Probleem DES encryptie methode.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »
Justin S

Justin S

08/07/2009 19:32:00
Quote Anchor link
Hallo,

het lukt me maar niet om DES werkend te krijgen. Ik heb de instructies opgevolgd en getest maar ik krijg het maar niet voor elkaar!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script language="javascript" src="des.js"></script>

<script>
    
    function createDes()
        {
            var message        =    document.form1.message.value;
            var key            =    document.form1.key.value;
            var ciphertext    =    des (key, message, 1,0));
            document.write("uitkomst:" + stringToHex(ciphertext));
        }
    
</script>

</head>

<body>
<form name="form1" id="form1">
Message<input type="text" name="message" id="message" />
Key<input type="text" name="key" id="key" />
<input type="button" value="create des" onClick="createDes()" />
</form>
</body>
</html>


Instructies te vinden op: hierdus

Ik snap er echt geen hout van, hij zou moeten werken!
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 09:23:21
 
Justin S

Justin S

09/07/2009 10:22:00
Quote Anchor link
Schopje, goal?
 
Harmen

Harmen

09/07/2009 10:37:00
Quote Anchor link
De functie stringToHex bestond niet, haakje teveel afgesloten op regel 14:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script language="javascript" src="http://www.tero.co.uk/des/dessrc.js"></script>
<script language="javascript" src="http://www.tero.co.uk/des/desextra.js"></script>

<script type="text/javascript" language="javascript">
    
    function createDes()
        {
            var message        =    document.form1.message.value;
            var key            =    document.form1.key.value;
            var ciphertext    =    des (key, message, 1,0);
            alert("uitkomst:" + stringToHex(ciphertext));
        }
    
</script>

</head>

<body>
<form name="form1" id="form1">
Message<input type="text" name="message" id="message" />
Key<input type="text" name="key" id="key" />
<input type="button" value="create des" onclick="createDes()" />
</form>
</body>
</html>
 
Justin S

Justin S

09/07/2009 10:52:00
Quote Anchor link
Inderdaad hij werkt!, alleen wel met een alert.. Ik krijg het niet voor elkaar om dit in een document.write of document.writeln te zetten...
 
Harmen

Harmen

09/07/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Document.write is ook ouderwets. Je kunt het mooi of simpel doen, simpel is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="codePlek"> </div>

En met Javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById('codePlek').innerHTML = stringToHex(ciphertext);


Mooi is meer werk, dan moet je het div-element aanmaken met javascript.
 
Justin S

Justin S

09/07/2009 14:46:00
Quote Anchor link
Ohja nu doet 'ie het! Thnx.

Ik heb een boek van Javascript 1.5 uit 2004 dus ik kan me voorstellen dat het hier en daar lichtelijk verouderd is (A)!

Bedankt i.i.g.!

innerHTML is neem ik aan iets toevoegen aan de HTML?
En wat is de mooie oplossing? Heb je een tut?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 
PHP Scripter

PHP Scripter

09/07/2009 14:50:00
 
Justin S

Justin S

09/07/2009 14:52:00
Quote Anchor link
Even snel doorgelezen, ziet er goed uit!
Even vraag aan Harmen, waarom doet hij het alleen als ik ook DESextra gebruik? deze kan ik namelijk niet terugvinden op de website.
 
Harmen

Harmen

09/07/2009 14:55:00
Quote Anchor link
Ik zag het toevallig in de broncode dat je dat bestand nodig hebt. Download maar gewoon de twee bestanden waar ik het volle pad voor heb gegeven in de code.

De functie stringToHex is niet een standaardfunctie, die is gemaakt door die mensen. In DESextra zullen wel een aantal van dat soort functies staan.
 
Justin S

Justin S

09/07/2009 14:56:00
Quote Anchor link
Ben inderdaad even in de code gedoken en zie het staan. Beetje raar dat ze dat niet op de website zelf aangeven.. Bedankt in ieder geval :)!
 
