Preloaden verbetering?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »
Johan Dam

Johan Dam

18/08/2010 09:17:53
Quote Anchor link
Yoo,

Ik ben bezig een pagina te maken waarbij er snel door verschillende afbeeldingen gebladerd moet kunnen worden.

Omdat de nadruk op 'snel' ligt, heb ik het volgende gedaan, (nou ja, het is eigenlijk iets uitgebreider maar dit is het princype, in het origineel zitten nog een aantal controles)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!-- in de head -->
<script>
var key = 0;
var test = new Array;

for(var i = 0; i < 20; i ++){
    test[i] = new Image;
    test[i].src = "images/image_" + i + ".jpg";
}

function next(){
    key ++;
    document.getElementById('image').src = test[key].src;
}

function last(){
    key --;
    document.getElementById('image').src = test[key].src;
}
</script>

<!-- in de body-->
<input type="button" onclick="next();" value="Next">
<input type="button" onclick="last();" value="Last">
<a href="http://site.nl/pagina/images/1/" onclick="next(); return false;"><img id="image" src="images/image_0.jpg" alt="image" /></a>


Goed, dit werkt prachtig, kom je op de website dan issie nog een tikkie traag maar als het eenmaal geladen is kan je heerlijk snel door de afbeeldingen bladeren. De afbeelding zit in een link zodat het nog steeds werkt als javascript niet toegankelijk is (maar dan trager)

Dus wat is nu eigenlijk het probleem? De pagina moet ook goed werken op een mobieltje, dat doet het matig, omdat het aardig wat afbeeldingen zijn het kunnen er 20 zijn maar ook 40, en de afbeeldingen een aardig formaat hebben, duurt het eerste bezoek aan de pagina nogal lang, klik je op de link voordat de pagina geladen is dan ontstaat er een fout en treed de a href in werking,

Wat mij doet denken... is er geen betere manier om afbeeldingen te preloaden dat ook werkt op een mobiel? (had gedacht over iframes maar die werken niet op alle mobieltjes, or so i heard)
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 17:43:22
 
Pim -

Pim -

18/08/2010 09:28:39
Quote Anchor link
Je kan pas bij window.onload de foto's laden. Wanneer mensen een andere foto willen hebben dan tot dan toe geladen is, moet je dat even handmatig doen. Let wel op dat dit mobiele gebruikers veel data kost.
 
Johan Dam

Johan Dam

18/08/2010 09:42:14
Quote Anchor link
Hij begint meteen met het ophalen van de afbeeldingen, de image.src kan inderdaad pas veranderd worden als alles geladen is, daarom heeft het ook een 'default' src.

Dat dit nogal zwaar is voor mobieltjes is de reden dat ik een betere preloading manier zoek, ik vind het niet erg dat dit veel data kost maar wel dat de gebruiker redelijk lang moet wachten voordat hij door kan klikken.
 
- Raoul -

- Raoul -

18/08/2010 09:46:08
Quote Anchor link
Ik vind preloaden irritant. Als je op iedere pagina's "Even geduld" ziet , dan klikken er véél weg
 
Pim -

Pim -

18/08/2010 09:58:48
Quote Anchor link
Ja ik klik ook altijd weg als ik mijn gmail mail wil bekijken ;).
Maar het hele idee van preloading is toch dat je het onopgemerkt doet?
 
Jelmer -

Jelmer -

18/08/2010 10:21:58
Quote Anchor link
Als je die array pas gaat opbouwen na onload, hoeft het laden van de pagina niet meer samen te gaan met het laden van de plaatjes.

Eventueel kan je nog handmatig beslissen hoeveel plaatjes je tegelijk wilt preloaden door er maar een paar per keer aan de array toe te voegen. Via image.onload kan je horen wanneer hij geladen is (en onerror wanneer dat mislukt)
 
Joakim Broden

Joakim Broden

18/08/2010 11:34:46
Quote Anchor link
Voor mobiele bezoekers een aparte website maken waar de afbeeldingen een stuk kleiner zijn.
 
Johan Dam

Johan Dam

18/08/2010 12:13:22
Quote Anchor link
Op het moment heb ik een kleine tekst (in het origineel) dat vraagt om geduld, zeker niet groot en zeker niet in de weg, en al helemaal geen grote filler met 'even geduld aub' ;) Dit omdat de de javascript return false niet werkt als de pagina wel zichtbaar is maar de afbeeldingen niet geladen zijn. Voor de rest is het inderdaad de bedoeling dat de gebruiker niks van het preloaden ziet (behalve het resultaat ervan natuurlijk)

@Oetzie, De afbeeldingen bevatten teksten, kleiner maken heeft betekend dat ze moeten inzoemen en daarmee gaat de kwaliteit naar beneden, al met al dus een slechte oplossing. De kwaliteit naar beneden gooien is ook geen oplossing helaas.

