Probleem met opslaan op de site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick kuijpers

nick kuijpers

02/01/2013 14:49:38
Quote Anchor link
Heey,
Ik krijg een probleem met het opslaan van gegevens op de pagina zelf.
Kijk dit doe ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
                if(!$_POST || $_POST['begin']) {
                    if(!$_POST) {
                        $_SESSION['contact'] = array();
                    }
    
                    // Stap 1
                ?>

<img src='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo SITEADRES; ?>
images/helptool/1.gif' align='left' /><h3>Vul in wie je bent</h3>
Contact met HabboStift? Geen probleem! Via deze pagina kun je snel en gemakkelijk contact opnemen met HabboStift. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal simpele stappen doorlopen.
<form action="" method="post" class="form1">
Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen moeten wij weten wie jij bent. <br />
<input type="radio" name="wie" value="lid"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SESSION['contact']['wie'] == 'lid') { echo"checked='checked'"; } ?>
/> Ik ben lid op HabboStift<br />
<input type="radio" name="wie" value="habbo"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SESSION['contact']['wie'] == 'habbo') { echo"checked='checked'"; } ?>
/> Ik ben (nog) geen lid op HabboStift<br />
<input type="radio" name="wie" value="ouder"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($_SESSION['contact']['wie'] == 'ouder') { echo"checked='checked'"; } ?>
/> Ik ben een ouder / voogd<br />
<input type="submit" name="stap1" value="Volgende stap" class="gegevens" />
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
                }elseif($_POST['stap1']) {
                    
                    // Stap 1 in sessie verwerken
                    if(!isset($_SESSION['contact']['wie']) || isset($_POST['wie'])) { $_SESSION['contact']['wie'] = SafeData($_POST['wie']); }// dit is lijn 42
                    // Stap 2

                ?>


En dezer error krijg ik:
Fatal error: Call to undefined function SafeData() in /var/www/vhosts/habbostift.nl/httpdocs/Test/helptool.php on line 42

Ik ben nog niet zo goed in php en errors.
Dus kan iemand mij helpen?
Alvast bedankt!

Groeten,
Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 04:07:14
 
Jasper Vriends

Jasper Vriends

02/01/2013 16:42:52
Quote Anchor link
Je hebt geen functie "SafeData()" dus kan hij "SafeData()" niet uitvoeren...
Als het goed is krijg je geen error als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['contact']['wie'] = SafeData($_POST['wie']);

veranderd naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['contact']['wie'] = $_POST['wie'];


- Jasper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.