Probleem in een stuk php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paarden Worst

Paarden Worst

14/01/2015 11:33:47
Quote Anchor link
Ik probeer een simpel stukje te schrijfen waarin ik de inhoud van een bol kan berekenen maar ik krijg een syntax error wanneer ik het uitprobeer, er staat dat er in lijn 5 een probleem zit maar ik heb geen idee wat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    <?php
    //variabelen
    $r = 12;
    //berekening
    $inhoud=(4/3)*pi()*pow($r,3);
    //antwoord
    echo 'Straal is '.$r
    echo 'De inhoud is '.$inhoud
    ?>
Gewijzigd op 14/01/2015 11:39:05 door Paarden Worst
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 15:42:12
 
RobertJan Doeternietoe

RobertJan Doeternietoe

14/01/2015 11:56:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
//variabelen
    $r = 12;
    //berekening
    $inhoud=(4/3)*pi()*pow($r,3);
    //antwoord
    echo 'Straal is '.$r;
    echo 'De inhoud is '.$inhoud;


Puntcomma op het eind van je 2 echo's. ;)
 
Hielke Brandsma

Hielke Brandsma

14/01/2015 12:01:20
Quote Anchor link
Dit moet het zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    //variabelen
    $r = 12;
    //berekening
    $inhoud=(4/3)*pi()*pow($r,3);
    //antwoord
    echo 'Straal is '.$r;
    echo 'De inhoud is ' . $inhoud;
?>


Je was de ;'s vergeten ...
 
Paarden Worst

Paarden Worst

14/01/2015 22:13:35
Quote Anchor link
Ah bedankt, sorry dat ik zo'n domme fout heb gemaakt..
Ook zit ik met nog een probleem... En ik zie niet wat er fout is gegaan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    //Bedragen
    $type = 25;
    $kmprijs = 0.75;
    $km = 35;
    //berekening
    $prijs=$type+($kmprijs*$km);
    //antwoord
    echo 'Startbedrag Auto ='.$r.;
    echo 'Prijs per km ='.$kmprijs;
    echo 'Je rijd'.$km.'km en betaalt €'.$prijs;
?>


Alvast bedankt en sorry voor deze domme fout -.-

EDIT: Om een of andere reden kreeg ik eerst een wit scherm bij de vorige verbetering en nu staat er dat hetzelfde fout is...
Gewijzigd op 14/01/2015 22:22:54 door Paarden Worst
 
Joe Bengalen

Joe Bengalen

14/01/2015 23:10:14
Quote Anchor link
Op regel 9 heb je '.;' staan. Een punt is een verbindings teken in PHP, dus hij verwacht nog een stuk code, niet einde regel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    //Bedragen
    $type = 25;
    $kmprijs = 0.75;
    $km = 35;
    //berekening
    $prijs=$type+($kmprijs*$km);
    //antwoord
    echo 'Startbedrag Auto ='.$r;
    echo 'Prijs per km ='.$kmprijs;
    echo 'Je rijd'.$km.'km en betaalt €'.$prijs;
?>
 
Paarden Worst

Paarden Worst

14/01/2015 23:23:12
Quote Anchor link
Nogsteeds komt dezelfde error...
 
Joe Bengalen

Joe Bengalen

14/01/2015 23:29:59
Quote Anchor link
Op regel 9 probeer je de variabele $r weer te geven. Deze bestaat niet.

Je zegt trouwens dat je steeds dezelfde error krijgt. Ik krijg gewoon netjes precies te zien wat er fout gaat in het script. Misschien moet je even kijken naar je settings, zodat je de fouten ook gewoon op het scherm kan zien. Nu gaan ze waarschijnlijk naar een error.log bestand.

Nog een tip: gebruik &euro; ipv het euro teken zelf. Dit kan problemen opleveren met de encoding.
Gewijzigd op 14/01/2015 23:46:07 door Joe Bengalen
 
Pipo Clown

Pipo Clown

15/01/2015 16:52:10
Quote Anchor link
Waar komt de variabele $r opeens vandaan ?
Waarom staat er een punt achter $r ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.