Portfolio ontwerp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Raymond Oomen

Raymond Oomen

11/09/2008 17:56:00
Quote Anchor link
Ik ben op het moment bezig om mijn website te "restylen" en nou wil ik een portfolio maken maar weet niet wat voor ontwerp ik het zal geven,
Heeft iemand misschien ideeën over vorm, kleur etc.
het is de bedoeling dat het in een wit veld past
Alvast bedankt

Groet Raymond
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:57:34
 
--

--

11/09/2008 17:58:00
Quote Anchor link
Wat screenshots van gemaakte sites, misschien beetje opacity, schaduw..

In wit vak zetten, klaar.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 18:00:00
Quote Anchor link
Ga gewoon eens wat proberen en toon je kunsten hier.
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

11/09/2008 18:25:00
Quote Anchor link
maar wat voor kader zouden jullie adviseren gewoon een simpele lijn of een gephotoshopte rand?
 
Tamara

Tamara

11/09/2008 18:36:00
Quote Anchor link
ik zou zeggen: ga lekker experimenteren met verschillende stijlen....

persoonlijk vind ik dat een portfolio site simpel moet zijn. de aandacht moet natuurlijk uitgaan naar je werk, en niet naar je site zelf ;)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 19:42:00
Quote Anchor link
Aan de andere kant Tamara (je hebt wel een punt hoor) je portfolio is ook meteen een visitekaartje van je ontwerpstijl en je kunnen.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

11/09/2008 19:44:00
Quote Anchor link
@Tamara, ik hoop dat je met simpel bedoelt een strakke, nette en niet te moeilijke site.
en niet een 'simpele' site uit het jaar 1995
 
Tamara

Tamara

11/09/2008 19:45:00
Quote Anchor link
klopt.

maar ik heb een jaar geleden ook een portfolio site moeten maken voor school. en toen wilde ik iets maken wat ik echt super mooi vond, maar wat mn lerares gelijk afkraakte als te duister/te veel van het goede.

mijn portfolio

ik heb toen ooit deze layout gekozen, omdat ik geen gezeik wilde hebben met mn lerares :P wel lekker simpel.

maar ik zit eraan te denken om het nog een keertje over te doen, ligt eraan wanneer ik zin/tijd heb.

@ Erwin
simpel en strak hoeft echt niet perse uit het jaar 1995 te zijn. simpele, strakke websites kunnen ook mooi zijn (niet allemaal, als je dat bedoelt ;) )
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Niek Weevers

Niek Weevers

11/09/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Het ligt er ook aan wat de stijl van je site is.
Het moet er wel in passen. Als je bijv een heel gotische site hebt, dan moet de portfolio niet strak zijn.
Tamara heeft gelijk dat de aandacht wel uit moet gaan naar je werk.
 
Tamara

Tamara

11/09/2008 19:56:00
Quote Anchor link
1-0 voor mij Xd
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/09/2008 22:57:00
Quote Anchor link
@Tamara
Als je met de site die "te duister/ te veel van het goede" was die donkere site (groen boven, paars/lila onder) bedoelde, dan ben ik het wel met je docente eens.
Je huidige portfolio is wel mooi!

Er moet vooral duidelijkheid zijn in een lay-out, wat staat waar en de eigenlijke inhoud waar het om gaat moet er duidelijk uit springen. Zoals bij jou site als je de "tierlantijntjes" van de rechterkant naar links zou kopiëren, blijft het een strakke site en lijdt het niet teveel af.

Het ligt dus ook aan hoe je de inhoud eruit laat springen, wat ik vaak al goed vind werken is wel strakke lijnen gebruiken voor de inhoud, en een wat lichtere kleur voor de content t.o.v. de header/ het menu. Dan springt de inhoud er vanzelf al wel wat uit.

edit:
Overigens wat ik wel jammer vind bij veel sites (en eigenlijk ook wel bij die van jou tamara) is dat je maar heel weinig met de ruimte doet. Niet erg, dat minimalistische, maar bij hogere resoluties hou je zoveel wit over aan weerszijden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Bart Tuma

Bart Tuma

11/09/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Als je een portfolio-site maakt moet je er gewoon aan denken van 'wie ben ik ? wat vind ik leuk ?'

Maak het geheel naar eigen smaak. Zo kan een bezoeker / soort van klant zien wie jij bent.

maar laat het niet zo zijn dat het bezoekers af laat schrikken let hier ook goed op!...
 
Lode

Lode

11/09/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Als je een webdesigner bent, komt dit toch wel vrij inspiratieloos over als ik het eerlijk mag zeggen....
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

11/09/2008 23:36:00
Quote Anchor link
Ik vind persoonlijk dat een portfolio iets moet laten zien van wat jij kan.

