Problemen Fotogallerij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
D B

D B

29/05/2015 10:46:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ben ondertussen een heel eind verder met mijn Fotogallerij.

Ik loop tegen 2 dingen aan.

1) Omdat ik met JSON werk komt mijn volgorde van albums/foto's niet goed terug.
2) Ik wil een pagina-indeling maken voor bijvoorbeeld 15 foto's per pagina. Onderaan het script probeer ik dit te doen, maar ergens door de functieoproep MakePage en MakePageComplete werkt het script niet meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
function loader(){
    $('#list').remove();
    var list = $("<section\/>")
               .attr("id", "list");
    var $loaderdiv = $("<div\/>")
                    .attr("id", "loaderdiv")
                    .attr("class", "loaderdiv");
    var $loader = $("<img\/>")
            .attr("alt", "Loading...")
                  .attr("id", "loader")
                  .attr("src", "http://www.zscwesterhoven.nl/images/ajax-loader.gif");
    $('#contentframe').append(list.append($loaderdiv.append($loader)));
}

function GetAlbums(key){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getList&api_key=" + key + "&user_id=133322121@N07&format=json&jsoncallback=?", function(setdata) {
        $.each(setdata.photosets.photoset, function(a, set) {
            var $linka = $("<a/>")
                .attr("href", "http://www.flickr.com/photos/mjryall/sets/" + set.id)
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("target", "_blank");
            var $link = $("<a/>")
                .attr("href", "#")
                .attr("title", set.title._content + ' (' + set.description._content + ')')
                .attr("onclick", "javascript:GetFotos('" + set.id + "','" + key + "','" + 1 + "');");
            var $album = $('<div\/>')
        .attr("class", "album");
        var $albumtitle = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumtitle")
        .text(set.title._content);
        var $albumdescription = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumdescription")
        .text(set.description._content);
            var $albumphotos = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumphotos")
        .text(set.photos + " foto's");
        var $albumviews = $('<div\/>')
        .attr("class", "albumviews")
        .text(set.count_views + "x bekeken");

            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + set.primary + "&format=json&jsoncallback=?", function(albumdata) {
        var $coveroverlaybottom = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaybottom");
        var $coveroverlaytop = $('<div\/>')
            .attr("class", "coveroverlaytop");
            var $albumcover = $('<div\/>')
            .attr("class", "albumcover");
                var $coverimage = $('<img\/>')
                    .attr("src", "https://farm" + albumdata.photo.farm + ".staticflickr.com/" + albumdata.photo.server + "/" + albumdata.photo.id + "_" + albumdata.photo.secret + "_q.jpg")
                    .attr("alt",albumdata.photo.description._content)
                    .attr("class","photoalbum");
                var li = $album.append($link.append($albumcover.append($coverimage)).append($coveroverlaybottom.append($albumdescription).append($albumphotos).append($albumviews)).append($coveroverlaytop.append($albumtitle)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function GetFotos(id,key,page){
    loader();
    $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photosets.getPhotos&api_key=" + key + "&photoset_id=" + id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photoalbumdata) {
        $.each(photoalbumdata.photoset.photo, function(b, photodata) {
            var $photo = $('<div\/>')
                        .attr("class", "photo");
            var $photocover = $('<div\/>')
                            .attr("class","photocover");
            $.getJSON("https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.getInfo&api_key=" + key + "&photo_id=" + photodata.id + "&format=json&jsoncallback=?", function(photo) {
                var $photoimage = $('<img\/>')
                            .attr("src", "https://farm" + photo.photo.farm + ".staticflickr.com/" + photo.photo.server + "/" + photo.photo.id + "_" + photo.photo.secret + "_q.jpg")
                            .attr("alt","")
                            .attr("class","photo");
                var li = $photo.append($photo.append($photocover.append($photoimage)));
        MakePage(li);
            });
        });
    });
    MakePageComplete();
}

function MakePage(li){
    //Hier wil ik een pagina opdeling gaan maken om de 15 foto's een <div class="pagina1...pagina2"> ofzoiets
    var $link = li;
}
function MakePageComplete(){
    $('#loaderdiv').remove();
        $('#list').append(link);
}


Mijn testpagina: http://www.zscwesterhoven.nl/fotostest.php

Alvast bedankt voor de hulp!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 16:57:02
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/05/2015 13:28:19
Quote Anchor link
Ik zou eens wat tools gaan installeren / gebruiken voor debugging.

Ik heb zojuist gekeken in:
Firefox: F12 > Console > all
IE: F12 > Debugger (misschien moet je op de "play" knop drukken om dingen te tracken)
Chrome: F12 > Console

Deze geven alle direct (of na een refresh als je de console hebt geopend) deze foutmelding weer...

