Problemen met mijn talenscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel Santing

Marcel Santing

04/08/2010 12:54:35
Quote Anchor link
Luitjes,

ik ben redelijk niet (nog steeds) op het gebied van php. Ik begin het wel superleuk te vinden. De fouten die ik meestal maak zijn quote, accolades, punt comma's. Kortom een echte beginner.

Nu mijn probleem:

ik heb een pagina met meerdere talen, in mijn index.php heb ik een bestandje toegevoegd genaamd lang.php deze verwijst dan naar de andere talen.

Echter nu was ik even aan het testen op een andere laptop met ie8 en nu gaat hij telkens weer naar de "en" ipv nl of wanneer ik duits intel naar "de".

hier is mijn lang.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if (empty($lang)) {
$lang = getenv("HTTP_ACCEPT_LANGUAGE");
}

// variable debugger echo $lang;

switch ($lang) {
    case
"en" :
    include("lang.en.php");
    break ;
    case
"nl" :
    include("lang.nl.php");
    break ;
    case
"de" :
    include("lang.de.php");
    break ;
    default :

    include("lang.en.php");
    break ;
}

?>


De variabelen vult hij wel netjes in, maar hij herkent de, nl niet. Onder IE7 doet hij het wel.

heb ik het nu verpest door te klooien met de taalinstellingen van mijn browser of, deugd dit script niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 20:17:37
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

04/08/2010 13:56:41
Quote Anchor link
ik zou eens outputten wat je $lang is...

Wellicht dat jouw browser iets anders doorgeeft dan jij verwawcht...
 
Marcel Santing

Marcel Santing

04/08/2010 14:17:12
Quote Anchor link
Zo simpel en toch zo onverwacht.

IE8 geeft ipv alleen "nl" een "nl-NL" duits "de-DE"

script uitgebreid en probleem was opgelost
Gewijzigd op 04/08/2010 14:17:44 door Marcel Santing
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

04/08/2010 17:57:04
Quote Anchor link
;)

congratz :)
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

04/08/2010 18:48:24
Quote Anchor link
Tip van de dag: Als er iets niet werkt, altijd de inhoud van je strings, array of wat dan ook laten weergeven, zoals ook hier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.