Preg_match probleem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

01/05/2013 21:08:14
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben net tegen en fout opgelopen waar ik niet uit kom.

Ik heb dus deze code:

Quote:
if(preg_match("/_".$cur_user."/", $h)){
echo '<li><a href="/forum/topic/'.$topic_id.'/'.trans_name($topic_name).'/"><font color="#999">[Nieuws]&nbsp;</font><div class="left marginright">'.sAvatar($topic_userid,30).'</div>'.$topic_name.' '.$vip_icon.'<br /><span class="smalltext">Door '.$topic_user.'</span></a></li>';
}else{
echo '<li><a href="/forum/topic/'.$topic_id.'/'.trans_name($topic_name).'/"><font color="#089380">[Nieuws]&nbsp;</font><div class="left marginright">'.sAvatar($topic_userid,30).'</div>'.$topic_name.' '.$vip_icon.'<br /><span class="smalltext">Door '.$topic_user.'</span></a></li>';
}


En in mijn tabel is het tabel 'bekeken' leeg.
$cur_user is dus in mijn geval _1.

Maar hij laat die else niet zien.
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 10:31:53
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2013 23:15:23
Quote Anchor link
1. Wat is je vraag?
2. Voor simpele matches is de pReg library niet gemaakt, gebruik dan iets als strpos.
3. Je bent je bewust dat als $cur_user _1 bevat hij probeert __1 te matchen?
4. Om je vraag te kunnen beantwoorden hebben we nodig wat er in $h zit.
5. Wat heb je al gedebugged? Heb je bijv. al gekeken of de variabelen wel de waarde bevatten die je verwacht?
6. We hebben hier op het forum een automatische highlighter als je de code begint met <?php en eindigt met ?>
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

01/05/2013 23:41:59
Quote Anchor link
$h =

$r['bekeken']; =

_1
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/05/2013 23:45:53
Quote Anchor link
Het zal wel aan mij lieggen Dylan, maar je reactie maakt het er niet duidelijker op.

Zet je code graag even tussen [code][/code].
Gewijzigd op 01/05/2013 23:47:15 door Ozzie PHP
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:00:53
Quote Anchor link
Variabel $h heeft de waarde van $r['bekeken'], dus bij $r heb ik de informatie uit de database gehaald.
Probleem is dat als ik bijvoorbeeld een topic bekijk, deze bij iedereen grijs wordt, i.p.v. alleen bij mij.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:16:36
Quote Anchor link
En wat wil je nu met elkaar vergelijken? En wat is de waarde van $cur_user en wat is de waarde van $h?

Waarschijnlijk kun je ook zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ('_' . $cur_user === $h) {

}
else {

?>

Maar als dat niet werkt moet je even mijn 1e vraag beantwoorden.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:21:24
Quote Anchor link
Dit heeft niet gewerkt dus zal ik het even beantwoorden.
De waarde $cur_user is een $_SESSION['id'] van de gebruiker.
De waarde $h is in de database de kolom 'bekeken' in de tabel forum_topics. Deze bevat in een array van een topic dus de id's van gebruikers die het hebben gelezen.
Het wordt per id zo aangeduid: _(nummer id) en zo zou die de juiste id er uit moeten halen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:27:04
Quote Anchor link
Pfff, dat klinkt als een niet echt lekker design.

Probeer zo eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if (in_array('_' . $cur_user, $h)) {

}
else {

?>
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:29:23
Quote Anchor link
Alles wordt daardoor grijs, ook al zijn er geen id's bekend.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:32:45
Quote Anchor link
Knip en plak boven deze regel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(preg_match("/_".$cur_user."/", $h)){
?>


eens de onderstaande code en laat dan even weten wat er op het scherm te zien is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '$h:<br><br>';
var_dump($h);
echo '<br><br>';
echo '$cur_user:<br><br>';
var_dump($cur_user);
exit;
?>
Gewijzigd op 02/05/2013 00:38:19 door Ozzie PHP
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2013 00:35:31
Quote Anchor link
Dan wel met de sluitende quote op regel 4 uiteraard...
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:38:07
Quote Anchor link
$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

