Preg_Replace vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 10:03:22
Quote Anchor link
Wie kan me op weg helpen met de volgende puzzel.

In een string komt op een willekeurige plek voor:

http://<b>open.spotify.com/track</b>/0XtTi4W87cAtK86sm6JbZI

"http://<b>open.spotify.com/track</b>/" is fixed, de serie letters en cijfers varieert (aantal 22 is constant)

Ik wil dit vervangen door bijvoorbeeld het woord PLAY. Wie kan mij een de juiste preg_replace helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 05:05:01
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2011 10:20:03
Quote Anchor link
zo-iets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$myString
= 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/0XtTi4W87cAtK86sm6JbZI';
$newString = substr($myString, 0, -22) . 'PLAY';
echo htmlentities($newString);
?>
Gewijzigd op 11/01/2011 10:20:31 door Kris Peeters
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 10:26:33
Quote Anchor link
Geweldig bedankt! substr -22 Achteraf is het soms zo simpel!

Toevoeging op 11/01/2011 10:33:49:

Oeps. Iets te snel enthousiast. De laatste 22 karakters variëren. Een andere variant bijvoorbeeld http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK gaat dit script dus niet vinden.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2011 10:49:44
Quote Anchor link
Die laatste / staat er altijd, he?

Eventueel dan zo-iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$myString
= 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK';
$newString = zoek_zelf_een_betere_naam ($myString) .'PLAY';
echo htmlentities($newString);
function
zoek_zelf_een_betere_naam ($string) {
  $split = explode("/", $string);
  $return = "";
  for($i=0; $i< (count($split) - 1); $i++) {
    $return .= $split[$i] . "/";
  }

  return $return;
}

?>


Ik ben nooit een grote preg held geweest.

EDIT:
Of nog simpeler
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= pathinfo($myString) ;
$newString = $a['dirname']. '/PLAY';
?>
Gewijzigd op 11/01/2011 10:59:07 door Kris Peeters
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 11:15:52
Quote Anchor link
Mooi Kris, maar één ding snap ik niet. $mystring = nu gevuld met 'http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK' Dat is echter steeds anders als onderdeel van een veel grotere string. Hoe vind ik in de totale string dat stukje waar http://<b>open.spotify.com/track</b>/ staat +22 willekeurige karakters?
 
Mark L

Mark L

11/01/2011 17:51:01
Quote Anchor link
Opzich is dit geen moeilijke pattern.

Eerst zoek je op dit stuk: http://<b>open.spotify.com/track</b>/
Hierbij moet je een aantal karakters strippen. Als je niet weet welke, kan de functie preg_quote(); je ook helpen:
Dit zou eruit komen: http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/

Daarna moet je de willekeurige reeks van 22 letters & cijfers zoeken. Dit is een simpele pattern: [a-zA-Z0-9]{22}

Nu samenvoegen:
http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/[a-zA-Z0-9]{22}

Nu krijgen we:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $string
= 'De tekst waar alles in staat. http://<b>open.spotify.com/track</b>/BXtCi4W87cAtK86sm6JbZK. Kijk zelf maar';
    $pattern = '#http://\<b\>open\.spotify\.com/track\</b\>/[a-zA-Z0-9]{22}#';
    $string = preg_replace($pattern, 'PLAY', $string);
?>


Dit is eigenlijk een hele simpele reguliere expressie. Lees deze tutorial eens ;)
Je zult versteld staan van de kracht achter de RegEx!

Edit:
Typo
Gewijzigd op 11/01/2011 17:51:52 door Mark L
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

11/01/2011 19:36:44
Quote Anchor link
Bedankt Mark. Deze does this trick. Ik ga de tutorial doornemen.
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

13/01/2011 14:53:17
Quote Anchor link
Kreeg ik het net door, loop ik toch nog vast. Hoe beschrijf ik het pattern voor http://<b>open.spotify.com/user/</b>yesmore/playlist/4GMb0B6ZzeUjVXAomPoY06 als ik dit door PLAY wil vervangen?
de waarde"yesmore" en "4GMb0B6ZzeUjVXAomPoY06" varieen in dit geval. yesmore is de username van de maker van een playlist deze naam kan spaties,underscores etc bevatten.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/01/2011 15:01:56
Quote Anchor link
Heb je anders een lijst van alle mogelijke patronen die zich kunnen voordoen?
 
Hans Handgraaf

Hans Handgraaf

13/01/2011 15:10:07
Quote Anchor link
Kris dit is het laatste patroon wat ik nodig heb. Ik heb er een voor tracks en een voor albums. Die werken prima. Ik krijg alleen de versie met playlists niet werkend omdat ook de username tussen zit, yesmore in dit voorbeeld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.