Problemen bij verschillende tekens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

25/12/2006 16:10:00
Quote Anchor link
Als ik records uit men db haal zitten er vb landen in met rare tekens zoals een trema,accent egu of grave e.d. vb: Italië. Nu is er het probleem dat hij vanalles van rare tekens in de plaats gooit. Ik heb al geprobeerd met htmlentities() maar dat helpt niet. Hoe kan ik dit oplossen? Ik gebruik onderstaande code. Ikzelf ondervindt dit probleem niet maar andere gebruikers wel terwijl ze dezelfde browser hebben. Plz help.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
    <head>
        <title>Wintersport dorp gebied land</title>
        <meta name="description" content="Wintersport vakantie dorp gebied land">
        <meta name="keywords" content="wintersport vakantie skivakantie land gebied dorp">
        <link href="css/wintersport.css" rel="stylesheet" type="text/css">
    </head>
    <body>    
        <div id="ski-houder">
            <div id="ski-header">
                <h1>Wintersport-ski</h1>
            </div>
            <div id="ski-bestemmingen">        
                <?php        
                    include('mysql_connection.php');
                    
                    $sql_landen="SELECT DISTINCT track_land FROM Aanbiedingen_tradetracker GROUP BY track_land";
                    $res_landen=mysql_query($sql_landen);
                                        
                    while($obj = mysql_fetch_object($res_landen))
                    {

                        $land_naam=$obj->track_land;
                        $land_naam=htmlentities($land_naam);
                        echo '<a class="ski-land" href="select_ski_gebied.php?paginanummer=1&land_naam='.$land_naam.'">'.$land_naam.'</a><br>';                                
                    }
    
                ?>
      
            </div>    
            <div id="ski-aanbiedingen">
                <?php
                    $land_temp
=$_GET['land_naam'];
                    
                    echo '<h2>Aanbieding in de kijker:'.$land_temp.'</h2>';                        
                ?>
    
            <div class="ski-accomodaties">        
            <?php                             
                $sql_landen_top10
="SELECT * FROM Aanbiedingen_tradetracker ORDER BY RAND() LIMIT 1";
                $res_landen_top10=mysql_query($sql_landen_top10);
                
                while($obj = mysql_fetch_object($res_landen_top10))
                {
                        
                    $land_print=$obj->track_land;
                    $regio_print=$obj->track_regio;
                    $bestemming_print=$obj->track_bestemming;    
                    $naam=$obj->track_naam;
                    $koers=$obj->track_koers;
                    $prijs=$obj->track_prijs;
                    $omschrijving=$obj->track_omschrijving;      
                    $product_url=$obj->track_product_url;      
                    $afbeelding_url=$obj->track_afbeelding_url;
                    
                    echo '<table class="skivakantie_oneven" width="95%"><tr><td colspan><a href="'.$product_url.'"><h3>'.$naam.'</h3></a><h4>'.$land_print.'->'.$regio_print.'->'.$bestemming_print.'</h4><table><tr><td><img class="vakantie_img" src="'.$afbeelding_url.'"></a></td><td>'.$omschrijving.'</td></tr></table><br><b>Prijzen vanaf &nbsp;</b>'.$prijs.'&nbsp;'.$koers.'<br><a href="'.$product_url.'"><b>meer info...</b></a></td></tr></table>';                        
                }
    
            ?>
                    
            </div>    
        </div>
            <?php
                include('select_banner_vertical.php');
            ?>

            <div id="ski-footer">
                <center>
                <?php
                    include('select_banner_horizontal.php');
                ?>

                <br>
            </center>    
            <a href="#">Startpagina</a> - <a href="#" title="Ard-Invest sitemap">Sitemap</a> - <a href="#">contact wintersportsite.nl</a><br>
            &copy; wintersportsite.nl
            </div>
        </div>
    </body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 20:11:07
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/12/2006 16:17:00
Quote Anchor link
ik weet niet hoor, maar misschien dat je met url_decode() ofzo nog iets kan.. (dit is een grote gok!
 
Tom Beuckelaere

Tom Beuckelaere

25/12/2006 17:21:00
Quote Anchor link
Noppes en met entities lukt het niet.
Zeer raar.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

25/12/2006 17:23:00
Quote Anchor link
Misschien met eregi_replace() dat je alle 'rare' karakters er kunt omzetten naar 'normale' karakters?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.