Preg_match_all probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

06/04/2012 23:28:32
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb een probleem, ben hier al 2 dagen mee bezig (avonden) maar ik kom er NIET uit :(

Wat ik probeer te doen:

Ik heb een template file waar ik een tag in heb staan met een soort van code woord, [INCLUDE-pagina.html].

Het eerste stuk "INCLUDE" moet door een preg_match_all eruit worden gehaald en in een array worden gestopt.
Dit lukt redelijk maar toch krijg ik een bracket mee, wat ik niet wil! :(


Ik wil dus een pattern hebben waarbij ik alle 2 de waardes kan uitlezen.

Deze waardes wil ik dus terug krijgen...

INCLUDE
pagina.html

Als jullie me kunnen helpen met het pattern dan kan ik ze zelf wel scheiden dmv een explode op het streepje.

Thanx alvast, en hopelijk kan ik na vanaaf verder :P
Heb meerdere dingen opgezocht over de patterns enzo maar mocht niet baten helaas.



Voorbeeld van mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$output
= 'gfhfgjhddfj [INCLUDE-pagina.html] dfhgfhgfh';

preg_match_all("/\[.*?]/", $output, $out);

foreach($out[0] as $key => $value){
    
    $var = explode("-", $value);
}


?>
Gewijzigd op 06/04/2012 23:46:41 door
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 15:43:56
 
Kees Schepers

kees Schepers

06/04/2012 23:47:29
Quote Anchor link
Kun je een duidelijk voorbeeld geeft van een string en wat je precies terug wilt krijgen? Want ik kan dat niet helemaal opmaken uit je post. Volgens mij heb je niet persee een preg_match_all nodig maar voldoet het volgende ook:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$string
= '[some-pagina.html]';
preg_match('/\[([a-z]+)-([a-z]+\.html)\]/i', $string, $matches);
//$matches[0] = 'some'
//$matches[1] = 'pagina.html'

?>
 

06/04/2012 23:49:21
Quote Anchor link
Ja dat is gewoon wat ik nodig heb, meer niet :P

Heb nooit echt de preg_match gebruikt, en er staat (vind ik) op php.net ook niet echt een 100% duidelijk omschrijving van alle patterns enzo.

Erg bedankt maar weer hoor! :D

Duidelijk antwoord + duidelijke code.
 
Kees Schepers

kees Schepers

06/04/2012 23:50:23
Quote Anchor link
Ja op mijn werk zit iedereen ook altijd over regexen te vloeken maar ik vindt het best duidelijk hoor als je weet wat alle modifiers en patterns betekenen :)

Graag gedaan!
 

06/04/2012 23:53:51
Quote Anchor link
Dan nog een kleine vraag, ik niet dat hij niet automatisch de .html erachter plakt maar dat ook gewoon automatisch eruit vist...

Kan je helpen :P als ik dat weghaal gaat hij gelijk flippen haha xD
 
Kees Schepers

kees Schepers

06/04/2012 23:56:22
Quote Anchor link
Dus dat je some en pagina krijgt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$string
= '[some-pagina.html]';
preg_match('/\[([a-z]+)-([a-z]+)\.html\]/i', $string, $matches);
//$matches[0] = 'some'
//$matches[1] = 'pagina'

?>


Stel je wilt extensie ook checken/afdwingen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= '[some-pagina.html]';
preg_match('/\[([a-z]+)-([a-z]+)\.(html|phtml|tpl)\]/i', $string, $matches);
//$matches[0] = 'some'
//$matches[1] = 'pagina'
//$matches[2] = type template

?>
 

07/04/2012 00:03:23
Quote Anchor link
Kijk, jij legt het ook gewoon goed uit :D

Maar die extentie hoef je niet apart te doen, als hij gewoon pagina.html eruit haalt is dat genoeg.

Want dan kan ik het laten vervangen door de wat er staat, bijvoorbeeld pagina.html includen snappie.
 
Kees Schepers

kees Schepers

07/04/2012 00:04:54
Quote Anchor link
Mijn eerste regex die haalt toch ook al pagina.html eruit? :X
 

07/04/2012 00:07:08
Quote Anchor link
Ja maar als er inplaats van .html .tpl staat dan haalt hij hem er niet uit. En bij de 2e regex geeft hij een 2e array waarde.. :$
 

07/04/2012 00:20:52
Quote Anchor link
Quote:
En bij de 2e regex geeft hij een 2e array waarde.. :$

En wat is de output van de array?
Gewijzigd op 07/04/2012 00:22:06 door
 

07/04/2012 00:23:28
Quote Anchor link
Ja bij de 2e regex haalt hij er 3 uit.

some
pagina
.html

Maar ik wil dit:

some
pagina.html

En als ik het zelf wist had ik het wel gedaan, maar weet gewoon niet hoe :P
 

07/04/2012 00:28:27
Quote Anchor link
en hoe ziet de var_dump eruit van de array?
 

07/04/2012 00:29:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$output
= 'gfhfgjhddfj [INCLUDE-pagina.html] dfhgfhgfh';

preg_match('/\[([A-Z]+)-([a-z]+)\.(html|phtml|tpl)\]/i', $output, $matches);

//output Array ( [0] => [INCLUDE-pagina.html] [1] => INCLUDE [2] => pagina [3] => html )
?>
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

07/04/2012 09:30:54
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$output
= 'gfhfgjhddfj [INCLUDE-pagina.html] dfhgfhgfh';

preg_match('/\[([A-Z]+)-([a-z]+)\.(html|phtml|tpl)\]/i',

$output, $matches);

var_dump($matches);
echo $matches[1].'-'.$matches[2].'.'.$matches[3];
?>
Als je het zo doet krijg ik alleen maar "INCLUDE-pagina.html"
Terug. Weet niet of het precies is wat je zoekt....
 

07/04/2012 11:35:00
Quote Anchor link
Bas van de Steeg op 07/04/2012 09:30:54:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$output
= 'gfhfgjhddfj [INCLUDE-pagina.html] dfhgfhgfh';

preg_match('/\[([A-Z]+)-([a-z]+)\.(html|phtml|tpl)\]/i',

$output, $matches);

var_dump($matches);
echo $matches[1].'-'.$matches[2].'.'.$matches[3];
?>
Als je het zo doet krijg ik alleen maar "INCLUDE-pagina.html"
Terug. Weet niet of het precies is wat je zoekt....


Ja precies wat jij doet wil ik niet :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$matches[1].'-'.$matches[2].'.'.$matches[3]

Ik wil dat [2] en [3] in 1 variabele zitten, dat ik dus pagina.html in [2] zit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.