php_self veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

31/07/2015 18:35:31
Quote Anchor link
Nu ben ik mijn website aan het ombouwen naar een site met index.php?pagina=blablabla

ik probeer de php_self te veranderen maar daardoor werkt het script niet meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '. <br><br><a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?id='.$data['id'].'">Klik hier om naar de reacties te gaan</a></u><hr><br><br>';



Ik probeerde het op deze manier maar die werkte niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '. <br><br><a href="'index.php?pagina=nieuws'?id='.$data['id'].'">Klik hier om naar de reacties te gaan</a></u><hr><br><br>';


Toevoeging op 31/07/2015 18:41:53:

edit: ook al opgelost dit werkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '. <br><br><a href="index.php?page=nieuws?id='.$data['id'].'">Klik hier om naar de reacties te gaan</a></u><hr><br><br>';
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:01:22
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/07/2015 20:09:07
Quote Anchor link
- waarom echo je statische HTML?
- je gebruikt twee keer een "?" in je URL, dat lijkt mij niet kloppen

Ook zou je kunnen overwegen om een "interne link functie" te bouwen, zodat als je je naamgeving ooit nog eens aanpast je mogelijk wat minder/geen werk hebt aan het aanpassen van je links.
 

31/07/2015 20:18:27
Quote Anchor link
Dat kan je met cases doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
case '1':                $content = 'includes/pagina1.php'; break;
        case '2':                $content = 'includes/pagina2.php'; break;
        case '3':                $content = 'includes/pagina3.php'; break;


die twee ?'s ? Daar zit ik vast.

Ik heb een nieuws pagina.
op die nieuwspagina kan je naar een pagina met reacties gaan:
nieuws.php?id=x

Hoe krijg ik dat in index.php?page=nieuws?id=x
Gewijzigd op 31/07/2015 20:21:34 door
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/07/2015 20:42:47
Quote Anchor link
De correcte opbouw van een URL is: http(s)://(subdomein.)domein.tld/script.php?arg1=val1&arg2=val2.

De ? markeert de start van je querystring.
De & is het scheidingsteken voor tussen de verschillende key-value paren van je querystring.

Daarnaast zou je, als je URLs in een href-property van een a-tag zet, de & moeten schrijven als &amp;.
En je zou ook (op zijn minst) de values van je querystring key-value paren moeten urlencoden.
Gewijzigd op 31/07/2015 20:53:01 door Thomas van den Heuvel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

01/08/2015 10:20:55
Quote Anchor link
In de toekomst nooit php_self meer gebruiken, mensen kunnen html code invoeren via de url die dan word uitgevoerd.. (XSS)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/08/2015 11:49:28
Quote Anchor link
PHP Maarten op 01/08/2015 10:20:55:
In de toekomst nooit php_self meer gebruiken, mensen kunnen html code invoeren via de url die dan word uitgevoerd.. (XSS)

Een valide punt, maar als je je bedient van het credo "escape output" is dit veilig lijkt mij.
(EDIT: bij PHP_SELF heb je dit probleem toch niet? Wellicht dacht je aan REQUEST_URI?)

Hulpfunctie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// aanname: je gebruikt UTF-8
function escape($in) {
    return htmlspecialchars($in, ENT_QUOTES, 'UTF-8');
}

?>

Je formulier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form action="<?php echo escape($_SERVER['PHP_SELF']) ?>" method="whatever" accept-charset="UTF-8">
...
</form>

Het nadeel van PHP_SELF is wel dat deze enkel de naam van het (uitvoerende) script bevat, en geen querystring-parameters.

Daarnaast zou je ook beter een soort van interne link functie kunnen gebruiken zodat de URL niet hardcoded is. Zo gebruik ik zelf bijvoorbeeld een methode in mijn routing class die SEO-vriendelijke URL's uitspuugt op grond van een pagina-id. Je kunt ook querystring-parameters als argument meegeven die automatische ge-urlencode() worden. Het enige wat je dan bij afdrukken nog hoeft te doen is escaping voor de HTML-context zelf.

Bijvoorbeeld een link voor het (verwerken van het) wijzigen van een artikel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$formAction
= $this->link(false, array(
    $this->cfg->actionVar  => 'editArticleProcess',
    'id'                   => $articleId,
)));

?>

In de eerste parameter kun je het pagina-id opgeven, of false voor dezelfde pagina. De tweede parameter bevat de querystring variabelen. De actionVar (waarvan de naam configurabel is) geeft aan welke actie uitgevoerd dient te worden.

De link-methode zorgt voor het opbouwen van de URL en alles, daarna is het simpelweg een kwestie van afdrukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="<?php echo $this->escape($formAction) ?>" ...>

$formAction bevat bijvoorbeeld: http://www.domein.tld/admin/articles?action=editArticleProcess&id=73

Je hoeft de code van de article-admin dan nooit meer aan te passen afhankelijk van waar deze code staat of wordt aangeroepen, dit maakt dan namelijk niet uit als je de adressering regelt volgens zo'n intern link stramien die de opbouw van de URL verzorgt.
Gewijzigd op 01/08/2015 12:08:52 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.