Portfolio feedback graag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 10:49:25
Quote Anchor link
Ik ben een beginnend webdeveloper en ben begonnen aan een portfolio voor mijn projecten. Klik hier om naar de site te gaan.

Op het moment is alleen de voorpagina af, maar ik zou hier graag wat feedback op krijgen. Vooral het design.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 05:09:31
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 10:57:54
Quote Anchor link
enige wat ik erop aan te merken heb is dat je beter de tekst niet zo dikgedrukt kan doen het leest niet lekker, voor de rest ziet het er heel mooi uit vind ik weinig op aan te merken kleurgebruik vind ik strak maar zakelijk ben benieuwd hoe de andere pagina;s eruit komen te zien :)
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 11:00:02
Quote Anchor link
Dank je voor de feedback. Ik ben zelf ook niet zo'n fan van het lettertype. Heb al enkele andere geprobeerd, maar deze vond ik totaal niet passen bij de rest van de website. Zal in ieder geval nog even op zoek gaan naar een andere :).
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2012 11:19:25
Quote Anchor link
Eerste indruk is goed, het geeft goede uitstraling. Al ziet het logo er een beetje painterig uit.

Over het lettertype
- Het is veel te speels, kies een strak sans-serif font
- zowel letterspace als wordspace is te klein. Dit kun je aanpassen met CSS
- Het contrast is veel te klein

Zodra ik naar beneden scroll en bij de content kom vind ik het allemaal wat vaag worden. De echte mooie kleuren zijn er uit, contrast is verre van ideaal en het ziet er minder afgewerkt uit.
Ook het patroon in de titels komt zomaar uit het niet opsteken en is nergens anders op het design te vinden. Maak de contrast in deze titel patronen wat minder en plaats in het zwarte gedeelte ook zo'n heel klein patroontje. Dan staat het al stukken beter.

Over de code:
- Plaats altijd na <head> een charset meta tag. Deze is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8">

- Naar mijn mening heb je veel te veel divs in de header. Naar mijn mening is de header van de pagina het zwarte stuk. Deze heeft een .init element in zich zodat je het makkelijk kan uitlijnen. En het logo zou ik toewijzen aan het .init element als achtergrond en niet speciaal een div voor gebruiken.
- Een menu is een lijst van menuitems, dit moet je dus in een list stoppen
- In de slider zitten foto's, deze moeten ook in een list. Wat jij nu hebt is dat je de afbeelding als achtergrond instelt, dat moet je niet doen. Het is een afbeelding die deel uit maakt van de content van je site en niet van het design. Plaatst dit dus in een img tag
- Body tag is niet voor het doel waar jij hem voor gebruikt. Een normaal HTML document heeft 2 onderdelen: head, de plaats waar alle informatie over de pagina staat; body, de plaatst waar alles staat wat de gebruiker ziet. Plaats dus alles vanaf de header totaan de footer in de body tag en gebruik voor de main pagina iets als <section id="main-page">
- Schrijf in HTML altijd alles gewoon met hoofdletter aan het eind en daarna kleine letters. Zoals jij je titel hebt geschreven is dus niet goed. Doormiddel van text-transform kun je het dan allemaal hoofdletters maken, of misschien nog mooier met font-variant: small-caps; alles small caps maken.
- Die break elementen in de footer zijn niet goed, los dit op met CSS margin/padding
- <div class="balk"> is overbodig. Maak de h1 tag gewoon op, is goed te doen
- Zet elk stukje in de content, dus 'welkom op mijn portfolio' en 'laatste werk' in een <section> tag, dat maakt het meer semantischer en dan kun je het beter stijlen.
- gebruik de <footer> tag i.p.v. <div id="footer"> ook dit is semantischer.
- gebruik ook <nav> i.p.v. <div id="navigatie">
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 11:46:57
Quote Anchor link
Bedankt voor de feedback, ik heb al enkele dingen aangepast. Zoals ik al zei, ben ik best nieuw, dus enkele dingen zijn inderdaad nog een beetje rommelig :).

Paar vragen:

- Heb de tekst veranderd, de contrast is beter nu, vind het resultaat minder "artistiek", maar het is beter leesbaar, ja. Is dit al een verbetering?
- Wat houdt <meta charset="utf-8"> in?
- Ik snap de feedback bij de balkjes niet helemaal, wat moet ik plaatsen in het zwarte gedeelte :P?

Nogmaals bedankt, dit helpt me beter te worden :).
 
Moe BE

Moe BE

15/02/2012 12:41:34
Quote Anchor link
Ik vind hem er wel leuk uitzien!
Wel vind ik de titelbalken te zwaar.
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 15:47:20
Quote Anchor link
wat wouter bedoelt met in een lijst zetten is dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

<ul>
<
li></li>
<
li></li>
<
/lu>

?>
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/02/2012 15:55:57
Quote Anchor link
ja dit geeft dus een error, geen html in tussen php tags

maar als ik de site bezoek, krijg ik bij projecten en Design een Not Found error?
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 16:09:00
Quote Anchor link
@jeroen haha ja ik weet het hoort niet tussen php tags :p maar het ging meer om de inhoud :P ik had [.code] moeten gebruiken

en hij zegt de rest is niet af ;) alleen de home pagina
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2012 16:49:07
Quote Anchor link
@Reshadd, als je HTML wilt plaatsen gebruik je hier [code] tags en voor PHP <?php tags. Niet anders gebruiken, de code wordt er zeker niet beter op.

>> - Heb de tekst veranderd, de contrast is beter nu, vind het resultaat minder "artistiek", maar het is beter leesbaar, ja. Is dit al een verbetering?
Ja het is al wat beter, maar nog steeds een laag contrast. Een site, en vooral een portfolio, moet goed leesbaar zijn. Ik zou het contrast nog wat verhogen, ook de afbeeldingen mogen wat scherper. Breng wat meer kleur in de onderkant, ik vind het nu allemaal zo dofjes, alsof ik mijn laptopscherm even moet afstoffen omdat hij vol met stof zit.

>> - Wat houdt <meta charset="utf-8"> in?
Een pagina is in een bepaald character set geschreven. Dit is hoe de characters, dus letters en cijfers en alles wat je op je toetsenbord hebt, worden weergegeven op de pagina. Tekens als é zijn speciaal en kunnen via verschillende charactersets worden weergegeven. Vandaar dat je een standaard meta tag moet maken waarbij je instelt in wat voor soort character set je pagina is.
Plaats deze tag gewoon na <head> en je zult geen problemen krijgen met speciale tekens, mocht je ze juist coderen.

- Ik snap de feedback bij de balkjes niet helemaal, wat moet ik plaatsen in het zwarte gedeelte :P?
Je hebt in je balkjes bepaalde diagonale strepen, die ook in je footer voorkomen. Plaats deze ook in lichtere mate in de header, want dan komt zoiets wat vaker terug op een site en ziet het er meer uit als 1 geheel.

Tevens heb je voor elke titel dit geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="balk"><h1>Welkom op mijn pagina</h1></div>

Dit kan je veel beter aanpassen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1 class="balk">Welkom op mijn pagina</h1>

Ook dit kun je even goed stijlen.

Tevens als ik zeg in een list bedoel ik natuurlijk niet tussen <list> en </list>, maar via een goed opgemaakt list met <ul> eromheen (unordered list) en elk item in een <li> element (list item)
Gewijzigd op 15/02/2012 16:50:16 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.