Print of Echo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon

Leon

04/01/2010 10:24:00
Quote Anchor link
Eey allemaal!
Ik gebruik bij het scripten over het algemeen de functie print(''); , maar ik zie dat eigenlijk ieder ander hier de functie echo(''); gebruikt... Is print minder goed of gewoon hetzelfde maar minder gebruikt? Oftewel wat ik vraag:

Wat is beter: Print of Echo
Heeft print grote nadelen? (of heeft Echo dezelfde) ?
Zijn er bepaalde omstandigheden waarom je Print verkiest boven Echo of andersom?

Ik heb al wat zitten google'n maar ik heb niet echt een antwoord gevonden, alleen mensen die de hele tijd Echo gebruiken :( Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 21:27:18
 
Cornel van der Heiden

Cornel van der Heiden

04/01/2010 10:34:00
Quote Anchor link
PHP.net zegt:
Print: output a string
Echo: output one or more strings

Dus print is maar voor één string en echo voor meerdere. Nou moet ik zeggen dat ik ook altijd echo gebruik. Je kunt deze artikelen even lezen:

http://nl2.php.net/manual/en/function.print.php

en

http://nl2.php.net/manual/en/function.echo.php
 
Leon

Leon

04/01/2010 11:00:00
Quote Anchor link
@Cornel & de rest:
Voor zover ik hier kan lezen is het enige verschil tussen Print en Echo dat je anders de $sleutels laat printen,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
print($getal.' mensen');
echo($getal mensen');
?>


Al spreekt de pagina zich een paar regels later weer tegen :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/01/2010 14:29:00
Quote Anchor link
volgens mij wordt over het algemeen bijna alleen nog maar echo gebruikt. Ik heb ook wel ergens gelezen dat print als oud wordt verstaan. Maar goed het werkt beide. Zelf gebruik ik altijd echo
 

04/01/2010 14:42:00
Quote Anchor link
Googelen is moeilijk.
Zie ook comments.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

13/01/2010 15:54:00
Quote Anchor link
Echo is geen functie.

Je hoeft dus geen haakjes te gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
print($getal .' mensen');
echo $getal .' mensen';
?>
 
Tamara

Tamara

13/01/2010 16:01:00
Quote Anchor link
print hoeft ook niet met haakjes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
print $getal .' mensen';
echo $getal .' mensen';
?>
 
---- ----

---- ----

13/01/2010 16:14:00
Quote Anchor link
Emmanuel Delay schreef op 13.01.2010 15:54:
Echo is geen functie.

Je hoeft dus geen haakjes te gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
print($getal .' mensen');
echo $getal .' mensen';
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php zijn beter en shortags kunnen niet op elke hosting teminste niet bij mij
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

13/01/2010 16:19:00
Quote Anchor link
Er zijn meerdere verschillen:

1) print returned 1, echo niks, echo is dus marginaal sneller. Dit betekent ook (en is ook voor) dat je print in een statement mag gebruiken. Oftewel, het volgende is geldig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo print 5, print 4, 'blaat';

2) En zoals in het codestukje, bij echo mag je (indien zonder haakjes) meerdere argumenten geven gescheiden door komma's. Dit heeft netto hetzelfde resultaat als concatenatie ($string . $string) maar is wederom marginaal sneller.
 
Iemand

iemand

20/01/2010 14:15:00
Quote Anchor link
ik gebruik altijd echo, zoals ik het in me allereerste php tut heb geleerd.
Ik kan echo ook sneller typen dan print en dat vind ik het voornaamste.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

29/01/2010 23:31:00
Quote Anchor link
Voordeel: echo is sneller dan print.

Getest met het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
/* test echo */
$time_start = microtime(true);
for($i=1;$i<20000000;$i++) {
    
    echo '';
}

$time_end = microtime(true);

/* text print */
$time_start2 = microtime(true);
for($i=1;$i<20000000;$i++) {
    
    print '';
}

$time_end2 = microtime(true);

echo 'echo: ['.($time_end-$time_start).'][';
print 'print: '.($time_end2-$time_start2).']';
?>
 
Yorick17

yorick17

30/01/2010 00:19:00
Quote Anchor link
geschiedenis van php: echo komt uit bash en print uit C. php is voor een groot deel ontstaan uit deze talen en bijde functies zijn behouden gebleven. groote verschillen zijn er niet en ik gebruik ook altijd echo.

@yearupie
en je resultaten zijn...
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2010 02:35:00
Quote Anchor link
read the manual, and read this: http://www.faqts.com/knowledge_base/view.phtml/aid/1/fid/40

EDIT: TYPO
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Jim -
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/01/2010 09:58:00
Quote Anchor link
5x uitgevoerd:
[echo: 2.33409690857][print: 2.51086592674]
[echo: 2.26369905472][print: 2.4767138958]
[echo: 2.32375597954][print: 2.47817993164]
[echo: 2.32100510597][print: 2.52690911293]
[echo: 2.45137286186][print: 2.52116012573]
 
Yorick17

yorick17

30/01/2010 10:37:00
Quote Anchor link
ok best wel een verschil idd. ik neem aan dat dit je eigen computer is en geen server.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.