plaatje uit mysql halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »
Wim

Wim

02/11/2006 14:45:00
Quote Anchor link
Wellicht wil iemand mij hierbij even helpen, want ik kom niet echt verder. Ik probeer een plaatje uit een mysql database weer te geven. Ik krijg het echter niet voor elkaar. Ik krijg het wel werkend als ik het plaatje eerst wegschrijf naar een bestand, maar dat wil ik eigenlijk niet.

Hieronder de totale code van mijn script. (upload en download). Misschien heeft iemand een goede suggestie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
ob_start();
echo "<html><head><title></title></head><body>";

if ($action=="") {
echo "
<form enctype='multipart/form-data' method='POST' action='$_SERVER[PHP_SELF]'>
<input type='hidden' name='MAX_FILE_SIZE' value='16777216'>
<input type='hidden' name='action' value='insert'>
<input type='file' name='bindata' value=''>
<input type='submit'>
</form>"
;}

if ($action=="insert") {
$fname = $_FILES[bindata][name];
$ftype = $_FILES[bindata][type];
$fsize = $_FILES[bindata][size];
$temp = $_FILES[bindata][tmp_name];
echo "$fname <BR>";
echo "$ftype <BR>";
echo "$fsize <BR>";
echo "$temp <BR>";

$file = file_get_contents("$temp");

require "connect.php3";
$update=mysql_query ($query = "INSERT INTO test SET bin='$file', fname='$fname', fsize='$fsize', ftype='$ftype'") or die ('Error: ' . mysql_error());

require "connect.php3";
/* Performing SQL query */
$query = "SELECT * FROM test WHERE id='1'";
$result = mysql_query($query) or die ('Error: ' . mysql_error());
echo "";
/* Printing results in HTML */
if ($result) {
while ($r = mysql_fetch_array($result)) {
$id = $r["id"];
$bin = $r["bin"];
$fname = $r["fname"];
$fsize = $r["fsize"];
$ftype = $r["ftype"];

header ("Content-type: $ftype");
echo "<img src='$bin'>";

}

echo "";
}
else {
echo "Niets gevonden.";
}

echo "";

/* Free resultset */
mysql_free_result($result);
}

ob_end_flush();
ob_end_clean();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 09:50:08
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

02/11/2006 14:59:00
Quote Anchor link
echo "<img src='$bin'>"; is geen html:
echo '<img src="'.$bin.'" alt="" />'; is valid..
Daarnaast (upload), een MAX FILE SIZE aangeven in een input type is makkelijk te omzeilen... gewoon netjes checken met PHP is beter...
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:09:00
Quote Anchor link
Hoezo is dat geen html? Als ik alleen <img src="bckgrnd01.jpg"> zou gebruiken werkt dat gewoon.

Het probleem lijkt te zijn dat de waarde van $bin hetzelfde is als wat je ziet als je het plaatje in wordpad zou openen. Ik krijg het niet voor elkaar om het als plaatje in de browser te laten zien, zonder het eerst in een bestand weg te schrijven.

Ik had de max file size er alleen in staan voor de normale afhandeling, ik zet de instelling in php.ini ook op die waarde. :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een plaatje opslaan in je database. Hoewel het mogelijk is, is een database daar eigenlijk niet voor bedoeld. Plaats de afbeeldingen gewoon in een bepaalde map en zet alleen de link naar (of de naam van) de afbeelding in je database...
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:15:00
Quote Anchor link
$_FILES[bindata][name]; ?? Waar zijn alle quotes gebleven? Of zijn 'bindata' en 'name' soms constantes? Denk het niet!

En begin je scripts altijd met de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL); // Toon alle fouten en waarschuwingen

// rest van je script

?>


En waarom dat geen html is? Kijk maar eens in de broncode... Variabelen zet je niet tussen quotes en al helemaal niet tussen enkele quotes, dan wordt de naam van de variabele gewoon als een stuk tekst weergegeven. Oplossing: Nooit meer variabelen tussen quotes zetten.
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:27:00
Quote Anchor link
Ik wil het graag in een database omdat ik dan alle bij elkaar horende gegevens bij elkaar heb, en niet eerst naar een url moet kijken, en die vervolgens weer moet opzoeken in een directory vol met plaatjes. Leek me voor het overzicht handiger.

Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.


Maar wat is dan wel de juiste manier om dat plaatje weer te geven vanuit mysql?
 
Frank -

Frank -

02/11/2006 15:34:00
Quote Anchor link
Quote:
Bij gebruik van variabelen en html heb ik de variabelen altijd tussen enkele quotes staan. Dit heeft mij tot nu toe nooit problemen opgeleverd. Ik vind het eenvoudiger dan steeds met escape characters de dubbele quotes te omzeilen. En ik had gelezen dat sommige browsers het niet leuk vinden als je geen quotes gebruikt. Vandaar dus.

Yeah, right. Dat zal dan iets nieuws zijn. Probeer het volgende maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$var
= 'tekst';

echo "dit is een stukje $var".PHP_EOL;
echo 'dit is een stukje $var'.PHP_EOL;
?>

Resultaten:
dit is een stukje tekst
dit is een stukje $var

Dit heeft helemaal niets met de browser te maken, maar alles met de server. Ik snap dus niet wat jouw probleem met de quotes is.

En plaatjes in de database zetten, maakt de database zo snel als dikke stront door een trechtertje! Geen aanrader dus. Daarnaast moet je altijd zorgen voor de juiste headers, anders snapt de browser niet dat het een plaatje betreft.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Frank, ik wil je standpunt niet keihard onderuit halen hoor.. Maar in zijn script gebruikt hij dubbele quotes.. Dus het zou best kunnen werken.
Maar je punt is erg duidelijk :)

Wim:
- Lees ook even wat over superglobals
- connect3.php hoef je maar 1 keer te includen.
- Variabelen horen niet tussen quotes, dat het werkt is alleen lastig, want als het dan een keer niet werkt, kan jij niet vinden wat er mis is.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$var
= 'Tekst';
echo $tekst; //Goed
echo "$tekst"; //Fout

$url = 'link.php';
$titel = 'Link';
echo '<a href="'.$url.'">'.$titel.'</a>'; GOED

$url = "link.php";
$titel = "Link";
echo "<a href='$url'>$titel</a>"; // FOUT
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem Jan Z
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Ik begrijp niet precies het probleem met de quotes? Wat is er dan mis met hoe ik het mijzelf dan blijkbaar heb aangeleerd?

Ik heb er nooit problemen mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wim
 
Wim

Wim

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
En ik ben er nog steeds niet uit hoe ik dat verrekte plaatje kan weergeven. :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

02/11/2006 15:59:00
Quote Anchor link
Vaak werkt het inderdaad wel, maar het is gewoon niet netjes, en brengt je vroeger of later gegarandeerd de problemen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.