Tamara schreef op 11.09.2008 19:45:
wat mn lerares gelijk afkraakte als te duister/te veel van het goede.
Welke mevrouw was dat dan? (ik zit ook op het GLR, Mediatechnologie Webmaster)

www.terencehersbach.nl kan je kijken voor mijn portfolio, en dan zie je dat er wel aardig wat photoshop aan te pas is gekomen..
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2008 23:52:00
Quote Anchor link
Misschien is een collage een leuk idee.

Je neemt een grid (voor mijn part pak je er even Excel bij) en gaat spelen met vlakken. Grote vlakken, en wat kleinere. En ieder vlak plak je uiteindelijk een stukje van een website of een logo, of in ieder geval een afbeelding van iets dat je gemaakt hebt achter. De vlakken scheidt je wat van elkaar door er witruimte tussen te laten, maar je behoudt de grid. De afmetingen blijven kloppen.

Afbeelding

De vlakken zijn klikbaar (eventueel met een toepasselijk maar niet opdringerig hover-effect) en leiden je naar de 'case' (maar gebruik dan wel een ander woord, 'case' klinkt zo jargon-achtig) waar je de mooiste puntjes van die website even uitlicht, en bij sommige puntjes een kleine motivatie zet, of letterlijk annotaties (dus alsof je er met pen wat bij hebt geschreven) en je zou er wat over de klant en over de gebruikte technieken kunnen vermelden.
 
Tamara

Tamara

11/09/2008 23:53:00
Quote Anchor link
@Robert
Ik zat op een gegeven moment krap met mn tijd. Zoals ik al zei, ik zit eraan te denken om een nieuwe layout te maken (en gelijk nieuw materiaal erop te zetten).

@Terence
Klopt, een portfolio is een visitekaartje van jezelf. Op het moment dat een evt. klant o.i.d. je site bezoekt, moet hij gelijk al een indruk krijgen van wat je kan.

Het was/is Yvonne Pauw.

Je portfolio ziet er wel aardig uit. Ik vind je layout zelfs eigenlijk te druk voor een portfolio, maar das mijn mening. Ik snap ook niet waarom je de bezoeker de keuze geeft om naar een donkere/duistere kleurenversie te switchen. Het geeft geen meerwaarde aan je site.


@Jelmer
Wat jij bedoelt is een interface ontwerp.
Ik vind jouw versie erg verwarrend. Wat ik altijd doe is:
met een interface ontwerp ga je uitvogelen waar precies je header moet komen, het logo, het menu, de tekst + evt. plaatjes, je footer, alles.

Dit geef je aan met alleen lijntjes en vakken (gewoon zwart wit)
Pas als je daar helemaal tevreden over bent, ga je dit interface ontwerp omzetten naar een layout.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Jelmer -

Jelmer -

12/09/2008 00:02:00
Quote Anchor link
@Tamara, nee ik bedoel hier echt de plaatjes. De paarse vlakken zijn jouw persoonlijke hoogtepunten van de dingen die je al hebt gemaakt, en naarmate je portfolio groter wordt groeit dus je collage.

De navigatie zit niet in dat plaatje (of in mijn verhaal) maar ik die zou ik lekker simpel houden. Grote letters, bovenaan of links ergens. De woorden zouden voor zich moeten spreken, ervan uitgaande dat er naast deze links en de collage niet veel meer op de pagina staat. En waarom zou er meer op deze pagina staan? Ik denk dat de bezoeker overdonderen met mooi werk een betere, of een creatievere indruk achterlaat dan overdonderen met tekst over hoe goed je wel niet bent met photoshop, en hoe goedkoop dat dan wel niet kan.
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

12/09/2008 00:31:00
Quote Anchor link
ik heb het volgende ontwerp een beetje in mijn hoofd:
Een gecentreerde ruimte wit bovenin en header met een soort van schetstekening daaronder het menu, en daaronder de inhoud. Onder de inhoud moet dan het portfolio komen wat dus bovenop een witte achtergrond staat en aangezien ik wel een strak portfolio wil, maar niet egt van simpel hou zoals een simpele lijn eromheen, heb ik dus geen idee wat ik zou moeten maken als ontwerp:S
Het is trouwens bedoelt om logo's in te laten zien;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 
N0xie

n0xie

12/09/2008 01:26:00
Quote Anchor link
Als design niet je sterkste kant is, laat het dan maken door iemand die er 'goed in is'. Alle designs die ik maak vinden klanten over het algemeen 'kaal', 'saai' en 'nietszeggend', terwijl ik ze 'strak', 'straight to the point' en 'clean' vind. Ik leg me dan ook meer toe op het daadwerkelijke programmeren en laat mijn ontwerpen maken door een professional.

Bedenk dat een webDeveloper, webDesigner en programmeur hele andere takken van sport zijn. Aan de toon van je post leid ik een beetje af dat design misschien niet je sterkste kant is en/of je niet genoeg inspiratie ervoor hebt...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

12/09/2008 07:36:00
Quote Anchor link
@n0xie
Maar dan lijkt het voor "klanten" die op je site komen net of jij wel kan ontwerpen, zorg er dan wel voor dat je dit duidelijk aangeeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.