plaatje in plaatje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berend

Berend

18/03/2007 16:47:00
Quote Anchor link
Hey jongens,

Ten eerste sorry voor de vage titel maar ik wist niet een andere.

Ik heb een vraagje, namelijk deze:

Ik heb een chat ding gemaakt en daar maakt PHP een plaatje van zodat ik hem onder in mijn sig kan zetten op forums.

Nou is mijn vraag: Je kan tekst in zo'n plaatje zetten maar kan ik er ook een plaatje in zetten om smilies er in te maken?

Grtzz berend
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 15:34:52
 
- -

- -

18/03/2007 18:45:00
Quote Anchor link
Er zijn wel ergens GD-functies die een plaatje uit een bestand kunnen laden, die je dan weer op een ander plaatje kunt plakken. Ik zal even zoeken.

Edit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

//eerst het plaatje laden
$img = imagecreatefromjpeg('bestand');

//dan laden we het plaatje dat we erop willen hebben geplakt
$img2 = imagecreatefromjpeg('bestand2');

//en dan gooien we het plaatje erop
imagecopy($img, $img2, 100, 50, 0, 0, imagesx($img2), imagesy($img2));

//nu heb je in $img een plaatje met een ander plaatje erop

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Berend

Berend

18/03/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Bedankt Harjan,

Ik ga er mee stoeien :)

Grtzz berend
 
Berend

Berend

18/03/2007 21:23:00
Quote Anchor link
Getest en werkend bevonden :)

alleen het moest imagecreatefromjpeg zijn in plaats van imagefromjpeg

Bedankt er kan een slotje op lijkt mij

Grtzz berend
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/03/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Slotjes doen we hier alleen als men zich niet aan de regels houdt. Zolang anderen er nog iets van kunnen leren, blijven ze staan ;-)
 
- -

- -

18/03/2007 22:50:00
Quote Anchor link
Ok, sorry voor m'n slordigheidsfoutje. Zal hem ff aanpassen.
 
Berend

Berend

19/03/2007 13:32:00
Quote Anchor link
Herjan schreef op 18.03.2007 22:50:
Ok, sorry voor m'n slordigheidsfoutje. Zal hem ff aanpassen.

ach kan gebeuren toch, het ging me om het copy deel :)
nog maals bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Berend
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.