PostgreSQL (te veel werk).
Het commando mysqli doet het nog, dat is wat ik nu gebruik als het echt moet.

Voor PostgreSQL had ik Tora als alternatief voor phpPgAdmin, maar die doet het niet meer op Debian 11. phpPgAdmin is laatst eindelijk eens door iemand bijgewerkt zodat die het weer doet met PostgreSQL 13, dus die gebruik ik nu samen met de CLI tool psql en DBeaver in Eclipse. Er is ook een tool pgAdmin, maar die vind ik vrij zwaar, het installeert een eigen PostgreSQL server en alles, die webinterface werkt gewoon niet lekker.

De vragensteller kan beter meegaan in de suggestie van Arien, of een betere tool gebruiken.
Gewijzigd op 31/12/2021 13:24:41 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2021 13:48:50
Anchor link
Ik gebruik ook HeidiSQL. De enige 'maar' is dat je er enkel in productie wat aan hebt als je poort 3306 inkomend op je server open hebt staan. Op shared-hosting is dit vaak niet het geval.

Daarnaast maak ik altijd migraties in een *.sql file die ik op mijn lokale server gemaakt heb. Die *.sql voer ik altijd aan mysql op de commandline uit.

In het nieuwe jaar wil ik eens kijken naar Doctrine en de Migrations extention.
Dan kan je ook eenvoudig downgraden als een migratie niet lukt.
Gewijzigd op 31/12/2021 13:49:25 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2022 01:51:27
Anchor link
ik heb poort 3306 niet open maar gebruik een tunnel via ssh

maar ook ssh toegang kan op shared hosting een beperking zijn
 
Jan R

Jan R

01/02/2022 09:39:59
Anchor link
Voor zie er nog wat aan heeft.
Zonet versie 5.1.2 geinstalleerd op wamp en alles lijkt te werken zoals het moet samen met php 8.1.0.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

01/02/2022 10:15:05
Anchor link
- Ariën - op 29/12/2021 23:09:13:
PHP 8.1 stable is officieel nog geen maand oud.

Dat klopte, maar de stable versie is geen verrassing. Maanden van te voren worden Alpha en Beta-versies gepubliceerd, in theorie hadden de makers van phpPhpAdmin die fouten opgelost kunnen hebben.

Het probleem van niet-kloppende versienummers van PHP, met toch elke keer weer 'breaking changes' in zogenaamde 'minor updates' met 'major changes', is de prijs die betaald wordt om een niet zo'n goede scripttaal steeds weer wat beter te maken.

Er wordt van alles aan gedaan om PHP sexy genoeg te houden, zodat er genoeg nieuwe programmeurs bijkomen om het aantal weglopende programmeurs te compenseren. Ondertussen moet er veel verbeterd, wat bestaande code breekt, zoals het aanpassen van booleaanse logica, de introductie van allerlei return types die er nooit waren. Het wordt wel steeds wat beter, maar het duurt wel heel erg lang.

Ja, ik zit te zeuren, maar met reden. Na 20 jaar PHP is het voor mij wel genoeg geweest om het als primaire ontwikkeltaal te gebruiken. Het volgende station voor mij is Rust.

Ik moet eerlijk toegeven dat het PHP was waarmee ik mijn software in verschillende stadia van volwassenheid heb weten te krijgen, vanaf Internet Explorer 5 t/m de nieuwste Edge. PHP heeft heeft ondanks haar gebreken een grote aaibaarheidsfactor.

Wat dat betreft is het geen eerlijke vergelijking met Rust, omdat het nieuwer is hebben ze allerlei zaken zoals Unicode van begin af aan goed kunnen implementeren. En het gemak waarmee ik in Rust een webserver kan maken, met een performance die C++ voorbijgaat...
 
Jan R

Jan R

01/02/2022 10:33:20
Anchor link
Bedankt om even je gal te spuwen :)
Je hebt gelijk. Ik ben overgestapt van desktop naar web programma's en daarom werk ik met php. Veel keuze van softaware is er niet. ik ondervind ook veel problemen. Gelukkig is er phphulp waar ik al veel hulp van heb gehad. ook van jou.

Maar eigenlijk ging het topic over phpMyAdmin
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.