Je script loopt vast omdat link (regel 88) ongedefineerd is.

Daarnaast: tijd om eens een stapje terug te doen. Wat ben je aan het doen: je raadpleegt continu een API voor het opvragen van informatie omtrent foto's / fotoalbums.

Hoe vaak verandert de samenstelling van de (inhoud van de) albums? Je zou de resultaten van de "vragen" die je stelt via de API ook kunnen cachen in lokale database-tabellen. Dit heeft twee voordelen:

- je kunt deze data rechtstreeks via PHP-code manipuleren in plaats van een hele zwik JavaScript te schrijven, waarbij je alles op elkaar moet afstemmen in verband met de aard van je requests (asynchroon, zie andere thread over dit onderwerp)
- je hoeft de API niet elke keer (elke page access) aan te roepen, dit zou je bijvoorbeeld op gezette tijden via een cronjob / bijbehorend "importscript" kunnen doen

Ik zou ff een bezinningsmoment inlassen om te kijken of er misschien niet een andere/eenvoudigere oplossing is voor wat je probeert te bereiken.
 
D B

D B

29/05/2015 15:31:50
Quote Anchor link
Hallo Thomas,

Je hebt inderdaad gelijk dat ik beter een cache/cronjob kan gebruiken. Dit zal ik later inderdaad ook aanpassen.

Maar toch vraag ik me af waarom het nu zo niet werkt. Ik had inderdaad gezien dat ik de foutmelding link niet gedefineerd kreeg. Maar kun je mij uitleggen wat ik hierin dan fout doe? Ik gebruik namelijk eerst MakePage dan zou hij li in link moeten zetten (dit doe ik omdat ik hier nog pagina's omheen zou willen bouwen) en daarna MakePageComplete, maar daar lijkt hij dus het variabel weer kwijt te zijn?

Of heeft dit misschien ook te maken met de reactietijd in JSON en het javascript wat gewoon doorloopt?
 
D B

D B

30/05/2015 17:15:01
Quote Anchor link
Ondertussen toch wel heel benieuwd geworden hoe ik dit dan het beste weg kan schrijven naar een eigen database tabel. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit het beste doe?
 
Johan K

Johan K

31/05/2015 00:45:38
Quote Anchor link
Javascript draait op de gebruikers computer en niet op jouw webserver, dat betekend dat jouw webserver nog geen eens weet wat er gebeurd met die images dus laat staan om dit uberhoubt met javascript te doen (hoewel het mogelijk is)

Zoals Thomas vermeld zou cronjobs een oplossing kunnen bieden. Het vereist wel dat je de mogelijkheid hebt om cronjobs uit te kunnen voeren op de server. In Windows kan je dit vertalen naar "Scedualed tasks". Hier kan je documentatie van vinden over het internet aangezien het besturings systeem verschillend is.

Heb je deze toegang niet, zou je een script in PHP kunnen schrijven of vinden op internet die deze functie emuleerd met behulp van een database of file aanmaakt om te kijken wanneer dit voor het laatst is gedaan.
Daarbij moet je ook toegang hebben op je webserver om URL's te openen, bij sommige webhostings staat dit uit en kan je dit ook niet aanzetten. Eventueel zou je dan nog kunnen kijken of cURL werkt op jouw webserver maar is het wat lastiger in gebruikt.

Als je buiten die boot valt zou het wel met ajax moeten en dit verwerken in een post waarbij je de gegevens upload naar je server ten koste van de user die op jouw website komt.

Kortom, het ligt volledig aan jouw situatie wat jouw "beste" oplossing is.
Gewijzigd op 31/05/2015 00:47:15 door Johan K
 
D B

D B

31/05/2015 09:03:52
Quote Anchor link
Hallo Johan,

Ik kan inderdaad cronjobs uitvoeren, maar dan zal ik toch nog via JSON de gegevens uit de API moeten verkrijgen?

Wat ik eigenlijk meer afvraag is, wat doe ik met deze gegevens. Hoe zou ik deze weg kunnen schrijven in mijn database zodat ik alle gegevens heb die ik later nodig heb om aan de websitebezoekers te tonen?

Toevoeging op 31/05/2015 21:56:26:

Iemand die me uit kan leggen hoe ik de gegevens het beste uit de API krijg en weg kan schrijven naar een database?

Ik dacht zelf om de request voor de album lijst uit te voeren en dan per album is in mijn database kijken of deze bestaat en dan van daaruit inladen, mocht ie niet bestaan dan een request uitvoeren en in tabel wegschrijven.

Als laatste voer ik iedere 24 uur een cronjob uit die mijn albumlijst tabel leeggooid, zodat ik alles 1x per dag update.

Is dit een manier om dit in de praktijk te doen?
Gewijzigd op 31/05/2015 21:57:04 door D B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.