@Jelmer, dat kan best eens een goeie oplossing zijn, maar als de gebruiker dan naar de volgende gaat voordat het script de src in de volgende key gezet heeft?

Zou het anders niet handiger zijn als de onload van de eerste afbeelding het preloaden van de volgende afbeelding in gang zet, en die onload weer van de volgend, enz?
Gewijzigd op 18/08/2010 12:18:37 door Johan Dam
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

18/08/2010 12:40:51
Quote Anchor link
ik moet een dergelijk iets gaan schrijven voor een foto-gallery achtige omgeving ( maatwerk voor fotograaf ).

De oplossing die voor mij tot nu toe het beste uit de bus kwam is schematisch:

<ul>
<li><img src="img1.png" id="img1" /></li>
<li><img src="img2.png" id="img2" /></li>
<li><img src="img3.png" id="img3" /></li>
<li><img src="blank.gif" id="img4" /></li>
<li><img src="blank.png" id="img5" /></li>
</ul>

De eerste 3 afbeeldingen worden standaard geladen ( 3 foto's is mijn "view-scope" ahw ).
Zodra de 2e foto getoond wordt aan de gebruiker, worden vanaf: <huidige foto +1>, 3 foto's geladen ( preload ).

blank.gif is een transparante gif overigens.
 
Pim -

Pim -

18/08/2010 14:56:54
Quote Anchor link
Daar heb je het document toch niet voor nodig? Je kan ze toch in een DOM stukje in javascript laden?

@Johan, nee ik zou iets van 5 of meer afbeeldingen eerder en later laden. Een mens kan vrij snel scrollen, maar afbeeldingen laden duurt langer.

En waarom maak je niet van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function next(){
    key ++;
    document.getElementById('image').src = test[key].src;
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function next(){
    key ++;
    document.getElementById('image') = test[key];
}

Dat moet toch ook werken?
Gewijzigd op 18/08/2010 14:57:45 door Pim -
 
Johan Dam

Johan Dam

18/08/2010 15:03:39
Quote Anchor link
@Pim, zou maar zo kunnen, begin pas recentelijk een beetje handig met javascript te worden.
Maar het lijkt me echter niet zo uitmaken voor performance?
 
Pim -

Pim -

18/08/2010 15:41:13
Quote Anchor link
Geen idee ;)
Misschien een klein beetje voor- of nadeel.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/08/2010 15:44:38
Quote Anchor link
Je kan aan de return-value van een functie toch niet direct iets toewijzen? ;)

Image is inderdaad wel een DOMNode volgens mij, dus je zou hem met appendChild of replaceChild in dit geval kunnen gebruiken. Maar je bent dan wel meteen alle andere attributen die al aan het bestaande plaatje waren toegewezen kwijt.
 
Johan Dam

Johan Dam

18/08/2010 16:10:08
Quote Anchor link
Dat is op zich niet zo erg, de afbeeldingen hebben verschillende afmetingen, de enige attribute die belangrijk is is de id natuurlijk,

De afbeelding-urls komen uit de db, dus met php, de return values kunnen dus best wel 'toegewezen' worden ;)

Denk niet dat het handig is om met de DOM te klooien, de huidige opzet werkt in princype prima, het probleem ligt bij hoe de afbeeldingen geladen worden. Of ik moet een voordeel van de DOM missen?

Toevoeging op 19/08/2010 08:52:30:

@Pim, even uitgetest en krijg de foutmelding 'invalid assignment left-hand side' dus nee, geloof dat ht toch echt via de src zal moeten ;)

@Jelmer, bedankt voor de onload tip, dat werkt prima!

Hoewel het laden natuurlijk even lang duurt als voorheen, merk je er nu veel minder van. (Voorheen moest je wachten voordat de next() functie werkte, waarschijnlijk omdat de volgende key nog niet bestond of de javascript bleef wachten op de afbeelding oid) nu kan je rustig bladeren en word alles ondertussen geladen, enige wat je ziet is dat de browser een beetje lang blijft 'laden' ookal is de site (voor zover de gebruiker kan zien) gewoon bruikbaar.

Ik heb nu ongeveer dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
var key = 0;
var test = new Array;

for(var i = 0; i < 20; i ++){
    test[i] = new Image;
}

window.onload = function(){
    for(var i = 0; i < 20; i ++){
        test[i].src = "images/image_" + i + ".jpg";
    }
}

function next(){
    key ++;
    document.getElementById('image').src = test[key].src;
}

function last(){
    key --;
    document.getElementById('image').src = test[key].src;
}
Gewijzigd op 19/08/2010 08:54:59 door Johan Dam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.