postcode checker [leesbaar gemaakt] opgelost

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

20/06/2012 00:39:59
Quote Anchor link
Ik heb met behulp van een script van hier me eigen postcode checker gemaakt.
Maar als hij een post code niet kan vinden dan krijg ik een fout bij het vinden van de straatnaam. Hoe kan ik die error er uit krijgen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php        
                $url
['cijfers'] = substr("$pc", 0, 4);
        $url['letters'] = strtoupper(substr("$pc", -2, 2));
        $postcode = $url['cijfers']." ".$url['letters'];
        echo $postcode."<br>";
        $link = 'http://zoekplaats.nl/index.php?actie=postcode&zoek='.$url['cijfers']."+".$url['letters']."+".$hnr; // ."+".$hnr is uit de chek gehaald
        if ($data = @file_get_contents($link)) {
            $dataArr = explode('<DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">', $data);
            $dataArr = explode('</A><BR>', $dataArr[1]);
            $specs['gevonden'] = $dataArr[0];
            //provincie
            $dataArr = explode('Provincie: </B>', $data);
            $dataArr = explode('<BR>', $dataArr[1]);
            $specs['provincie'] = $dataArr[0];
            //straat
            $dataArr = explode('<B>Postcode: </B>', $data);
            $dataArr = explode('&nbsp;=&nbsp;', $dataArr[1]);
            $dataArr = explode(')', $dataArr[1]);
            $specs['straat'] = $dataArr[0];
            //woonplaats
            $dataArr = explode("style='margin: 5px 0 5px 0'>", $data);
            $dataArr = explode('</H2>', $dataArr[1]);
            $specs['woonplaats'] = $dataArr[0];
            // if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
            //     echo 'false';
            // } else {[/s]

                echo $specs['straat']." ".$hnr." <BR>";
                echo $specs['woonplaats']." <BR>";
                echo $specs['provincie']." <br>";
            // }
            }
            }

?>

Bij regel 18 krijg ik de meldiding "Undefined offset".
Met een bekend postcode werkt het goed.
Maar zou graag nu de lelijke fouten er uit halen.
Groeten Ronald
Gewijzigd op 21/06/2012 00:28:49 door Ronald E
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 02:08:45
 
Frank WD

Frank WD

20/06/2012 01:31:55
Quote Anchor link
Zet je code even tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags.
Zo is de code beter leesbaar voor iedereen.
Tevens gebruik ook op de juiste plekken de tab toets. Want het is nu redelijk een rommeltje en zo kun je ook veel moelijke kijken waar de fout zich bevind.

Welke regel nummer krijg je presies de fout?
Gewijzigd op 20/06/2012 01:33:16 door Frank WD
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/06/2012 08:34:06
Quote Anchor link
Zet variabelen buiten de quotes, dus niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
['cijfers'] = substr("$pc", 0, 4);
?>

maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
['cijfers'] = substr($pc, 0, 4);
?>



Nog een vraag. Waar komt $hnr (regel 6) vandaan? De if controleert of het toewijzen is gelukt, dus dat is een beetje onzinnig (kan ik fout hebben hoor). En je werkt met wel heel veel explodes.
 
Reshad F

Reshad F

20/06/2012 09:06:42
Quote Anchor link
Wat is dit dan weer???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
                echo 'false';
            }

?>
 
Ronald E

Ronald E

20/06/2012 13:04:41
Quote Anchor link
Reshad F op 20/06/2012 09:06:42:
Wat is dit dan weer???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
                echo 'false';
            }

?>


Net even goed gekeken maar dit doet niet veel. ik heb dat weg gehaald. en het huisnummer (hnr) hoeft ook niet in de check te zitten maar postcode en huisnummer is het complete aders. Maar de postcode 1784 TV staat niet in de database en het is de Aarstraat in den helder. Die vind hij dus niet, maar daar krijg ik dus die error van en dan zou het adres zelf ingevuld moeten worden . en die check gebeurt op regel 18

Toevoeging op 20/06/2012 23:50:25:

Weet iemand een manier hoe ik die meldiding "Undefined offset" bij regel 18 weg krijg. al die andere anpassingen die jullie hebben aan gegeven heb ik naar gekeken en aan gepast. alleen die krijg ik nog niet.
ik zet hier nog de 2 blokken neer met de verschillen. de eerste gaat fout.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    <DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">
        
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den+Helder'><IMG SRC='ills/Copyright_Zoekplaats.php?pc=123.3,84.6578947368&bijschrift=Den+Helder' BORDER=0 ALT='Klik voor een detailkaart' ALIGN='right'></A>
    <
H2 style='margin: 5px 0 5px 0'>Den Helder</H2>
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den Helder'>Detailkaart</A><BR>
    <
B>Provincie: </B>Noord-Holland<BR>
    <
B>Postcode: </B>1780 ... 1788<BR>
    <
B>Netnummer: </B><A HREF='?actie=netnummer&zoek=0223'>0223</A><BR> ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
<DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">
        
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den+Helder'><IMG SRC='ills/Copyright_Zoekplaats.php?pc=123.3,84.6578947368&bijschrift=Den+Helder' BORDER=0 ALT='Klik voor een detailkaart' ALIGN='right'></A>
    <
H2 style='margin: 5px 0 5px 0'>Den Helder</H2>
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den Helder'>Detailkaart</A><BR>
    <
B>Provincie: </B>Noord-Holland<BR>
    <
B>Postcode: </B>1780 ... 1788&nbsp;(1781tv&nbsp;=&nbsp;Beukenkampstraat)<BR>
    <
B>Netnummer: </B><A HREF='?actie=netnummer&zoek=0223'>0223</A><BR>
?>

In regel 8 zie je het verschil. hoe kan ik dat verschil als fout voorkomen?
Gewijzigd op 20/06/2012 23:53:26 door Ronald E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.