NULL
Gewijzigd op 02/05/2013 00:39:16 door Dylan Zoethout
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:39:43
Quote Anchor link
@Wouter: thanks ;)

@Dylan: zoals je ziet, zit er dus geen informatie in. Volgens jou was $h een array met IDs. Volgens bovenstaande informatie is het een lege string. Ook $cur_user bevat niet de juiste waarde.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:40:06
Quote Anchor link
$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

NULL
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2013 00:41:11
Quote Anchor link
Nou dan weet je dat er iets goed mis is.

Jij verwachte dat $h een array bevatte, maar het bevat "" (niks dus en ook nog een string en geen array)

Jij verwachte ook dat $cur_user de waarde 1 bevattw, maar het bevat NULL (meer dan niks dus ;-) )
Gewijzigd op 02/05/2013 00:47:18 door Wouter J
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:41:53
Quote Anchor link
Enkel $cur_user is null, maar weet niet noe ik dat aan moet pakken.

Toevoeging op 02/05/2013 00:43:29:

UPDATE:

door toepassing van global $cur_user; heb ik nu dit:

$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

string(1) "1"
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:44:49
Quote Anchor link
Met die string kun je ook niet veel hè. Is dat je eigen code?

Als je die $cur_user werkend krijgt kun je $h exploden op een underscore en alsnog de in_array controle toepassen. Maar je datamodel klopt niet veel van op deze manier.

Toevoeging op 02/05/2013 00:45:48:

"door toepassing van global $cur_user; heb ik nu dit:"

en klopt dat? Log eens in als een andere user. Krijg je dan een ander getal?
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:47:56
Quote Anchor link
Uitgelogd(gast):
$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

bool(false)

Ingelogd ander gebruiker:

$h:

string(4) "_2_1"

$cur_user:

string(1) "2"
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2013 00:49:33
Quote Anchor link
Er gaat als of iets goed fout. Jij verwacht dat $h een array is, terwijl het een string is.

Dit samen met het feit dat global vars echt code smell is geeft mij de conclusie dat er in je script iets goed fout gaat met je database en met je sessions. Wat linkjes waarvan ik denk dat het verstandig is om ze door te lezen:
- http://phptuts.nl/view/39/
- http://phptuts.nl/view/41/
- http://wouterj.github.io/sql-boilerplate
- http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/

Klopt het trouwens dat _2_1 betekend dat de ids 1 en 2 het topic hebben gelezen? Als dat zo is zou ik zeker mijn laatste link eens goed doorlezen. Dan is er namelijk iets goed fout met je database ontwerp.
Gewijzigd op 02/05/2013 00:51:55 door Wouter J
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/05/2013 00:52:52
Quote Anchor link
Dat klopt inderdaad.
Dit heb ik bewust gedaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2013 00:55:17
Quote Anchor link
Dat niet alleen Wouter, maar bekijk ook even die if-else vergelijking. 2x Exact hetzelfde alleen met een andere font-color... en font colors gebruiken we al jaren niet meer.

Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$h_array
= explode('_', $h);
if($cur_user !== false && in_array($cur_user, $h_array)){
 echo '<li><a href="/forum/topic/'.$topic_id.'/'.trans_name($topic_name).'/"><font color="#999">[Nieuws]&nbsp;</font><div class="left marginright">'.sAvatar($topic_userid,30).'</div>'.$topic_name.' '.$vip_icon.'<br /><span class="smalltext">Door '.$topic_user.'</span></a></li>';
 }
else{
 echo '<li><a href="/forum/topic/'.$topic_id.'/'.trans_name($topic_name).'/"><font color="#089380">[Nieuws]&nbsp;</font><div class="left marginright">'.sAvatar($topic_userid,30).'</div>'.$topic_name.' '.$vip_icon.'<br /><span class="smalltext">Door '.$topic_user.'</span></a></li>';
 }


?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.