Justin S

Justin S

12/07/2009 12:21:00
Quote Anchor link
Volgend probleem!

In een ander topic (dit topic dus) had ik het probleem aangehaald wat betreft de encryptie via DES. Maar nu krijg ik het heel netjes geëncrypteerd maar gaat het mis met de PHP decryptie.. Ik krijg de volgende php foutmelding:

Warning: Missing argument 6 for des() in /home/visualmast/domains/visual-masters.nl/public_html/oracle/dessrc.php on line 28

Hij mist het 6de argument, oftewel $padding. Maar ik heb gewoon de broncode gekopieerd. Live voorbeeld hier te vinden. Hij Encrypteert 't nu heel netjes, maar het Decrypten met PHP gaat nu gewoon weer fout..

Onderstaand mijn broncode tot dusver:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

    include 'dessrc.php';

    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

            echo des($_POST['key'], $_POST['resultaat'], 0, 0, null);
        }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script language="javascript" src="dessrc.js"></script>
<script language="javascript" src="desextra.js"></script>

<script type="text/javascript" language="javascript">
    
    function createDes()
        {
            var message        =    document.form1.message.value;
            var key            =    document.form1.key.value;
            var ciphertext    =    des (key, message, 1,0);
             document.form1.resultaat.value = stringToHex(ciphertext);
        }
    
</script>

</head>

<body>
<form name="form1" id="form1" action="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post">
Message<input type="text" name="message" id="message" />
Key<input type="text" name="key" id="key" />
<input type="hidden" name="resultaat" onblur="blur()" />
<input type="submit" value="create des" onclick="createDes()" />
</form>

</body>
</html>
 
Lode

Lode

12/07/2009 12:28:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met de mcrypt functies?

http://www.php.net/manual/en/mcrypt.ciphers.php
 
Justin S

Justin S

12/07/2009 12:29:00
Quote Anchor link
Omdat hij 'm met javascript encrypt lijkt het me niet dat ik 'm met mcrypt kan decrypten?
 
Lode

Lode

12/07/2009 13:58:00
Quote Anchor link
Als ie echt des geëncrypt is zie ik geen probleem serverside, alleen dat je clientside in js al je encryption methode al blootstelt...

Als je niet weet dat het DES is kan een hacker er veel langer naar zoeken welk algoritme je gebruikt.

de CIA gebruikt overigens ook DES512 als encryptie :-]
 
Justin S

Justin S

12/07/2009 18:26:00
Quote Anchor link
Oké ik ga het uittesten! Bedankt voor je hulp!
Ik moet sowieso nog even kijken hoe ik ga zorgen dat de directe link naar het des.js bestand niet opvraagbaar is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

            echo mcrypt_ecb(MCRYPT_DES($_POST['key'], $_POST['resultaat']));
        }

?>


Dit werkt niet... Ik kan ook niet echt een goede tutorial vinden hoe het wel moet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 
Justin S

Justin S

13/07/2009 10:42:00
Quote Anchor link
Oké, deze code werkt al meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

            echo mcrypt_decrypt (MCRYPT_DES, $_POST['key'], $_POST['resultaat'], MCRYPT_MODE_ECB);
        }

?>


Maar nu krijg ik de volgende foutmelding

Quote:
Warning: mcrypt_decrypt(): Attempt to use an empty IV, which is NOT recommend in /home/visualmast/domains/visual-masters.nl/public_html/oracle/test2.php on line 5


Ik heb wel wat gelezen over IV, maar wat is het precies en hoe zet ik dit hier in dit stukje script?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Justin S
 
Justin S

Justin S

14/07/2009 11:50:00
Quote Anchor link
bump.
 
Justin S

Justin S

15/07/2009 09:53:00
Quote Anchor link
Schop :)!
 
Justin S

Justin S

16/07/2009 08:40:00
Quote Anchor link
Schop, wie maakt het doelpunt?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.