phpMyAdmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

16/04/2022 08:16:36
Quote Anchor link
Hi

Gesteld dat op meerdere computers dezelfde versie van maria draait kan ik dan de map data gewoon kopieren?
Onder mijn wamp staat de map C:\wamp64\bin\mariadb\mariadb10.7.3\data\ met daarin 1 map per database.

Normaal gezien importeer ik een sql bestand met alle records maar dit lijkt me sneller :)

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 04:01:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/04/2022 08:29:07
Quote Anchor link
Dikke no-go, omdat deze niet compatibel zijn met andere versies of configuratie instellingen.

De enige snelste beste oplossing is met mysqldump via de commandline. Uit ervaring is 70 MB al in luttele seconden gedaan.
Gewijzigd op 16/04/2022 08:31:07 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

16/04/2022 11:46:22
Quote Anchor link
Daarom dat ik ook vermelde "dezelfde versie" :)
Voor zover ik weet heb ik geen commandline in mijn productie. (one.com)
Ik gebruik dus een eigen systeem gebaseerd op een script dat ik ergens gevonden heb.

Mijn uitvoer is dan een gewoon sql bestand zoals
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
DROP TABLE IF EXISTS provincies;

CREATE TABLE provincies (
  id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  provincie varchar(20) CHARACTER SET utf8 NOT NULL,
  PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=InnoDB AUTO_INCREMENT=12 DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci;

INSERT INTO provincies VALUES("1", "Antwerpen");
INSERT INTO provincies VALUES("2", "Brussel");
INSERT INTO provincies VALUES("3", "Henegouwen");
INSERT INTO provincies VALUES("4", "Limburg");
INSERT INTO provincies VALUES("5", "Luik");
INSERT INTO provincies VALUES("6", "Luxemburg");
INSERT INTO provincies VALUES("7", "Namen");
INSERT INTO provincies VALUES("8", "Oost-Vlaanderen ");
INSERT INTO provincies VALUES("9", "Vlaams-Brabant");
INSERT INTO provincies VALUES("10", "Waals-Brabant");
INSERT INTO provincies VALUES("11", "West-Vlaanderen");


Maar dan veel meer tabellen en records :)
± 12 Mib / 40K records in 111 tabellen

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/04/2022 00:59:59
Quote Anchor link
Eh? Je wilt bestanden kopiëren maar hebt geen CLI? Wat is dat voor onhandige constructie... toch niet zoiets met een webinterface met daarin een file manager? Hoe moet je dan ooit een back-up dump (mysqldump, phpMyAdmin of eigen script) weer inlezen dan? Wil je die opsturen met een webformulier?, dat gaan niet lukken met middelgrote databases van een paar GB?
 
Jan R

Jan R

17/04/2022 07:41:36
Quote Anchor link
Ikzelf heb lokaal wel cli. one.com echter niet of toch niet dat ik weet. Hun oplossing is om het handmatig te doen via phpMyAdmin. Dat deel lukt dus. echter omslachtig. Ik werk dus met een eigen oplossing zoals al geschreven welke eveneens een goed sql bestand levert. Dat kan ik via cli of mijn eigen oplossing inlezen.

Het kopieren is/was bedoeld om tussen de meerdere lokale computer over te zetten. Gewoon over windows netwerk met een xcopy commando.

Ik zoek ook nog hoe ik het betere kan doen op een synology nas. Ook daar is er geen commandprompt, maar misschien lukt het me wel met een script.

Jan
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/04/2022 09:14:27
Quote Anchor link
Met telnet/ssh/putty kan je inloggen op de NAS :

https://www.synology-forum.nl/algemeen/nas-benaderen-met-ssh-winscp-putty/msg134190/#msg134190

En dan een database restore :

https://mariadb.com/kb/en/restoring-data-from-dump-files/


Toevoeging op 17/04/2022 10:00:28:

Aanvullend .

Login met SSH als root op de syno.
je bent nu in de thuismap : /var/services/homes/admin/

voor een dump :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/usr/local/mariadb10/bin/mysqldump -p -u root dvd > dvd.sql

dvd.sql staat nu in je thuismap

voor een import:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/usr/local/mariadb10/bin/mysql -p -u root dvd < dvd.sql


Om de tabellen te zien :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/usr/local/mariadb10/bin/mysqlshow -p -u root dvd
 
Jan R

Jan R

17/04/2022 10:39:36
Quote Anchor link
Je bent me voor adoptive solution :)
Mijn script is klaar was eigenlijk eenvoudig en draait als een taak.
Mijn uitvoer is direct en overschrijft niet. Bestandsnaam met tijd. db_20220417_103205.sql Voor restore kijk ik wat ik kan met wat hierboven staat. Ik zou een deels automatisch oplossing willen waarbij ik enkel moet selecteren welke bestand en klaar is Jan.

script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/volume5/@appstore/MariaDB10/usr/local/mariadb10/bin/mysqldump -uroot -p*** db > /volume5/web2/db/httpd.private/sql/db_$(date +%Y%m%d_%H%M%S).sql
Waarbij db de juistenaam van de database is natuurlijk
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/04/2022 13:43:07
Quote Anchor link
Een Synology NAS gebruik ik zelf ook. Prima dingetje, heeft ook gewoon SSH.

Off-topic: voor mij is wel erg jammer dat-ie geen PostgreSQL ondersteunt (niet voor gebruikers).
Aangezien ik binnenkort een nieuwe NAS moet heb ik zitten kijken naar QNAP, die kan iets met Docker, dus dan zou ik een officiële Postgres container kunnen gebruiken: https://hub.docker.com/_/postgres
Docker schijnt ook te werken op nieuwere modellen van Synology dan die ik heb: https://www.synology.com/nl-nl/dsm/packages/Docker
Gewijzigd op 17/04/2022 13:45:31 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2022 15:39:37
Quote Anchor link
Als je geen CLI mogelijkheden voor mysqldump hebt, dan kan je ook altijd kijken naar BigDump.
https://www.ozerov.de/bigdump/

Zelf ben ik wel een beetje klaar met phpMyAdmin. BigDump doet het importeren in stacks, dus je hebt geen last van time-outs bij grote databases.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/04/2022 20:08:46
Quote Anchor link
Ik wist niet van het bestaan van bigdump, en als het werkt is het wel een optie. Maar het is geen standaard tool, en SSH is dat wel. Wat het beste werkt is de dump eerst kopiëren naar je server met het commando scp of WinSCP (voor wie geen Linux heeft), en dan inlezen met het commando mysql op de server zelf.
Het voordeel is dat je het kopiëren nog even kan controleren met een checksum, anders kan het soms gebeuren dat je data niet klopt zonder dat je het in de gaten hebt..
Gewijzigd op 17/04/2022 20:10:31 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/04/2022 20:19:48
Quote Anchor link
BigDump is ideaal voor wie geen toegang tot SSH oftewel de CLI heeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.